جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید

هر ساعتی در روز کنار شما هستیم

با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید
در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

تاریخچه حقوق تجارت در ایران

تاریخچه حقوق تجارت در ایران

به منظور جلوگیری از هرگونه هرج و مرج وضع قانون تجارت راهکاری مفید می باشد از این رو دانستن تاریخچه حقوق تجارت در ایران کمک شایانی به شما در راه انجام امور قانونی خواهد کرد. در ادامه با ما همراه باشید و در صورت پیش آمدن هر سوالی با مجتمع حقوقی و ثبتی ایلیا تماس بگیرید.

درباره تاریخچه حقوق تجارت در ایران

تا قبل از مشروطیت در ایران، امور تجاری تابع مقررات شرعی بود و فقهای اسلامی تحت عنوان «مكاسب» از کسب های حلال و حرام بحث نموده اند و بعضی از آنها از مسایل روز نظیر «سرقفلی» و «بیمه» در رسالات خود گفتگو نموده اند.

در 29/ ثور 1289 در باب “قبول و نکول بروات تجاری”، برای اولین بار قوانینی وضع گردید، در سال 1330 و 1340، در دوره چهارم قانونگذاری با استفاده از نظرات مستشار فرانسوی (برنی) و با اقتباس از قوانین فرانسه، اولین قانون تجارت ایران را در378 ماده به تصویب رسانیدند، در این قانون اصول مربوط به دفاتر و اسناد تجاری، شرکتها و ورشکستگی مورد بحث قرار گرفته است.

قانون تجارت فعلی ایران، در 13 اردیبهشت 1391 مشتمل بر 600 ماده به تصویب رسید و در 24 اسفند 1347 نیز لایحه قانونی اصلاح قانون تجارت مشتمل بر 300 ماده جایگزین مقررات قانون قبلی، منحصرا در شرکت های سهامی گردید.

تاریخچه حقوق تجارت در ایران

تاریخچه حقوق تجارت

به جهت جلوگیری از مواردی که باعث تداخل در انجام امور حقوقی و ثبتی تجارت می شود ، از سوی قانونگذار قوانینی وضع شده تا از هرج و مرج جلوگیری کند. از این رو در صورت عدم ایجاد قانون و استفاده از سلایق در انجام قوانین تداخل در عدالت تجاری ایجاد می شود که در این زمینه مشاوران ثبتی ایلیا تمامی قوانین را مو به مو در اختیار شما قرار می دهند تا هیچگونه نگرانی از بابت انجام امور خود نداشته باشید.

قبل از هر موضوعی برای رسیدن به این سوال نیاز است درباره تاریخ به میان آمدن قوانین تجارت تمرکز کنیم زیرا نشان دهنده تاریخچه قانونی تجارت در کشور خواهد بود.

از این رو با تفکیک قوانین تجارت به سوالات شما پاسخ می دهیم. قبل از تصویب و تایید نهایی قوانین تجارت باید مصوبه هایی همسو با شرع وضع گردد و سپس توسط اشخاص دارای صلاحیت ارائه گردد.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها