جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید

هر ساعتی در روز کنار شما هستیم

با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید
در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

ثبت نقل و انتقال سهام در شرکت سهامی

نقل و انتقال سهام در شرکت سهامی

در این مقاله به توضیحاتی درباره نقل و انتقال سهام در شرکت سهامی پرداخته شده است. بهتر است بدانید برای ثبت تغییرات شرکت ها پیشنهاد می شود تا انتهای مقاله همراه ما باشید و در صورت روبرو شدن با هر سوال و موردی با مشاوران ما در ارتباط باشید.

نقل و انتقال سهام در شرکت سهامی

هر چند که برطبق گزارشات تحقیقات میدانی به عمل آمده است بیشتر ثبت شرکت های سهامی فاقد دفتر ثبت سهام و هم چنین برگ سهم می باشد. این موضوع مالکیت اشخاص را در شرکت های سهامی را با مخاطره مواجه نموده است و دستگاه نظارتی نیز در این خصوص برای الزام شرکت ها جهت اجرای قانون در نظر گرفته نشده است لکن از طرفی تنها مستند قابل اعتناء در خصوص سهامداری اشخاص، یک نسخه از آن به همراه صورتجلسات تغییرات مجامع عمومی به اداره ثبت تسلیم می گردد و هم چنین مراجع قضایی نیز به جای الزام و محکومیت مدیران شرکت ها در خصوص عدم ارائه دفتر ثبت سهام به استعلام از ادارات ثبت شرکتها نسبت به مالکیت اشخاص اقدام می نمایند که در اجرای آن هم اداره های مذکور مطابق لیست سهامداران که از سوی شرکت ارائه شده نسبت به تهیه پاسخ اقدام می نمایند.

مدارک مورد نیاز برای نقل و انتقال سهام شرکت سهامی

  • ارائه رونوشتی از آگهی تاسیس شرکت.
  • ارائه رونوشتی از روزنامه رسمی تاسیس.
  • ارائه رونوشتی از شناسنامه و کارت ملی همه سهامداران جدید و قدیم شرکت.
  • ارائه رونوشتی از آگهی آخرین تغییرات در صورتی که تغییراتی در شرکت صورت گرفته است.

منظور از سهام ثبت نقل و انتقال در شرکت سهامی

در شرکت های سهامی اعم از شرکت سهامی خاص و شرکت سهامی عام، سرمایه به سهام تقسیم می شود به موجب همین امر سهم عبارت است از قطعه هایی که مجموعه آن را دارایی شرکت تشکیل می دهد.

منظور از ورقه سهم هم سند قابل معامله ای است که نماینده تعداد سهامی است که مالک آن در شرکت سهامی دارا می باشد. کلمه سهام مختص شرکت های سهامی (سهامی خاص و سهامی عام) است.

در سایر شرکت ها مانند شرکت با مسئولیت محدود، شرکت تعاونی، شرکت تضامنی و غیره، بجای آن از عبارت سهم الشرکه استفاده می شود. بر این اساس در شرکت سهامی خاص به شرکاء شرکت، (سهامدار) گفته می شود.

در شرکت هایی مانند شرکت با مسئولیت محدود، تعاونی، تضامنی و غیره، به شرکاء شرکت، (صاحبان سهم الشرکه) گفته می شود.

نقل و انتقال سهام در شرکت سهامی

انواع سهام قابل ثبت نقل و انتقال شرکتهای سهامی

سهم بانام

منظور از سهام با نام سهامی می باشد که دلالت بر مالکیت شخص تعیین شده ای دارد و اسم و مشخصات صاحب سهم در ورقه سهم و در دفتر ثبت سهام شرکت قید می شود.

ب) سهم بی نام

سهام بی نام سهامی است که اسم مالک در آن قید نمی گردد و به شکل سند در وجه حامل تنظیم می شود و شخصی که آن را دارا می باشد مالک محسوب می شود مگر در صورتی که بر خلاف آن اثبات شود. شایان ذکر است که این سهم به آسانی قابل نقل و انتقال است یعنی می توان آن را به شخص دیگری انتقال داد.

ج- سهم ممتاز

به سهامی سهام ممتاز گفته می شود که در قیاس با سهام های دیگر از امتیاز و اولویت برخوردار هستند. هم چنین سهام ممتاز را باید مجمع عمومی فوق العاده سهامداران تصویب کند.

جهت انجام امور مربوط به نقل و انتقال سهام در شرکت سهامی می توانید با کارشناسان حقوقی و ثبتی مجتمع ثبتی ایلیا در تماس بوده و با اخذ مشاوره حقوقی رایگان در مسیر ثبت تغییرات شرکت سهامی خود راهنمایی شوید. ما راهنمای تخصصی شما خواهیم بود.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها