در این مقاله ما بر آن داریم تا برای شما موکل عزیز در رابطه با شرایط حق دادن رأی اعضا در مجامع عمومی شرکت توضیحات جامعی ارائه دهیم تا بتوانیم بخشی از سوالات شما را پاسخ دهیم. لطفا با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.
چگونگی شرایط حق دادن رأی اعضا در مجامع عمومی شرکت اعم از عادی و فوق العاده
به نقش اعضای تعاونی ها تا آنجا اهمیت داده شده است که چنانچه هر شرکت تعاونی از جادهی تعاون خارج شود می توان دلیل اصلی آن را منفعل شدن اعضاء و عدم توجه به حقوق آنان از سوی مدیران تعاونی دانست. اگر در ثبت شرکت های تعاونی شرایطی را فراهم سازند که اعضاء علاقه و تمایل خود را بیش از پیش به همکاری، تعاون، مشارکت در امور و نیز رعایت حقوق خود تداوم بخشند.
این مبحث با توجه به حقوق که اعضاء در رابطه با تشکیل مجامع عمومی دارند به سه گفتار تقسیم گردیده و تحت عناوین حق درخواست تشکیل مجمع، حق حضور و دادن رأی و حق انتصاب نماینده مورد بررسی قرار می گیرد.
مراحل و شرایط حق دادن رأی اعضا در مجامع عمومی شرکت
در شرکت تعاونی بر خلاف شرکت های سهامی که در آنها بیشتر تعداد و میزان سهام مد نظر است، نظر به اهمیت و شخصیت اعضاء و مصلحت جمع و گروه، هر عضو قطع نظر از تعداد سهام فقط دارای یک رأی می باشد. چرا که شرکت تعاونی شرکت انسان ها است نه سرمایه ها.
«بیان قطعی و خصلت بارز دموکراسی در سازمان های تعاونی، معنی و مفهوم شعار «یک عضو یک رأی» است. این شعار حاوی این نکتهی اساسی است که پایه و مبنای تشکیل هر سازمان تعاونی، فرد فرد اعضایی است که آزادانه قبول عضویت نموده اند و در اداره و کنترل امور سازمان خود، دارای حقوق مساوی هستند.»
یک شرکت تعاونی بر خلاف یک ثبت شرکت تجاری، سازمانی است که وضع افراد آن برابر و تمام آنان دارای مزایای مساوی در اتخاذ تصمیم نسبت به سیاست عمومی تعاونی هستند. اجرای این اصل امکان پذیر نخواهد بود مگر آن که کلیهی اعضاء نظام تعاون، بدون توجه به میزان سرمایه و سایر امکانات اجتماعی فقط دارای یک رأی باشند.
درصورتی که شرکت تعاونی دارای سهامدار غیر عضو حاضر در مجمع عمومی باشد. قانونگذار حکمی در خصوص نحوهی اعمال رأی وی نداده است ولی می توان برای این کار از فرمولی که در مادهی 17 اساسنامه نمونه شرکت های تعاونی توسعه و عمران شهرستان مصوب 1391 آمده است مدد جست. بنابر این ماده نحوهی اعمال رأی به شرح زیر خواهد بود:
1- درصد آرای سهامداران غیر عضو، اعم از حاضر و غایب، عبارت است از میزان سهم آنان تقسیم بر میزان کل سهام تعاونی، تا چهار رقم اعشار؛ ضرب در کسر 35 به 49، تا چهار رقم اعشار؛ ضرب در عدد 100.
2- درصد آرای اعضاء اعم از حاضر و غائب، عبارت است از عدد 100،منهای عدد حاصل از بند 1. البته با توجه به اصل تساوی حقوق اعضاء در شرکت های تعاونی، دراین مورد نیز در اعمال رأی این افراد مساوات رعایت خواهدشد.
با عنایت به قسمت اخیر مادهی 10 قانون سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی، میزان سهام و رأی تمام و یا هر یک از اتباع غیر ایرانی ناشی از سهامداران غیر عضو نباید مغایر قوانین و مقررات عمومی حاکم بر سرمایه گذاری خارجی در کشور باشد.
میخوام بدونم آیا در شرکت تعاونی اگر عضویت باطل بشود سهام بانام وی هم باطل میگردد یا اینکه هیئت مدیره برابر قانون اگر تسویه حساب نکنند سهام وعضویت به قوت خود باقیست
سلام نه باید تشریفات مربوط به انتقال سهام انجام بشه