شرکت تعاونی یکی از 7نوع شرکت قابل ثبت است. یکی سوالی که همواره به ذهن بازرگانان می رسد این است که انتخاب مدیران در شرکت های تعاونی چگونه انجام می شود از این رو متن زیر تدوین شده تا راهنمای شما در مسیر ثبتی و حقوقی شرکت تعاونی باشد. پیشنهاد می شود تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
درباره انتخاب مدیران در شرکت های تعاونی
در شرکتهای تعاونی به موجب ماده 38 قانون اصلاح موادی از قانون بخش تعاونی اقتصاد جمهوری اسلامی ایران، اعضای هیات مدیره، هیات رئیسه، مدیر عامل و بازرسان شرکت تعاونی باید واجد شرایط زیر باشند. برای کسب اطلاعات تکمیلی با کارشناسان ثبتی ایلیا در ارتباط باشید.
شروط انتخاب مدیران در شرکت های تعاونی
- باید به دین رسمی کشور ایمان داشته باشید و تعهد
- مشکلات قضایی و قانونی برای مدیریت نداشته باشید
- در گروه های محارب و آنهای که خلاف قانون شرکت هستند عضو نباشید
- سابقه قضایی مانند : ورشکستگی، کلاهبرداری، اختلاس را نداشته باشید
- و مهم ترین شرط این است که در حداقل 3 سال سابقه فعالیت در زمینه تعاونی با عضویت در هیئت مدیره و یا بازرس در یکی از شرکتها را داشته باشید.
براساس قانون تعاونی طبق ماده 39 هیات مدیره بعد از آنکه شرکت تعاونی به ثبت رسید باید در مدت کوتاهی برای اداره امور از بین اعضای تعاونی فردی را به عنوان مدیرعامل به مدت 3 سال انتخاب می نمایند.
عزل و استعفای مدیرعامل و بررسی عملکردهای مدیرعامل باید توسط هیت مدیره بررسی گردد.
در صورت تمایل به ثبت تغییرات تعیین اعضای هیئت مدیره می توانید به مقاله مربوط به آن مراجعه کنید.
ثبت سمت مدیران شرکتهای تعاونی
هیات مدیره سمت های متفاوتی دارند که عبارتند از : مدیرعامل ، رئیس و نایب رئیس و در بعضی از شرکتهای خزانه دار، رئیس دوم. منشی هیات مدیره و قائم مقام مدیر عامل نیز جز سمت مدیران به حساب می آیند.
از نظر اجرای مفاد این ماده شخص حقیقی که به عنوان نماینده شخص حقوقی عضو هیات مدیره معرفی شده باشد، در حکم عضو هیات مدیره تلقی خواهد شد. هرگاه رئیس هیات مدیره موقتاً نتواند وظایف خود را انجام دهد وظایف او را نایب رئیس هیات مدیره انجام خواهد داد.
رئیس هیات مدیره علاوه بر دعوت و اداره جلسات هیات مدیره موظف است که مجامع عمومی صاحبان سهام را در مواردی که هیات مدیره مکلف به دعوت آن ها می باشد دعوت نماید.
حال اگر بخواهیم در رابطه با مدیرعامل در شرکتهای تعاونی صحبت کنیم باید گفت مدیر عامل یک نفر است و کلیه رسیدگی بر تصمیمات و اجرای آنها را بر عهده میگیرد.