جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید

هر ساعتی در روز کنار شما هستیم

با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید
در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

شرایط انحلال شرکتهای تعاونی ✔️

انحلال شرکتهای تعاونی

در صورتی که دارای شرکتی می باشید و تمایل دارید فعالیتی نداشته باشید می توانید شرکتتان را منحل نموده و جهت ثبت قانونی آن اقدام نمایید. ما در این مقاله می خواهیم به مطالبی درباره شرایط انحلال شرکت تعاونی بپردازیم تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

انحلال شرکت های تعاونی

انحلال شرکت به معنی از هم پاچیدن و منتفی شدن فعالیت در شرکت می باشد. بر این اساس با در نظر گرفتن قوانین تجارت هرکدام از شرکا و سهامداران که بنا به هر دلیلی تصمیم به تعطیلی شرکت خود گرفتند وظیفه دارند

مرجع های قانونی و اداره های ثبتی را درباره تصمیم انحلال شرکت خود با خبر کنند. در شرکتها اعضای هیات مدیره مسئولیت به انجام رساندن این امور را عهده دار می باشند و مطابق موازین قانونی را در خصوص آن ها انجام بدهند تا شرکت به صورت قانونی منحل شود.

شرایط انحلال شرکت تعاونی

در مواردی به شرح ذیل شرکت تعاونی منحل می شود:

  • در صورتی که مجمع عمومی فوق العاده تصمیم بگیرد شرکت باید منحل شود.
  • در صورتی که در شرکت تعداد اعضا به حد نصاب ضمانت شده نرسیده باشد و یا در مدت زمان مشخص شده که 3 ماه می باشد اعضای شرکت به حد نصاب مجاز نرسند.
  • در صورتی که اموال شرکت از جانب مرجع های قانونی توقیف شده باشد.
  • در صورتی که شرکت مطابق تصمیم شرکای شرکت ورشکسته شود.

انحلال شرکت های تعاونی

نحوه انحلال شرکت تعاونی

در مدت زمان ثبت شرکت تعاونی باید همه شرایط و ضوابط مربوط به ثبت شرکت ها را به شکل قانونی و بر اساس قوانین به انجام رساند. در این میان عواملی به مانند فوت و یا خروج اعضا در شرکت در صورتی که تعداد اعضای شرکت از تعداد حد نصاب قانونی کم تر شود.

دلیلی بر انحلال شرکت خواهد بود. این مورد زمانی می باشد که افزایش اعضای شرکت در مدت زمان سه ماه صورت نگیرد و بدین ترتیب عاملی جهت انحلال شرکت های تعاونی شود.

از عوامل دیگر که باعث انحلال شرکت های تعاونی خواهد شد عدم فعالیت شرکت در مدت زمان یک سال از آخرین فعالیت خود در عرصه تجارت می باشد که دلیلی بر عدم فعالیت و توقیف فعالیت های خود ندارد .

در صورتی که شرکت های تعاونی قوانین و مقررات فعالیت های اقتصادی را که در آیین نامه وزارت تعاون درج شده است رعایت نکرده و از سوی این وزارت اخطاریه کتبی دریافت کرده باشد.

در صورت تعدد این اخطاری ها بیش از 3 عدد شرکت مورد نظر منحل خواهد شد. عامل دیگری که باعث انحلال شرکت های تعاونی خواهد شد ورشکستگی شرکت ها خواهد بود.

نحوه فروش اموال شرکت تعاونی

جهت انتقال سهام شرکت های تعاونی میتوان از شیوه های اختیاری، قهری و یا از راه انتقال سهام به دیگر اعضا استفاده نمود.

انتقال سهام به صورت اختیاری

انتقال سهام در شرکت های تعاونی می تواند به اعضای شرکت تعلق گیرد . در مقررات و قوانین مرتبط به انتقال سهام در شرکت های تعاونی به صورت آشکاراشاره ای نشده است. در شرکت های تعاونی سهام می توانند بدون اشکال به اعضای دیگر در شرکت واگذار گردد و یا همان سهام به اشخاصی در خارج از شرکت واگذار گردد.

در متن اساسنامه شرکت های تعاونی به انتقال سهام در شرکت های تعاونی به اعضا در صورت دارا بودن شرایط انتقال و دریافت سهام با رعایت قوانین و نیز تاییدیه هیئت مدیره اشاره شده است این در صورتی انجام می شود که شرایط و مراحل انتقال سهام از فرد دارنده سهام به سهام گیرنده و یا وکیل وی به امضا اعضا برسد  و در متن اساسنامه شرکت درج شود.

