در گذشته برای ثبت اظهارنامه مالیاتی باید روند طولانی و هزینه بری را طی می کردیم اما امروزه شما در خانه خود می توانید نسبت به تکمیل و تنظیم آن اقدام کنید. شاید در ابتدا روند سختی را در پیش داشته باشید اما این موضوع تنها قبل از مطالعه این مقاله صدق می کند با ما در ادامه همراه باشید تا تمامی آنچه باید برای تکمیل و ارسال اظهارنامه مالیاتی بدانید را از بر شوید.
اظهارنامه مالیاتی چیست ؟
روش های اخذ مالیات در هر کشوری بسته به شرایطی که دارد انجام می شود و همه کشور ها مبلغی را تحت عنوان مالیات همه ساله از اشخاص مشمول دریافت می کنند. ایران نیز برای دریافت مالیات مستقیم از روش خود اظهاری مالیاتی استفاده می کند. برای خود اظهاری مالیاتی باید از طریق تکمیل اظهار نامه مالیاتی الکترونیکی اقدام کنید. این اظهارنامه را می توان از سایت اداره مالیات دریافت کرد.
هر ساله اشخاص حقیقی و حقوقی موظف هستند اظهارنامه مالیاتی سال مالی که گذشت را تکمیل کنند. یا به صورت خود اظهاری مالیاتی توسط اشخاص در سامانه مالیات است یا توسط خود اداره مالیات صورت می گیرد.
سازمان امور مالیاتی بر اساس اظهارنامه ای که اشخاص تکمیل می کنند میزان درآمد سالانه و میزان خالص و نا خالص بخش خصوصی را محاسبه می کند. شرکت ها و سازمان های خصوصی می توانند در کمترین زمان برای ثبت آن اقدام کنند.
با خود اظهاری مالیاتی روند محاسبه مالیات مستقیم بخش خصوصی به صورت متمرکز انجام می شود. بنابراین می توان گفت اظهارنامه فرمی است که اشخاص حقیقی و حقوقی در آن میزان درآمد سال مالی را اعلام می کنند. اشخاص حقوقی باید بر اساس ترازنامه تصویب شده در مجمع عمومی عادی نسبت به تکمیل این اظهارنامه اقدام کنند.
انواع اظهارنامه مالیاتی
در اداره مالیات اظهارنامه را بر اساس قوانین به چند دسته طبقه بندی می کنند که بر اساس مشخصات مودیان مالیاتی باید هر کدام را تنظیم و تکمیل کرد و در زمان مشخص آن را به اداره مالیات ارسال کرد. انواع اظهارنامه مالیاتی را در زیر ذکر می کنیم:
- اظهارنامه مالیات بر درآمد افراد حقوقی با استناد بر ماده صد و ده قانون مالیات مستقیم: بر اساس قانون تمامی شرکت ها و موسسات را شخصیت حقوقی می نامند که با استناد بر ماده 110 قانون مالیات مستقیم تعبیر می شود.
- اظهارنامه مالیات بر درآمد افراد حقوقی در گروه 1 مشمول ماده 95مالیات های مستقیم: این مالیات ها مشمول اشخاص حقوقی خاصی مانند بانک ها، موسسات مالی و اعتباری و هر صندوق سرمایه گذاری می شود.
- اظهارنامه مالیات بر درآمد افراد حقیقی گروه 2 مشمول ماده 95 مالیات های مستقیم: این اظهارنامه ها برای افراد حقیقی قابل استفاده است و مزیت های زیادی برای مراکزی مانند صندوق های بازنشستگی یا موسسات بیمه به همره دارد.
- اظهارنامه مالیات افراد حقیقی گروه 3 مشمول ماده 95 مالیات های مستقیم: این اظهارنامه برای افراد حقیقی که صاحب مشاغل های کوچک هستند می شود.
- اظهارنامه مالیات بر درآمد افراد حقیقی که در آمد خود را از طریق املاک و مستغلات آن دریافت می کنند.
- اظهارنامه های مربوط به انحلال شرکت ها که بر اساس ماده 114و 116 محاسبه می شود: این اظهارنامه ها برای آن دسته از شرکت هایی است که در حال انجام فرآیند انحلال یا خاتمه تمام فعالیت های شرکت هستند الزام است.
انواع اظهارنامه عملکرد مالیاتی
در بالا به چند مورد از اظهارنامه های مالیاتی مندرج در قانون مالیات کشور اشاره کردیم که همان اظهارنامه هایی را شامل می شوند که باید در موعد مقرر ارائه شوند. این اظهارنامه ها شامل مواردی مانند اظهارنامه مالیاتی عملکرد، ارزش افزوده ،املاک و ارث نیز می شود. در مقابل موارد بازگو شده اظهارنامه عملکرد جزو اصلی ترین اظهارنامه ها به حساب می آید.
در حالت کلی اظهارنامه عملکرد شامل سه نوع: الحاقی، اصلی و اصلاحی است. این اظهارنامه ها باید در موعد مقرر ارائه شوند. اظهارنامه های الحاقی یا جایگزین آخرین اظهارنامه ای است که در زمان مشخص باید ارسال گردد.
اظهارنامه ای اصلاحی آن دسته از اظهارنامه هایی است که می توان پس از مدتی اصلاحات را بر روی آن انجام داد. این اظهارنامه ها بر اساس ماده 226 مالیات های مستقیم این امکان را برای مودیان فراهم کرده تا در صورت اشتباه در تکمیل اظهارنامه ارائه شده با تسلیم مدارک تا 1ماه از زمان پایان مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی آن را رفع کرده و یا اظهارنامه و ترازنامه تصحیح شده را ارائه کنند.
بعضی از مودیان با خود این فکر را می کنند که می توان با افزایش یا کاهش مبالغ در اظهارنامه اصلاحی مالیاتی می توانند مانور دهند که این تصور آنها کاملاً اشتباه است زیرا ارسال اظهارنامه اصلاحی می تواند برای مودیان آثار و نتایج سنگینی را به بار آورد. پس بهتر است تلاش خود را کنید تا در همان ابتدا اظهارنامه درستی را به سازمان مالیاتی کشور ارائه کنید.
اظهارنامه مالیاتی شرکت های غیرفعال
برخی از مودیان با این سوال که آیا با اینکه من شرکت به ثبت رسوندم ولی در یکسال مالی هیچ فعالیت مالی نداشتن باید اظهارنامه را تسلیم کنم به ما مراجعه می کنند که خالی از لطف نیست که در این جا برای همیشه این سوال را پاسخ دهیم تا اطلاعاتتان کامل شود. در جواب اینکه ارائه اظهارنامه مالیاتی در صورت عدم فعالیت شرکت الزام است یا خیر باید بگوییم هیچ الزامی در این زمنیه نیست، اما تجربه به ما این را نشان داده که بهتر است اظهارنامه را ارائه کنید و آن را با عملکرد صفر به سازمان مالیاتی تسلیم کنید.
در متن این نوع اظهارنامه ها باید تمامی اطلاعات متقاضیان، صورتهای سود و زیان با عدد صفر را درج کنید. در واقع تمام ترازناه های شرکت را به صورت بدون عملکرد و صفر باید تسلیم کرد.
در صورت داشتن موجودی در حساب بانکی که جزو سرمایه شرکت می شود باید آن را در متن اظهارنامه ذکر کرد. پیشنهاد ما برای شمایی که عملکرد صفر داشته ایداین است که در کنار ارائه اظهارنامه صفر یک نامه ای هم تحت عنوان عدم فعالیت به سازمان امور مالیاتی ارسال کنید.
مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی
با توجه به قانون مالیات مستقیم مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی برای اشخاص حقیقی و حقوقی یکی نیست. اشخاص حقوقی از اول تیر ماه تا 31 تیر ماه زمان برای ثبت اظهارنامه مالیاتی دارند که گاهاً بر اساس آخرین روز مالیاتی و در صورت درخواست های زیاد ممکن است این زمان تمدید شود. اشخاص حقوقی نیز از تاریخ اول خرداد تا 31 خرداد برای ثبت پرونده مالی خود زمان دارند اطلاعات بیشتر در این زمینه را از کارشناسان و متخصصان ما دریافت کنید.
توضیحات تکمیلی مالیات بر در آمد اشخاص حقیقی و حقوقی
اظهارنامه مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی اشخاص حقیقی که دارای بنگاه های کوچک و مشاغل آزادی هستند که به واسطه آن دارای کد اقتصادی در اداره مالیات tax.gov.ir می باشند باید عملکرد سالانه خود را به اداره مالیات اعلام نمایند. مهلت ثبت اظهارنامه اشخاص حقیقی از اول خرداد تا پایین خرداد می باشد که در برخی از سال های مالی ممکن است این مدت زمان تمدید شود.
اشخاص حقیقی که دارای مشاغل آنلاین هستند یا کسب و کار های آنها غیر حضوری است به واسطه ورود و خروج هایی که در حساب تجاری آنها صورت می گیرد باید مالیات پرداخت کنند. تمامی دارندگان درگاه های بانکی و صاحبان دستگاه پست بر اساس قانون جدید مالیات اشخاص حقیقی موظف به خود اظهاری مالیاتی هستند.
اظهارنامه مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی
شرکت ها و موسسات غیر تجاری که بر اساس قانون تجارت یا سایر قوانین دارای شناسه ملی هستند باید پیش از آغاز سال مالی دفاتر پلمپ تجاری را دریافت کنند. بر اساس دفاتر تجاری که در طول سال مالی تکمیل می شود مالیات بر درآمد شرکت ها و موسسات با توجه به خود اظهاری و برآورد این دفاتر محاسبه خواهد شد.
شرکت ها و موسسات غیر تجاری از زمان ثبت طی دو ماه باید ثبت نام مالیاتی خود را انجام دهند بعد از اتمام سال مالی حداکثر تا سه ماه از تاریخ پایان سال مالی شرکت باید مجمع عمومی را برای ترازنامه سال مالی دعوت نماید بر اساس تصمیم مجمع و صورت دارایی و امور مالی شرکت، از اول تیر ماه تا پایان تیر ماه ثبت اظهارنامه اشخاص حقوقی انجام می شود.
نحوه تکمیل اظهارنامه مالیاتی
تنظیم و ثبت اظهارنامه اشخاص حقوقی بر اساس نوع خود اظهاری که دارند متفاوت است. مثلاً اشخاصی که در طول سال مالی فعالیت تجاری نداشته اند باید اظهارنامه عدم عملکرد تنظیم کنند و آن دسته از شرکت ها و اشخاصی که فعالیت تجاری داشته اند باید اظهارنامه عملکرد رد کنند.
برای ثبت اظهارنامه عدم عملکرد این اظهارنامه را دریافت کنید و بعد از ثبت اطلاعات مودی مالیاتی ثبت آن را انجام دهید. اظهارنامه عملکرد مالی باید بر اساس مراحل مربوطه تکمیل شود و در نهایت ثبت آن در اداره مالیات انجام شود.
چه مراحلی را باید برای ثبت اظهارنامه مالیاتی انجام داد ؟
- پیش ثبت نام مالیاتی را باید در سامانه مالیات انجام دهید و شماره اقتصادی و کد رهگیری مالیاتی دریافت کنید.
- اطلاعات پیش ثبت نام را باید تایید کنید و با ارائه مدارک و تشکیل پرونده فیزیکی پاکتی با نام کاربری و رمز سامانه دریافت کنید.
- ثبت نام کد اقتصادی
- اظهارنامه الکترونیکی را دریافت کنید و اطلاعات خواسته شده را وارد کنید.
- اظهارنامه الکترونیکی مالیاتی را پس از تکمیل ثبت کنید و کد رهگیری مربوط به آن را دریافت کنید.
- در نهایت قبوض مالیاتی را به صورت الکترونیکی دریافت و برای پرداخت به آن اقدام کنید.
ورود به سامانه اظهارنامه مالیاتی
برای وارد شدن به سامانه ابتدا باید به سایت اداره مالیات وارد شوید. اگر از قبل پیش ثبت نام مالیاتی را انجام داده باشید می توانید وارد حساب کاربری خود شوید در غیر این صورت باید ابتدا پیش ثبت نام مالیاتی را انجام دهید. سامانه اظهارنامه مالیاتی همان سامانه اصلی اداره مالیات است که یکی از خدماتی که ارائه می دهد اظهارنامه های مالیاتی است.
لازم است بدانید کلیه فرآیند های مالیاتی الکترونیکی است و لازم نیست برای هر موضوعی به اداره مالیات مراجعه کنید سوالات مالیاتی خود را از وکلای مالیاتی مجتمع حقوقی ایلیا بپرسید.
پیش ثبت نام در سامانه اظهارنامه مالیاتی
پیش ثبت نام مالیاتی از مراحل مهم قبل از اظهارنامه می باشد. اگر پیش ثبت نام مالیاتی را انجام نداده باشید امکان ثبت اظهارنامه در سامانه مالیاتی وجود ندارد. مشمولین مالیات بر درآمد به سامانه مالیاتی وارد شوند و برای ایجاد حساب کاربری مرحله پیش ثبت نام مالیاتی را انجام دهند.
بعد از پیش ثبت نام مالیاتی و با طی کردن مراحل خاصی باید مدارک به اداره مالیات حوزه مربوطه ارسال کنید تا ثبت نام نهایی انجام شود. سپس نام کاربری و رمز عبور برای شما فعال خواهد شد که می توانید از آن برای دریافت خدمات مالیاتی غیر حضوری استفاده کنید.
حساب کاربری که برای مودی مالیاتی ایجاد می شود کلیه اطلاعات وی را نمایش می دهد، بنابراین می توانید با وارد شدن به حساب کاربری و دریافت اظهارنامه الکترونیکی برای تنظیم و ثبت آن اقدام کنید.
سامانه اظهارنامه مالیاتی
تنظیم پرونده مالیاتی از جمله مواردی که برای مودیان مالیاتی در نظر گرفته شده، که به صورت الکترونیکی به ثبت اظهارنامه خود بپردازند ، بدین صورت که با این روند دیگر از مراجعه حضوری مؤدیان به اداره دارایی جلوگیری به عمل آمده در نتیجه به ثبت اظهارنامه خود در سیستم اینترنتی رجوع کرده و اظهارنامه خود را تسلیم نمایند . بهتر است که مودیانی که اقدام به ثبت اظهارنامه خود دارند آنرا به روزهای پایانی موکول نکنند.
در سیستم مالی مؤدیان به دو صورت تقسیم بندی شده است بدین صورت که کسانی که فعایت های عادی و کسبه هستند با کسانی که فعالیتهای شرکتی انجام می دهند شرایط و پرداخت مالیات جداگانه ای دارند به همین منظور کسبه و مشاغل عادی به مؤدیان حقیقی و شرکتهای تجاری به مؤدیان حقوقی دسته بندی شده است.
مدارک مورد نیاز برای تکمیل اظهارنامه مالیاتی
برای اینکه اسناد مالی شرکت را تهیه کنید نیاز به جمع آوری مدارکی دارید. در ادامه به مدارکی که جهت تکمیل اظهارنامه نیاز هست خواهیم پرداخت ابتدا این مدارک را تهیه کنید و سپس اظهارنامه را تکمیل نمایید.
- مجوز هایی که از مراجع معتبر برای فعالیت دارید.
- اشخاص حقوقی باید اساسنامه و شرکتنامه و نیز آخرین تغییراتی که در اداره ثبت شرکت ها ثبت کرده اند را داشته باشند.
- لازم است اجاره نامه هولگرام دار یا سند ثبتی محل فعالیت تجاری را داشته باشید.
- گواهی ترازنامه سالانه برای اشخاص حقوقی و اشخاص حقیقی که باید برای سال مالی که اظهارنامه مالی آن قرار است رد شود تهیه کنید.
- کلیه صورت مالی ضرر و زیان در سال مالی گذشته
- کلیه مبالغ فروش داخلی و خارجی باید ثبت شده با فاکتور رسمی مشخص باشند.
- اگر شرکت دارای موسسه یا شعبه ای نیز باشد باید گواهی گردش مالی یک سال آن با مهر موسسه یا شعبه تهیه شود.
- بهای تمام شده کالای تولید شده و میزان فروش سالانه آن را باید مشخص کنید.
- گردش حساب تعدیلات سنوانی و میزان سود و زیان مانده دوره قبل باید مشخص باشد.
- ارائه کارت بازرگانی در صورت داشتن این کارت
- شماره دفاتر پلمپ را باید با کد رهگیری مشخصاً وارد کنید.
- باید در سایت اداره مالیات حساب کاربری داشته باشید بدین رو وجود شماره کاربری و رمز عبور از الزامات است.
- اسنادی که مبنی بر تسویه حساب مالیات سال های گذشته است این سند باید به تایید اداره مالیات رسیده باشد تا کسر مالیاتی آن صورت گرفته باشد.
- سند مربوط به پرداختی های بیمه
- گواهی حساب مودی در سال های گذشته جهت بررسی باید به ممیز مالیاتی اعلام شود.
چه مواردی در اظهارنامه مالیاتی درج می شود؟
پس از اینکه وارد سامانه اینترنتی امور مالیاتی کشور شدید باید بر روی ورود به درگاه ملی خدمات الکترونیکی برای درج اظهارنامه جدید کلیک کرده و با ثبت نام در این صفحه با وارد کردن کد ملی / شناسنامه و یا کد فراگیر و تنظیم کلمه عبور وارد پورتابل شخصی ارائه پرونده مالی خود شوید. تمامی افراد حقیقی و حقوقی می توانند در سامانه مالیاتی کشور اقدام به پیش ثبت نام و ثبت نام کرده و از مزایایی مانند تسهیلات الکترونیکی و برخورداری از امضای دیجیتال بهره ببرند که در تمامی گام های پرداخت مالیات به صورت الکترونیکی باید آن ها را در دست داشت.
در اظهارنامه مالیاتی باید مواردی مانند مشخصات متقاضی چه حقیقی و چه حقوقی درج شود. با تایید مدارک ارائه شده که در بالا آن ها را ذکر کردیم می توانید فرآیند پرکردن فرم های مربوطه را با استناد به مدارک خود آغاز کنید. پس از آنکه تمامی مشخصات را در محل های مربوطه درج کردید تمامی پرونده به شما نمایش داده می شود که پس از اطمینان از اطلاعات ارائه شده می توانید تایید را کلیک کنید.
پس از اتمام پیش ثبت نام اظهارنامه مالیاتی، فرم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی یا حقوقی برای درج مشخصات مودی باز می شود که باید تمامی فیلدها را بدون اشتباه وارد کرده و به این مورد توجه کنید که فیلدهای دارای رنگ زرد پس از تکمیل قابل اصلاح نیستند. پس تمام دقت خود را در زمیان تکمیل فرم به خرج دهید. پس از تسلیم اطلاعات هویتی حال نوبت درج اقامتگاه متقاضی بر اساس استان و شهرستان و کد پستی می رسد.
اطلاعات مالی را نیز باید در فیلد مربوطه ارائه کنیدو به سوالاتی که در زمینه فعالیت مالی شما پرسیده می شود جواب دهید. با پیشرفت تکمیل فرم اظهارنامه حال نوبت ارائه مجوزهای فعالیت می رسد که می تواند مواردی مانند: کارت بازرگانی، جواز تاسیس، پروانه بهره برداری و دیگر مجوزهای الزامی برای فعالیت را شامل شود. در ارائه این موارد باید وسواس بسیار به خرج داده و اطلاعات صحیح را درج کنید.
در صورتی که مالک ملکی که در آن فعالیت اقتصادی دارید نیستید باید فرم مربوط به اطلاعات مالک را پرکنید در غیر این صورت پر کردن این مورد نیاز نیست.
با ارائه اظهارنامه های مالیاتی خود که شامل مواردی مانند سود و زیان و ترازنامه های مالی می شود می توانید این موارد را بارگزاری کرده و با پر کردن فیلدهای به رنگ سفید منتظر بمانید تا سامانه به شکل خودکار محاسبات را انجام دهد.
میبینید که تسلیم اظهارنامه مالیاتی مودیان بسیار پیچیده است و باید مراحل و مدارک زیادی را ارادئه دهید تا بتوانید به نتیجه برسید. اگر می خواهید در کم ترین زمان و به اسانی این موضع را انجام دهید می توانید به تجربه کارشناسان ایلیا تکیه کرده و با مشاوره حقوقی آنها به نتیجه مطلوب خود برسید.
مشمولین ثبت اظهارنامه مالیاتی
خیلی از مراجعین به مجتمع ثبتی حقوقی ایلیا این سوال را از ما می پرسند، بنابراین تصمیم گرفتیم در این مطلب موارد مشمولین ثبت اظهارنامه مالیاتی را عنوان کنیم تا اگر شما هم به چنین چالشی برخورده اید که آیا مشمول ثبت اظهارنامه هستید پاسخ خود را دریافت کنید.
- هر شخص حقیقی که در ایران فعالیت تجاری یا اقتصادی داشته باشد و صاحبان بنگاه های اقتصادی کوچک موظف به پرداخت مالیات و در نتیجه ثبت آن در اداره مالیات هستند.
- هر شخصیت حقوقی که بر اساس قانون تجارت روند ثبتی آنها انجام شده است و مشغول فعالیت اقتصادی و تجارت هستند مشمول خود اظهاری مالیاتی هستند.
- هر شخص حقیقی و حقوقی که خارج از ایران مشغول فعالیت باشند اما تبعه ایرانی باشند باید مالیات خود را پرداخت کنند.
- هر شخص حقیقی و حقوقی ایرانی که خارج از ایران در سایر کشور ها مشغول کار هستند.
- کلیه اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی که خارج از ایران فعالیت دارند اما درآمد آنها از ایران باشد باید اظهارنامه مالیاتی سالانه تنظیم کنند.
- کلیه اتباع خارجی که در ایران درآمد دارند مشمول پرداخت مالیات هستند.
اشخاص معاف از ارائه اظهارنامه مالیاتی
لازم به ذکر است بدانید در بخش خصوصی حتی اگر از جمله اشخاصی باشید که معاف از پرداخت مالیات هستید یا هیچ گونه فعالیتی مبنی بر پرداخت مالیات نداشته اید باز هم باید اظهارنامه تنظیم و ثبت کنید.
اشخاص فعال در بخش خصوصی که معاف از پرداخت مالیات برای اعلام درآمد جهت جمع بندی در سرانه درآمد سالانه باید اظهارنامه ثبت کنند و اشخاصی که هیچ گونه فعالیتی نداشته اند باید اظهارنامه عدم عملکرد سالانه رد کنند.
اما در این بین سازمان ها و نهاد هایی هستند که نیاز به ثبت ندارند که این موارد به شرح زیر می باشد.
- کلیه شهرداری ها و سازمان های مرتبط با شهرداری که در 31 استان کشور فعال هستند.
- هر سازمان و نهادی که از بودجه عمومی استفاده می کند معاف از پرداخت مالیات می باشد.
- همه وزارتخانه ها و موسسات دولتی
- کلیه کارگران، صیادان، عشایر و همه شرکت های تعاونی دانش آموزی و دانشجویی معاف از ارائه هستند.
مزایای تکمیل و ارسال اظهارنامه مالیاتی
ارائه اظهارنامه مالیاتی دارای مزیتی برای مودی است که آن ها را می توان در موارد زیر بیان کرد:
- برای تمامی شهروندان و مودیان اقتصادی رعایت قوانین امری الزامی است که با ارسال به موقع و قانونی اظهارنامه می توان از جریمه های متعلقه در دیرکرد جلوگیری کرد.
- ارائه اظهارنامه این کمک را می کند تا یک لیست از تاریخچه های مالیاتی و درآمد داشته باشید.
- با پرداخت صحیح و به موقع مالیات به تامین منابع مالی دولت برای پیشبرد ارائه خدمات عمومی مانند بهداشت و محیط زیست کمک می کنید.
- تکمیل و ارائه اظهارنامه مالیاتی در واقع سندی است که می توان با تکیه بر آن برای دریافت وام از بانک ها و موسسات اعتباری بر اساس اصول و قواعد اقدام کرد.
پیامدهای عدم تکمیل و ارسال اظهارنامه مالیاتی
در صورتی که به هر علتی اظهارنامه را در زمان مقرر تکمیل نکرده و آن را به اداره مالیات ارسال نکنید عواقبی در انتظار شماست که می تواند به حرفه شما آسیب جدی بزند مانند مواردی که در ادامه آن ها را ذکر می کنیم:
- برای اشخاص حقوقی و صاحبین شغل های اقتصادی 30درصد جریمه و برای افراد حقیقی تا 10 درصد جریمه وضع شده.
- با عدم ارائه به موقع اظهارنامه نمی توانید از بخشودگی های مالیاتی بهره ببرید.
- از تسهیلات مالی که بانک ها برای مودیان در نظر گرفته اند محروم خواهید شد.
- با توجه به مواردی که گفته شد و محرومیت های زیادی که قانون برای عدم تسلیم اظهارنامه وضع کرده پیشنهاد می کنیم هر چه زودتر با افراد داراری تجربه در این زمینه همراه شوید و با یاری آن ها این پروسه مالیاتی را به اتمام رسانید زیرا آینده ای که زیر پرچم قانون خواهید داشت به صرفه تر از نادیده گرفتن قوانین اداره مالیات است.
استعلام اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی
اظهارنامه اشخاص حقیقی و حقوقی را می توان در سامانه مالیاتی مشاهده کنید. اشخاص حقیقی برای اصلاح و تغییر در اظهارنامه تنها تا پایان تیر ماه مهلت دارند و اشخاص حقیقی نیز تا تیر ماه می توانند برای تکمیل اظهارنامه اقدام کنند.
اظهارنامه ها بعد از ثبت نهایی برای بررسی به ماموران مالیاتی ارسال می شوند. امور مالی باید بر اساس صورت مالی واقعی یک سال شما تکمیل شود و در صورت وجود مقایرت تخلف به عنوان فرار مالیاتی لحاظ خواهد شد.
متقاضیان بر حسب نوع مالیاتی که مشمول آن می شوند می توانند اظهارنامه مالیاتی خود را تکمیل کنند. لازم است بدانید اظهارنامه های مالیاتی تنها مربوط به مالیات بر در آمد نیست و یکی از این اظهارنامه ها اظهارنامه مالیات بر درآمد محسوب می شود که مربوط به اشخاص حقیقی و حقوقی است.
نکات کاربردی در تکمیل و ارسال اظهارنامه مالیاتی الکترونیکی
در زمان تکمیل اظهارنامه باید به مبالغی که وارد می کنید بسیار توجه داشته باشید. همچنین اسنادی جهت بررسی در اظهارنامه بارگذاری می کنید باید واقعی باشند. در وارد کردن اطلاعات موردی و اطلاعات حساب به نوع عملکرد و اعلام هزینه ها و درآمد و نهایتاً سود دقت داشته باشید.
برای ویرایش اظهارنامه نهایتاً تا یک ماه بعد از ثبت اظهارنامه عملکرد زمان دارید. برای اصلاح اطلاعات باید به سازمان مالیاتی استان یا شهرستان خود مراجعه کنید. بر اساس قانون مالیات مستقیم دز مواد 26 و 200 این قانون تنها در بازده اعلام شده می توانید برای رفع نقص اقدام کنید و بعد از اتمام مهلت قانونی چنین اجازه ای داده نمی شود. مودیان برای تسلیم خود اظهاری مالیاتی باید در بازده تعیین شده اقدام کنند و عدم خود اظهاری به منزله فرار مالیاتی تلقی خواهد شد.
نکته حائز اهمیت در خصوص شرکت ها و اشخاصی که عملکرد سالانه نداشته اند ثبت اظهارنامه عدم عملکرد است. حتی این اشخاص نیز باید خود اظهاری مالیاتی را نسبت به عدم عملکرد در سال مالی گذشته اعلام نمایند.
اگر تا اکنون اظهارنامه خود را تکمیل نکرده اید یا در تکمیل اطلاعات به مشکل برخورده اید لازم نیست نگران چیزی باشید. مجتمع ثبتی ایلیا با همکاری برترین وکلاء مالیاتی ایران راهنمای شما در ثبت اظهارنامه مالیاتی عملکرد و عدم عملکرد خواهد بود. از طریق صفحه تماس با ما ایلیا از کارشناسان و وکلاء ما مشاوره دریافت کنید.
سلام شرکت تازه تاسیس داریم و هنوز 6ماه نیست فعالیت داریم و هنوز حسابدار رسمی هم نداریم برای رد کردن اظهارنامه مالیاتی حتما باید قسمت اطلاعات حسابدار رو وارد کنم ایا کارفرما خودش میتونه اطلاعات خودش رو وارد کنه به طور کا خود کارفرما اظهارنامه رو پر کنه وقسمت اطلاعات حسابدار چیزی ننویسه اشکال داره؟ لطفا راهنمایی کنید.
درود بر شما بله می توانید در فرم نام و مشخصات مدیر عامل را درج کنید.
سلام وقتتون بخیر
حدود سه ساله که شرکتم رو تاسیس کردم فعالیتی هم نداشتم تا حالا هم اظهارنامه عدم فعالیت رد نکردم برای اینکه مشکلی پیش نیاد باید چیکار کنم؟
با سلام هر ساله باید اظهارنامه را ارائه کنید حتی در صورت عدم فعالیت که در این صورت باید گزارش مالی صفر را به اداره مالیات ارائه کنید در غیر این صورت مشمول جریمه می شوید. در صورت رسیدگی به امور حقوقی و ثبتی می توانید از طریق کارشناسان ایلیا پیگیری کنید.
سلام وقت بخیر عذر میخوام من هر سال در تهران اظهارنامه پر میکنم از پارسال یعنی برج ۸ سال ۱۴۰۰ پروانه کارشناسی دادگستری از مشهد دریافت کردم و فعالیت در آنجا هم داشتم حالا سوالم اینه اظهارنامه ای که هر سال در تهران با پروانه نظام مهندسی انجام میدادم همان را دوباره پر کنم و کارشناسی را هم اضافه کنم درسته ؟ یا باید در مشهد اقدامی کنم محل سکونت من تهران است و برخی موارد برای انجام کارشناسی به مشهد میروم ممنونم اگر پاسخ بدهید
درودبر شما. پروانه نظام مهندسی که دارید در استان تهران دارای تشکیل پرونده مالیاتی است برای تکمیل اظهارنامه تنها صورتحساب های مالی فعالیتی که به واسطه پروانه نظام مهندسی داشتید در اظهارنامه مالیاتی عنوان کنید. اصولاً تمام کارشناسان دادگستری مشمول مالیات غیر مستقیم می باشند.
سلام
من اظهارنامه پر کردم طبق روال هرسال و از تبصره ماده صد استفاده کردم ولی مثل سالای قبل تایید نشده و شناسه و کدی نداده ک بتونم پرداخت کنم!
مشکل چیه؟
با سلام. امکان ایراد در اظهارنامه تنظیم شده شما وجوددارد . در این خصوص می توانید از مشاوره تخصصی موسسه ایلیا بهره مند شوید و با شماره 02632137تماس بگیرید.
اظهار شدن مالیاتی
با سلام.
1- آیا اشخاص حقیقی غیر تجاری میتوانند اظهار نامه مالیاتی یا تبصره ماده 100 الکترونیکی از طریق سایت my.tax.gov.ir پر کنند؟
2- برای درامدهای زیر 30 میلیون تومان هم باید اظهار نامه داد یا فرم تبصره 100 را پر کرد? البته برای دریافت دستگاه پوز در سامانه مالیاتی ثبت نام کرده ام.
درود بر شما دوست عزیز. بر طبق قانون مصوب ماده 100 افراد حقیقی یا مشاغل ملزم به شرایط زیر برای تسلیم اظهارنامه مالیاتی حقیقی نیستند.
افرادی که فروششان در سال گذشته کمتر از 4.8 میلیارد تومن باشد.
افرادی که سال اول فعالیتشان باشد.
