
نظارت بر عملکرد مدیران در شرکت
نگارش توسط : تیم تحریریه ایلیا | سه شنبه، 12 اسفند 1399
در این مقاله سعی داریم برایتان در رابطه با نظارت بر عملکرد مدیران شرکتها توضیحاتی ارائه دهیم لطفا با ما تا انتهای مقاله همراه باشید .
در این نظارت بر عملکرد مدیران شرکت تجارتی
نظارت به معنی بررسی کردن عملکرد هاست این نظارت ممکن است بر روی هر چیزی یا هر کسی باشد و نظارت بر مدیران شرکتها نیز نظارتی مستقیم است که باید انجام شود به این نوع نظارت درون سازمانی می گویند .
نظارتی که بر روی شرکت های تجارتی انجام می شود ممکن است علاوه بر عملکرد شرکتها بر روی عملکرد مالی آن ها نیز نظارت شود
بر همین اساس نحوه ی عملکردها از سال 1304 بر این اساس بوده است که بازرسان که نامشان مفتش بوده تنها بر اموال و سود و زیان ها نظارت داشته اند اما از بعد سال 1311 حیطه ی نظارت آنها تغییر کرد و علاوه بر نظارت مالی نظارت بر تمامی عملکردها در دستور کار بازرسان قرار گرفت.
حالت اول: انتخاب بازرس یا بازرسان شرکت:
زمانی که شرکتها تاسیس می شوند در هنگام به ثبت رسیدن بازرس های برای این نوع شرکتها تعیین می شود گفتنی است این بازرسان در همان ابتدا و همراه با سهام داران شرکت انتخاب می شوند نامشان در اظهارنامه و روزنامه رسمی درج می گردد .
این بازرسان در شرکت های همچون سهامی خاص حتی اگر تعداد سهام داران 3 نفر باشد باید 2 بازرس انتخاب شود و اما اگر تعداد سهام دارن افزایش یابد در نتیجه تعداد بازرسان بیشتر خواهد شد
در شرکتهای مسئولیت محدود اگر تعداد سهام داران بیشتر از 12 نفر باشد به 2 بازرس نیاز است . براساس ماده 109 این قانون وضع شده و هر سال باید نسبت به تمدید این بازرسان و ابقا یا تغییر آنها مجمع عمومی تشکیل داد .
تمامی بازرسان انتخابی کارشان نظارت بر عملکردها ( ورود و خروج سهام ، مدیریت مدیرعامل ، قرار داد ها ، تغییرات لحاظ شده در شرکت ها ) می باشد .
و نظارت بر حساب رسی مدیران ( سود و زیان ، درامد ، مالیات ها ، قراردادها ، پرداختی ها و... )
هممان طور که گفته شد شرکتها در زمان تاسیس باید بازرس برای نحوه ی عملکرد بر نظارت خود انتخاب نمایند اما زمانی که تعداد سهامداران بیشتر از استاندارد است و از فاز یک شرکت شخصی فراتر می رود
یک هیئتی به نام هیئت نظارت به جای بازرس تشکیل می شود و این هیئت است که بر کلیه ی امور در حال انجام شرکتها نظارت دارد.
یک مورد بسیار مهم در انتخاب بازرسان آن هم این که در شرکت های سهامی خاص انتخاب بازرس کامملا اجباری است و هیچ اختیاری وجود ندارد
و بازرس جز اساس ثبت شرکت سهامی خاص است ، انتخاب بازرسان نیز دارای قوانی خاصی می باشد این قوانین عبارتند از :
- نسبتی با سایر اعضای ( سهامم داران ) نداشته باشند .
- همم فامیلی سهام داران نباشند .
- سنشان بالای 18 سال باشد .

پاسخ دادن به :
فرم ارسال نظر و سوال