جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید

هر ساعتی در روز کنار شما هستیم

با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید
در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

سهام بانام در شرکت چیست؟

سهام بانام در شرکت چیست؟

پس از ثبت شرکت باید به نکاتی توجه کنید که یکی از آن ها را در این مقاله سعی داریم برایتان بازگو کنیم و با تعریف کلی در رابطه با سهام بانام در شرکت توضیحات مختصری ارائه دهیم. برای کسب اطلاعات تکمیلی در خصوص سرمایه شرکت های سهامی خاص مراجعه کرده یا به صورت مستقیم با کارشناسان ثبتی مجتمع ایلیا تماس بگیرید.

سهام با نام و بی نام

در تمامی شرکت های تجاری، دارایی های شرکت از میزان دارایی شرکا و صاحبان مشاغل جداست، دلیل این موضوع نیز وجود شخصیت حقوقی در قالب شرکت است. در شرکت های سهامی میزان سرمایه هر شخص به شکل ورقه سهام بوده که امکان پرداخت آن به صورت تمام یا بخشی از آن وجود دارد.

در قانون تجارت این سهام می تواند بانام یا بی نام باشد و مورد خرید و فروش قرار گیرند.

حال بهتر است تعریف کلی سهام را بدانیم، سهم در واقع قسمتی از سرمایه شرکت سهامی بوده که میزان مشارکت و تعهدات صاحب آن را در شرکت های سهامی خاص و عام مشخص می کند.

تعریف سهام بانام در شرکت

با توجه به اینکه سهام بانام به نام افراد صادر می شود و پیگرد قانونی می تواند داشته باشد. این سهام در دفتر سهام درج می شود و نام فرد در سهام ذکر می گردد.

قانون گذار بر همین اساس می گوید نام سهام در شرکت ذکر می شود و می توان این سند را به دیگری واگذار کرد اما واگذاری آن تنها با تشکیل مجمع عمومی امکان پذیر است.

این سهام دارای اعتبار و ارزش بیشتری بین بقیه سهام ها به خصوص سهام بی نام دارد زیرا قابل پذیره نویسی و ارائه به بورس آن وجود دارد.

سهام بانام در شرکت چیست؟
سهام بانام در شرکت چیست؟

۱۰ نکته مهم در خصوص سهام بانام و بی نام

مجتمع حقوقی ایلیا متخصص امور شرکتها می باشد و در طی زمان فعالیت خود مهم ترین نکات در ارتباط با سهام با نام و بی نام را گردآوری کرده که راهنمای شما خواهد بود. 10 مورد از مهم ترین آن ها را در ادامه توضیح می دهیم.

  •  انتقال سهام بانام بر اساس قوانین حتما باید در دفاتر سهام شرکت ثبت شوند.
  •  صاحبین سهام بانام باید انتقال سهم را توسط وکیل قانونی خود و در دفاتر ثبت شرکتهای تجاری و موسسات غیرتجاری به صورت قانونی درج کنند.
  •  انتقال سهام بانام نباید بدون رعایت تشریفات ثبت و حکم درستی امور انجام شود زیرا در این صورت فاقد ارزش و اعتبار می شود.
  •  مقررات مندرج در اساسنامه و نحوه انتقال سهم حتماً باید رعایت گردد.
  •  در مواقعی امکان دارد صاحبان سهام بانام قدیمی، دارای حق تقدمی در خرید یا فروش سهم باشند.
  •  نقل و انتقال هرکدام از سهام بی نام نیاز به رعایت تشریفاتی نخواهد بود.
  •  انتقال سهام بی نام به شکل قبوض انجام می شود.
  •  در صورت ارائه اساسنامه، تبدیل سهام بانام و بی نام به یکدیگر جایز خواهد بود.
  •  ملزم به رعایت زمان تعیین شده به میزان حداقل 6 ماه برای تبدیل سهام بی نام به بانام می باشید.
  •  عدم تبدیل سهام بی نام به بانام، موجب ابطال شده و سهام جدید در مرکز اصلی شرکت به نام دارنده سهام قرار می گیرد.

معایب و مزایای سهام بانام و بی نام

سهام بی نام دارای مزیت بسیار است که می توان در سرعت نقل و انتقال تاثیرگذارد. در صورت کلی این نقل و انتقالات می تواند به شکل ارادی یا قراردادی انجام شوند، مزیت دیگر سهام بانام را می توان در زمان مفقودی یا جعل آن در نظر گرفت این مورد در زمان اثبات مالکیت آسان بوده و امکان کنترل صاحبان سهام بانام ایجاد می شود. این مورد در سهام بی نام عملاً ناممکن است.

الزام صدور سهام بانام

تا زمانی که مبلغ کلی سهام پرداخت نشده باشد. مفاصاحساب در مدت زمانی که مدیر تصدی گری را بر عهده دارد قابل انتقال نخواهد بود.

نکات تخصصی در زمینه اقدامات اداری شرکتها را می توانید با مشاوره گروه ثبتی ایلیا پیش ببرید و تنها در یک جلسه به صورت حضوری یا تلفنی پاسخ گوی سوالات باشید.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها