جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید

هر ساعتی در روز کنار شما هستیم

با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید
در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

الزام تجار به ثبت در دفتر تجاری

الزام ثبت در دفتر تجاری

الزام تجار به ثبت در دفتر تجاری را در متن زیر می توانید مطالعه کنید. کارشناسان ثبتی ایلیا در تمامی مسیر تحقق اهداف شما راهنمای شما بوده تا در کم ترین زمان دفاتر تجاری را ثبت کنید . در ادامه متن با ما همراه باشید.

ضرورت ثبت در دفتر تجاری

هر کدام از تجار اعم از شخصیت حقیقی و حقوقی باید سلسله مراتب تعهدات را در زمینه فعالیت و حرفه خود اجرا کند.

برای این منظور قانونگذار از دو جهت یک تاجر را به انجام دادن این تعهدات ملزم کرده که این دو مورد مشمول: 1. حفظ حقوق اشخاص ثالث 2. کنترل فعالیت تجار به وسیله مقامات رسمی و ایجاد تسهیل در امور.

بدین صورت هر آنچه در حال حاضر در مفاد قانون تجارت بر عهده تاجر اعلام شده دارای دو بخش است که ثبت نام خود در دفتر ثبت تجاری و حفظ دفاتر تجاری خواهد بود.

اظهارنامه ثبت دفاتر تجاری

برای پاسخ به این سوال که اظهارنامه ثبت دفاتر تجاری چگونه انجام می شود باید بگوییم بر اساس ماده 16 قانون تجارت در اقسی نقاط وزارت دادگستری الزام به دفاتر تجاری با نام دفتر ثبت تجاری بر اساس اهداف و ضوابط و شرایط خاص است.

تمامی افراد ایرانی و غیرایرانی که فعالیت تجاری در داخل کشورمان دارند باید اقدامات خود را در این دفاتر ثبت کرده و در صورت نیاز و در زمان مشخصی که متعاقباً به آن ها اعلام می‌شوند اقدامات خود را در آن ثبت کنند.

هر شخصی که فعالیتی به شکل کسب و کار تجاری را در درون کشور انجام می‌دهند تحت عنوان تاجر شناخته می‌شوند که وی باید در کنار بنگاه‌های بازرگانی و همچنین در شرکتهای تجاری و توسط اشخاص حقیقی با ارائه تمامی اطلاعات و مشخصات خود در دفاتر تجاری آنها را ثبت کنند.

صفحات دفاتر تجاری را باید توسط دادستان یا نماینده او شماره‌ گذاری کرد و آنرا به همراه امضا تسلیم کنند و بتوان آن را به صورت تخصصی ارائه کرد. تعداد صفحات به همراه تمام حروف باید در ابتدا و انتهای هر کدام از دفاترتجاری با ذکر تاریخ و نوع اقدامات مشخص شود تا همه صفحات آن معلوم باشد و تمامی موارد آن به صورت کاملاً واضح و مشخص درج شده باشد که این توضیحات دارای چند صفحه است.

الزام ثبت در دفتر تجاری

لزوم تجار به ثبت در دفتر تجاری

مطابق ماده ۱۶ و ۱۷ قانون تجارت، کلیه تجار (به استثناء کسبه جز) باید در مدت مقرر به دفتر پلمپ ثبت شرکت ها مراجعه و اسم خود را در این دفتر ثبت نمایند و سپس شماره تجاری را در بالای کلیه اسناد و مدارک، در کنار عنوان تجاری، ثبت نمایند، این دفتر باید توسط دادستان یا نماینده وی شماره گذاری، امضاء و مهر شود و مجموع صفحات دفتر در اول و آخر آن با قید تاریخ ذکر شود.

بعد از ثبت در دفتر شرکت ها، تاجر یا شرکت تجاری مکلف است هرگونه تغییرات نظیر: افزایش یا کاهش سرمایه، فوت مدیران، ورشکستگی، انحلال و … را به اطلاع مسئول دفتر تجاری برساند در غیر این صورت مشمول پرداخت جریمه از دویست ریال تا دو هزار ریال خواهد بود.

طبق ماده ۶۰ آئین نامه ثبت تجاری، کلیه تجار و شرکت ها موظفند در طول یک ماه از شروع به کار و یا تأسیس طی تنظیم اظهارنامه دفتر پلمپ ثبت تجاری اطلاع دهند. ماده ۶ این آئین نامه روش تنظیم اظهارنامه را توضیح داده است.

مدارک اظهارنامه ثبت دفاتر تجاری

ارائه مدارک برای هر شخصیت حقیقی و حقوقی در راستای اظهارنامه ثبت دفاتر تجاری با هم تفاوت های بسیار دارد بدین جهت برای بهتر است بدانید با توجه به حقیقی یا حقوقی بودن اظهارنامه ثبت دفاتر اقدام به دریافت آنها نسبت به تکمیل آن اقدام نمایید تا در کم ترین زمان از مزایا و فوایدی به مانند داشتن کارت بازرگانی بهره مند شوید. این مدارک برای اشخاص حقیقی و حقوقی متفاوت خواهند بود و شامل موارد زیر است.

مدارک مورد نیاز جهت صدور اظهارنامه دفاتر تجاری برای اشخاص حقیقی

  • ارائه تصویر از شناسنامه و کارت ملی اشخاص حقیقی
  • تسلیم صفحه اول دفاتر تجارتی اشخاص حقیقی در سال جاری
  • تعیین طبقه ثبت دفاتر مورد نظر
  • در صورت ارائه دفاتر اظهارنامه توسط وکیل حقوقی، اصل یا فتوکپی برابر اصل وکالتنامه وی الزامی است.
به این مقاله امتیاز دهید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها