در صورتی که نیاز به اطلاعات در زمینه آورده غیر نقدی به عنوان سرمایه شرکت برای ثبت شرکت تجاری باشید متن زیر راهنمای شما خواهد بود، در صورت داشتن هر سوالی می توانید با کارشناسان و تیم حقوقی ایلیا در تماس باشید.
آورده غیر نقدی شرکت
به منظور راه اندازی هر کسب و کاری باید سرمایه ای را برای آن کسب و کار در نظر گرفت. این سرمایه به شکل آورده غیر نقدی برای تجارت می باشد که در قالب اوراق ثبتی به اداره ثبت اطلاع داده شده و به ثبت می رسد.
سپس در قالب آگهی روزنامه رسمی به اطلاع عمومی رسد. معیار سنجش اعتبار شرکت است به عبارت دیگر شرکت تجاری جهت تشکیل نیاز به تجمیع دو یا چند نفر به عنوان شریک دارد که این شرکا سرمایه ای را در اختیار شرکت می گذارند. که این سرمایه به حالت مشاع در نمی آید. بلکه از سود حاصل همه به صورت مشترک بهره می برد. این سرمایه می تواند نقدی یا غیرنقدی باشد.
آورده غیر نقدی در شرکت چیست ؟
سرمایه شرکت ممکن است به شکل غیرنقدی نیز باشد. که شامل اموالی می گردد که در شرکت مورد استفاده قرار می گیرند. و یا خانه یا زمینی که جهت استفاده و بهره برداری در اختیار شرکت قرار می گیرد.
در شرکت با مسئولیت محدود تقویم آورده غیر نقدی در اساسنامه شرکت و توسط خود شرکا انجام می شود. در شرکت سهامی خاص ولی تقویم آورده غیر نقدی بر عهده کارشناس دادگستری می باشد.
اگر کسی بخواهد ملک خود را به مالکیت شرکت درآورد طبق قانون ثبت این کار باید به صورت رسمی و در دفاتر اسناد رسمی انجام گیرد. به صرف یک مبایعه نامه اداره ثبت شرکت را ملزم به پذیرش آن نمیتواند کند.
اما در مورد سایر اموال میتواند اینگونه نباشد. مثلاً چنانچه کالای با ارزشی است. مثلاً ابزار یک کارخانه که میتواند صدها میلیون تومان ارزش داشته باشد. صرف اینکه کالا در صورتجلسه ای بهصورت قانونی به مالکیت شرکت در بیاید، قابل قبول است.
نقل و انتقال اموال شرکت به عنوان آورده شرکت
نقل و انتقال برخی کالاها تشریفات قانونی خود را دارد. مثلاً انتقال خودرو به مالکیت شرکت باید هم توسط اداره راهنمایی و رانندگی تایید شود. هم سند بهصورت رسمی در دفترخانه منتقل شود یا کشتی ها و برخی شناورها شرایط و تشریفات خاص خود را دارند.
علاوه بر موارد گفته شده مال معنوی نیز ممکن است که در شرکت آورده شود که دارای ارزش مادی و قابل لمس نیست. مثل حقوق حاصل از ثبت برند یا اختراع که فردی در اختیار شرکت قرار می دهد.
لازم به ذکر است که در شرکت با مسئولیت محدود و سهامی شرکا به اندازه سرمایه یا آورده یا حصه شان در شرکت مسئولیت دارند. خارج از آن در قبال اشخاص ثالث مسئولیتی نخواهند داشت ولی در شرکت های تضامنی یا مختلط مسئولیت شرکا به این صورت است که ربطی به آورده شان در شرکت ندارد. در برابر کلیه قروض و دیون شرکت مسئولیت کامل دارند.
در هنگام انحلال شرکت اما سرمایه شرکا پس از تسویه بدهی ها به نسبت سهم شان، از آنچه در صندوق شرکت باقیمانده پرداخت می شود. که البته شرایط انحلال و یا ورشکستگی در شرکتهای تجاری مختلف حسب مورد متفاوت است.
سلام آیا آورده غیر نقدی مانند وسیله نقلیه باید در شرکت سهامی خاص بعنوان خرید در حسابها منظور شود و در معاملات فصلی اظهار شود؟
درود بر شما آورده های غیرنقدی نیازمند تقویم و تعیین ارزش مالی آن با پول رایج کشور خواهد بود. ارزش گذاری باید توسط کارشناسان رسمی دادگستری انجام شود و در تقویم آورده های شرکت ذکر گردد
در مورد آورده غیر نقدی شرکا
با سلام . آورده غیر نقدی برای شرکتهای غیر سهامی . آیا میتواند بدون ارزیابی کارشناس رسمی باشد . و براساس استعلام ارزش گذاری شود؟
درود بر شما باید اصول و قواعد اداره ثبت در خصوص نوع شرکت تجاری اعمال شود . ما می توانیم در این خصوص راهنمای شما باشیم . با ما در ارتباط باشید.
آورده غیر نقدی میشه ملک یا ماشین آلات دارای ارزش که ارزش اون توسط کارشناس رسمی دادگستری مشخص میشود
سلام .آورده غیر نقد مثلا ساختمان کارخانه باشه باید مالیات نقل انتقال رو پرداخت کرد ؟
درود برشما مالیات به اموال غیرمستقیم تعلق می گیرد