انتقال سهام اختیاری به اعضای غیر عضو در شرکت

انتقال سهام در شرکت های تعاونی  به اعضای غیر مجاز نمی باشد. این مورد در صورتی است که انتقال سهام تنها در بین اعضا انجام می شود . و حقوق و منافع سهیم بودن در سهام شرکت در بین اعضای درون شرکت انجام شده و حقوقی برای اعضای خارجی شرکت برای انتقال اختیاری سهام وجود نخواهد داشت.

انتقال قهری سهام به اعضای شرکت تعاونی

در صورتی که سهامداران شرکت تعاونی فوت کنند میزان سهام آن به وراث او واگذار می شود. این امر حتی در صورتی که وراث جزء اعضای سهامدار در شرکت تعاونی باشند هم ممکن می باشد.

در این میان این امکان وجود دارد که میزان سهام وراث عضو در شرکت از اندازه قانونی وضمانت شده سهام بیشتر باشد و اعضای هیات مدیره ه موجب انتقال قهری سهام نمی توانند از انتقال آن جلوگیری نماید.

مراحل انحلال شرکت تعاونی

مدارک انحلال شرکت تعاونی

  • ارائه تمامی مدارک ثبت شرکت تعاونی
  • ارائه مدارک هویتی سهامداران و اعضای شرکت تعاونی
  • ارائه صورتجلسه های مجامع عمومی شرکت که شرکت و مدیران تصفیه آن را تایید نموده اند.
  • اخذ و ارائه مجوز انحلال شرکت از جانب وزارت تعاون.

مراحل انحلال شرکت تعاونی

انجام مراحل انحلال شرکت های تعاونی دارای پیچیدگی های خاص خود می باشد که باید توسط افراد مجرب به سرانجام رسد . انحلال شرکت های تعاونی باید با تصمیم و تایید مجمع عمومی در شرکت ها انجام پذیرد و یا با ارسال درخواست از سوی وزارت تعاون و یا دستور مراجع قانونی در اداره ثبت انجام شود. برای انجام این امر ارائه دستور از سوی وزارت تعاون و صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده الزامی است.

نخستین گام از مراحل ثبت انحلال شرکت این است که باید مجمع عمومی فوق العده تشکیل شود و تصمیم به انحلال شرکت بگیرد. بعد از تصمیم گیری در این خصوص مجمع باید در مجمع عمومی فوق العاده جهت مشخص نمودن مدیر تصفیه اقدام کند.

سپس باید رونوشتی از صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده شرکت که تصمیم به انحلال شرکت گرفته است و مدیر تصفیه را هم مشخص نموده است و به امضای شرکا و سهامداران شرکت و مدیر تصفیه رسیده است به همرا مدارک فوق الذکر به اداره ثبت شرکتها به وسیله باجه های پستی انتخاب شده وبه وسیله پست پیشتاز ارسال شود.

بعد از آنکه پرونده به وسیله کارشناس اداره ثبت شرکتها مورد بررسی قرار گرفت در صورتی که در آن همه موارد قانونی رعایت شده باشد و مدارک هم کامل باشد اقدام به انحلال شرکت می گیرند و در سامانه اداره ثبت شرکت ها به متقاضی ابلاغ می گردد که به اداره ثبت شرکتها مراجعه کند و هزینه های قانونی مربوط به ثبت انحلال شرکت را پرداخت نماید و هم چنین ذیل دفاتر مربوطه را امضا و مدارک را نیز دریافت کند.

بعد از این مرحله باید ثبت انحلال شرکت در روزنامه های رسمی و روزنامه کثیرالانتشار آگهی شود تا همه مردم مطلع شوند.

از این به بعد مدیر تصفیه باید همه اقداماتی که برای تصفیه امور شرکت و دریافت بدهی های شرکت و پرداخت بدهی ها به اشخاص خارج از شرکت و سهامداران و شرکا است را انجام می دهد و در حقیقت شرکت منحل شده است و در حال تصفیه شمرده می شود.

پس از آنکه شرکت منحل شد در همه آگهی ها، اوراق، نوشته ها و اسناد شرکت باید بعد از اسم شرکت عبارت در حال تصفیه ذکر شود.

انحلال شرکت تعاونی مسکن

موارد تشکیل شرکت های تعاونی مسکن شامل تهیه و ساخت انواع آپارتمان های مسکونی برای متقایان و نیز اعضای شرکت خواهند کرد که پرداخت مبلغ آن می تواند به صورت نقدی یا غیر نقد باشد .

هم چنین هدف تشکیل این شرکت ها را می توان تشکیل تاسیسات همگانی به صورت نقد و اقساط به عموم یاد کرد. ارائه خدمات مهندسی ، معماری برای اعضای شرکت و انجام امور مربوط به واحدهای مسکونی و تجاری.

در این بین گاهی به دلایل مختلف تعاونی های مسکن اقدام به منحل کردن فعالیت ها و شرکت کرده که انجام این موضوع باید با تایید اعضا و نیز هیئت مدیره شرکت انجام گیرد.

بعد از انجام امور انحلال شرکت، اموال باید تا زمان پرداخت بدهی های شرکت مطابق سرمایه و سهام شرکا در شرکت تقسیم خواهند شد و بدین ترتیب بدهی های شرکت پرداخت می شود.

در صورتی که شرکت منحل شود سمت های کاری و وظیفه های افراد از آن ها گرفته می شود و تنها مدیر تصفیه مسئول پرداخت بدهی های شرکت می باشد. با به اتمام رسیدن فعالیت های شرکت تعاونی باید همه پروژه ها و فعالیت هایی که نا تمام مانده اند به اتمام برسند.

مجتمع ثبتی و حقوقی ایلیا در زمینه تنظیم صورتجلسه انحلال شرکت می تواند راهنما و مجری امور شرکت شما باشد از این رو می توانید با مشاوره های تخصصی این مجموعه توانا تاییدیه های مربوطه را از اداره تعاون دریافت کنید. با ما در ارتباط باشید.

3.2/5 - (5 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
12 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
حسین مظفر
حسین مظفر
2 ماه قبل

با سلام به منظور انحلال شرکت تعاونی تولیدی حد نصاب رای در مجمع چقدر است یعنی چند در صد سهام برای تصویب انحلال لازم است؟
ممنون آز راهنمایی شما

شماره تماس:
9134801388
کارشناس حقوقی(منا ارکان)
کارشناس حقوقی(منا ارکان)
ویرایشگر
پاسخ به  حسین مظفر
2 ماه قبل

درود بر شما حق رای در شرکت های تعاونی به میزان سهام نیست و هر عضو تنها یک حق رای دارد و به طور کلی مطابق قوانین مجمع عمومی دو سوم آرا باید به انحلال شرکت رای دهند تا امکان انحلال شرکت وجود داشته باشد.

کاظمی
کاظمی
6 ماه قبل

با سلام شرکت تعاونی مسکنی که‌در حال حاضر مطابق ماده ۵۴ قانون بخش تعاون و همچنین دستورالعمل وزیر اسبق مبنی بر چگونگی شرایط انحلال تعاونی ها هیچ یک از شرایط انحلال رو مشمول نمیشه و حتی مجمع عمومی رای به ادامه مدت فعالیت شرکت تعاونی داده در حال حاضر با عدم تمدید از سوی اداره تعاون مواجه شده که مدت اساسنامه و مدت فعالیت شرکت تعاونی رو تمدید نمیکنه .راه حل ارائه بفرمایید

شماره تماس:
9188519980
هدایت نیا
هدایت نیا
8 ماه قبل

سلام شرکت فراگیرملی مسکن سازآذرایثار۷۰درصدعضوآنهامددجویان بهزیستی درارومیه که درسال۹۰تشکیل شداین شرکت ازستاداجرایی امام وام کلان وچندین هزارهکتارزمین زمین درشهرهای ارومیه .مهاباد.سردشت وبوکان وچندین هزارآپارتمان دراختیارقرارگرفته وتابه حال به هیچ یک اعضاهیچ گونه خدماتی ازجمله زمین یاآپارتمان تحویا نمیدهندوهرعضوچندین باربه دادگاه ویابه اداره کارارومیه مراجعه میکنندمتآسفانه کسی پاسگو نیست رانت اجازه نمیده مشکل افرادتحت پوشش بهزیستی حل بشه شماره تماس ۰۹۱۴۳۴۰۶۴۷۰هدایت نیا هستم ممنون

شماره تماس:
9143406470
غلامرضا ملاحسینی
غلامرضا ملاحسینی
1 سال قبل

سلام پاراگراف آخر با اتمام رسیدن فعالیت های شرکت تعاونی باید تمام پروژه ها و فعالیت هایی که ناتمام مانده به اتمام برسند.
لطفا سند قانونی آن چیست؟
ممنون

شماره تماس:
9188631838
احمد
احمد
2 سال قبل

با سلام میخواستم بدونم از کجا میشه دارایی های یک شرکت تعاونی رو فهمید؟

ثبت شرکت ایلیا
ثبت شرکت ایلیا
پاسخ به  احمد
2 سال قبل

سلام نهایتا با حکم دادگاه

فرهاد شاهین
فرهاد شاهین
5 سال قبل

بدلیل کم کاری اعضای تعاونی مسکن کارگردان شهرداری کرج تقاضای انحلال دارم

ثبت شرکت ایلیا ®
ثبت شرکت ایلیا ®
پاسخ به  فرهاد شاهین
5 سال قبل

سلام عرض کردم ، وقتتون بخیر . برای ارائه ی اطلاعات بیشتر در این حوزه در اسرع وقت با شما تماس خواهیم گرفت .