در این مقاله ما بر آن داریم تا برای شما موکل عزیز در رابطه با شرایط حق دادن رأی اعضا در مجامع عمومی شرکت توضیحات جامعی ارائه دهیم تا بتوانیم بخشی از سوالات شما را در مجتمع ثبتی ایلیا پاسخ دهیم. پیشنهاد می کنیم به منظور دریافت اطلاعات تکمیلی در این زمینه با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.
شرایط حق دادن رأی اعضا در مجامع عمومی چگونه است؟
به نقش اعضای تعاونی ها تا آنجا اهمیت داده شده است که چنانچه هر شرکت تعاونی از جاده تعاون خارج شود می توان دلیل اصلی آن را منفعل شدن اعضاء و عدم توجه به حقوق آنان از سوی مدیران تعاونی دانست.
اگر در ثبت شرکت های تعاونی شرایطی را فراهم سازند که اعضا علاقه و تمایل خود را بیش از پیش به همکاری، تعاون، مشارکت در امور و نیز رعایت حقوق خود تداوم بخشند.
این مبحث با توجه به حقوق که اعضاء در رابطه با تشکیل مجامع عمومی دارند به سه گفتار تقسیم گردیده و تحت عناوین حق درخواست تشکیل مجمع، حق حضور و دادن رأی و حق انتصاب نماینده مورد بررسی قرار می گیرد.
برای اطلاع از نحوه ثبت تغییرات در شرکت های خود می توانید به مقاله تخصصی ثبت تغییرات انواع شرکت ها مراجعه کنید و موبه مو نکات حقوقی را دریافت کنید.
مراحل حق دادن رأی اعضا در مجامع عمومی شرکت
در شرکت تعاونی بر خلاف شرکت های سهامی که در آنها بیشتر تعداد و میزان سهام مد نظر است، نظر به اهمیت و شخصیت اعضاء و مصلحت جمع و گروه، هر عضو قطع نظر از تعداد سهام فقط دارای یک رأی می باشد. چرا که شرکت تعاونی شرکت انسان ها است نه سرمایه ها.
«بیان قطعی و خصلت بارز دموکراسی در سازمان های تعاونی، معنی و مفهوم شعار «یک عضو یک رأی» است. این شعار حاوی این نکته اساسی است که پایه و مبنای تشکیل هر سازمان تعاونی، فرد فرد اعضایی است که آزادانه قبول عضویت نموده اند و در اداره و کنترل امور سازمان خود، دارای حقوق مساوی هستند.»
یک شرکت تعاونی بر خلاف یک ثبت شرکت ، سازمانی است که وضع افراد آن برابر و تمام آنان دارای مزایای مساوی در اتخاذ تصمیم نسبت به سیاست عمومی تعاونی هستند.
اجرای این اصل امکان پذیر نخواهد بود مگر آن که کلیه اعضاء نظام تعاون، بدون توجه به میزان سرمایه و سایر امکانات اجتماعی فقط دارای یک رأی باشند.
درصورتی که شرکت تعاونی دارای سهامدار غیر عضو حاضر در مجمع عمومی باشد.
قانونگذار حکمی در خصوص نحوه اعمال رأی وی نداده است ولی می توان برای این کار از فرمولی که در ماده 17 اساسنامه نمونه شرکت های تعاونی توسعه و عمران شهرستان مصوب 1391 آمده است مدد جست.
نحوه اعمال رأی اعضا در مجامع عمومی شرکت
- درصد آرای سهامداران غیر عضو، اعم از حاضر و غایب، عبارت است از میزان سهم آنان تقسیم بر میزان کل سهام تعاونی، تا چهار رقم اعشار؛ ضرب در کسر 35 به 49، تا چهار رقم اعشار؛ ضرب در عدد 100.
- درصد آرای اعضاء اعم از حاضر و غائب، عبارت است از عدد 100،منهای عدد حاصل از بند 1. البته با توجه به اصل تساوی حقوق اعضاء در شرکت های تعاونی، دراین مورد نیز در اعمال رأی این افراد مساوات رعایت خواهدشد.
با عنایت به قسمت اخیر ماده 10 قانون سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی، میزان سهام و رأی تمام و یا هر یک از اتباع غیر ایرانی ناشی از سهامداران غیر عضو نباید مغایر قوانین و مقررات عمومی حاکم بر سرمایه گذاری خارجی در کشور باشد.
در مجامع فوق العاده تعاونی ها نیز هر نفر فارغ از تعداد سهام فقط یک رای دارد یا به تعداد سهام است؟
درود بر شما خیر قربان فارق از تعداد سهام همه به صورت یکسان دارای حق رای هستند.
سلام خسته نباشید اگر سهامی ر و برای کد پسرم ک 6 سالشه بخرم ایا در مجمع باید وکالت داشته باشم بتونم حق رای داشته باشم یا نیازی نیست؟
یعنی نیازی نیست برم دفتر خونه مدرکی چیزی بگیرم؟
درود بر شما در صورت خرید سهام برای فرزندتون بهتر است سهام بانام تهیه کنید و سهام با نام را باید در دفاتر ثبتی سهام به ثبت قانونی برسانید وگرنه از اعتبار قانونی برای شرکت و شخص مورد نظر خارج می شود.
سلام مجدد
خب زمانی که بنده سهام رو در کد بورسی شخصیش خریداری میکنم به نام فرزندم ثبت میشه دیگ
پس با این احتساب نیازی به وکالت ولایتی نیست درسته؟
در صورتی که حضانت فرزندتان با شما باشد شما می توانید به جای وی تصمیم گیرنده باشید و نیازی به وکالت ولایتی نیست
باسلام وقت بخیر یه سوال مایه پروژه مجتمع ۴۸ واحده داریم الان ۱۲سال درحال کارکردن می باشد ولی تموم نمیشود هیئت مدیر الان ۱۰یا ۱۲سال که عوض نشده الان میخایم هیئت مدیر عوض کنیم چکارباید کرد ممنون
درود بر شما در صورتی که شرکت در حال فعالیت باشد می توانید مجمع عمومی را برای تغییر هیئت مدیره تشکیل دهید.
اگراز ۴۸اعضو فقط ۳۰نفرموافق باشدکه هیئت عوض بشه میشه این کارانجام دادممنون
درود بر شما این موضوع به متن اساسنامه شما بستگی دارد اما در کل نصاب اتخاذ تصمیم، موافقت اکثریت آراء حاضرین در جلسه رسمی است
میخوام بدونم آیا در شرکت تعاونی اگر عضویت باطل بشود سهام بانام وی هم باطل میگردد یا اینکه هیئت مدیره برابر قانون اگر تسویه حساب نکنند سهام وعضویت به قوت خود باقیست
سلام نه باید تشریفات مربوط به انتقال سهام انجام بشه