افرادی که سال اول فعالیت در محل جدید باشد.
سلام
آیا این خبر درسته که مشاغلی که زیر 4 میلیارد و 800 میلیون تومان درآمد دارند نیازی نیست اظهارنامه مالیاتی پر کنند؟
با سلام با مصوبه ارائه اظهارنامه افراد حقیقی که فروششان در سال گذشته کمتر از 4.8 میلیارد تومن باشد یا افرادی که سال اول فعالیتشان باشد می توانند اظهارنامه ارائه ندهند. البته قوانین در حال اصلاح است . برای اطلاع از آخرین اطلاعیه ها با کارشناسان ایلیا در ارتباط باشید.
سلام
من از دی ماه 1400 فعالیتم رو آغاز کردم
الان باید از دی ماه تا آخر اسفندماه1400 اظهارنامه مالیاتی تکمیل کنم؟
صورت حساب موجودی اول دوره و حسا بدهکار و بستانکار هم برای این سه ماه باید از بانک دریافت کنم؟
با سلام . در صورتی که از دی ماه تا پایان سال فعالیتی نداشتید باید اظهارنامه مالیاتی کارکرد صفر را تا اخر تیرماه ارائه کنید . در غیر این صورت در صورت فعال بودن باید اظهارنامه را پر کرده و تحویل اداره مالیات کنید. جهت دریافت مشاوره حقوقی رایگان ایلیا راهنمای شماست.
ایا هر سال باید اظهار نامه افرادپیش ثبت نام شود
با سلام هر ساله باید در زمان مقرر اظهارنامه مالیاتی شرکت را به اداره مالیات ارائه دهید. ما می توانیم در مسیر ثبت اظهارنامه با مشاوره رایگان راهنمای شما باشیم.
سلام وقت بخیر اظهارنامه سال ۱۴۰۰ بخوام رد کنم دفاتر پلمپ هم باید ببرم دارایی یا منتظر باشم تا دارایی خبر بده؟
درود دوست عزیز اظهارنامه مالیاتی درباره اشخاص حقیقی باید حداکثر تا 31 تیرماه هر سال به سازمان امور مالیاتی کشور ارائه گردد از سویی دفاتر پلمپ کارنامه مالی است که در طول سال باید پرو در پایان سال تحویل اداره مالیات شود
روزبخیر، موعد ارسال اظهارنامه عدم فعالیت چه زمانیه ؟ و برای انجامش چه مدارکی ازمون میخواید؟
با سلام . اظهارنامه های مالیاتی باید تا حداکثر 31 تیر ماه هر سال به اداره امور مالیات ارائه گردد. لیست تمامی مدارک را می توانید در مقاله https://eliya.ir/%d8%a7%d8%b8%d9%87%d8%a7%d8%b1%d9%86%d8%a7%d9%85%d9%87-%d9%85%d8%a7%d9%84%db%8c%d8%a7%d8%aa%db%8c/ مشاهده کنید.
با سلام ابتدای سال 1399 مغازه سنگ فروشی در حار امیر پاکدشت باز کردم برای جواز کسب هم ثبت نام و کارهای مربوط به جواز کسب را انجام دادم مدت 2 ماه فعالیت کردم هیچگونه درآمدی نداشتم تعطیل کردم الآن همان کار را میخواهم در شهر ری انجام دهم گفتند اظهار نامه مالیاتی تکمیل کنم تکلیف چیست
سلام ، وقت بخیر . طی صحبت هایی که داشتید گویا هیچگونه فعالیتی نداشتید به این ترتیب باید جهت تنظیم اظهارنامه ی عدم فعالیت اقدام فرمائید تا مشمول مالیاتی نباشید. اما نکته ایی که هست موعد تنظیم اظهارنامه ی عدم فعالیت اشخاص حقیقیبه اتمام رسیده .
با سلام بنده پزشک هستم که در سامانه برایم دو پیش ثبت نام درج شده بود که با مراجعه به اداره مالیاتی یکی از آنها را حذف نمودم . حال در ارسال اظهارنامه ارور می دهد که در کد پستی دو ثبت نامه دارید و یکی از انها را حذف کنید . امروز رفتم اداره دارایی و کدپستی را هم تغییر دادیم ولی باز امکان ارسال اظهارنامه نیست . لطفا راهنمایی بفرمایید .
سلام متاسفانه این موارد مربوط به خود اداره دارایی هستش و باید تتوسط خودشون انجام بشه
سلام خسته نباشید من برای یه نام برای شرکتی مثل شرکت دی جی کالا اسم میخواستم
سلام شما برای ثبت چنین اسامی باید حتما کارت عضویت یا کارت بازرگانی داشته باشید . و از اسامی مثل میتو پک استفاده کنین