تمامی شرکت ها ملزم می باشند بعد از ثبت شرکت به اداره مالیات رجوع نمایند و پرونده دارایی خود را تشکیل دهند تا مالیلت دو در هزار شرکت را بپردازند. اگر این مراجعه و مراحل صورت نگیرد شامل جریمه مالیاتی دو برابر مبلغ اعلام شده می شوند.
به صورت دیگر می توان گفت اگر پرونده تشکیل ندهند و حق التمبر پرداخت ننمایند به جای پرداخت دو در هزار باید شش در هزار سرمایه خود را بپردازند.
شرکت ها تا دو ماه پس از تاسیس موظف می باشند نسبت به تشکیل پرونده و پرداخت مالیات خود اقدام نمایند. تشکیل پرونده مالیاتی به این معنی است که افراد به اداره مالیات اعلام می نمایند که شرکتی را ثبت نموده اند.
جریمه عدم تشکیل پرونده مالیاتی
در خصوص جریمه عدم تشکیل پرونده مالیاتی، چنانچه در مدت زمان دو ماه معین شده مالیات پرداخت نشود موظف به پرداخت سه برابر مبلغ تعیین شده می باشند. شرکت هایی که سرمایه زیادی برای تشکیل شرکت تعیین نموده اند باید توجه نمایند که ممکن است در صورت عدم تشکیل پرونده جریمه زیادی را متحمل گردند.
این نکته را در نظربگیرید که طرح جدیدی تصویب شده که به نسبت آن اداره کل مالیات بر درآمد بعد از کامل شدن پرونده مالیاتی برای ارائه مفاصا حساب مالیلتی ازاداره کل مالیات بر ارزش افزوده را استعلام کند.
پس باید در اداره کل مالیات بر ارزش افزوده نیز برای تشکیل پرونده اقدام کرد. برای مشخص نمودن حوزه مالیاتی خود و نیز تشکیل پرونده دارایی می بایست به نزدیک ترین اداره مالیاتی که مربوط به شرکت ها می باشد مراجعه نمود.
برا اینکه مشکلی در این مرحله پیش نیاید می بایست برای دریافت نمودن کد اقتصادی از اداره پست کد اقتصادی و نیز کدپستی را استعلام نمود.
در قسمت پایین مدارک لازم برای تشکیل پروند مالیاتی ذکر گردیده است. لازم به تذکر است که تمامی امورمالیاتی متقاضیان محترم از طریق مشاوران ما در کوتاه ترین زمان قابل اجرا می باشد.
استعلام جریمه مالیاتی
در صورتی که تمایل به استعلام جریمه مالیاتی دارید می توانید به پایگاه اینترنتی tax.gov.ir مراجعه نمایید و جهت استعلام اقدام کنید.
مشکلات نداشتن کد اقتصادی و جریمه مالیاتی
- وقتی شما کد اقتصادی نداشته باشید نمی توانید از رقابت های ناسالم جلوگیری کنید و زمینه حمایت از فعالان اقتصادی ممکن نمی شود.
- بدون کد اقتصادی نمی توانید جهت انجام کارهای بازرگانی و اخذ کارت بازرگانی اقدام نمایید.
- بدون داشتن کد اقتصادی نمی توانید برای انجام امور تولید، مونتاژ، واردات و صادرات، توزیع کالا و کالاهای خدماتی توسط اشخاص حقوقی اقدام نمایید.
- شرکت بدون کد اقتصادی نمی تواند جهت انجام امور مالیاتی و تشکیل پرونده مالیاتی اقدام نماید.
عدم پرداخت مالیات شرکت
در صورت عدم پرداخت مالیات شرکت سازمان امور مالیاتی نسبت به وصول مالیات و جرایم متعلق طبق مقررات مزبور اقدام خواهد نمود.
مدارک لازم برای تشکیل پرونده دارایی
رونوشت و اصل اساسنامه ، آگهی تاسیس ، روزنامه رسمی ، شرکتناممه ، اظهارنامه ثبت شرکت ، آگهی تغییرات ، شناسناممه و کارت ملی اعضا و سهام داران ، رونوشت از فیش تلفن محل کار ( شرکت تاسیس شده ) ، کپی از سند ملک یا اجاره نامه گواهی امضا از صاحبان امضا که در یک دفتر خانه اسناد رسمی تایید شده باشد فیش واریزی دو در هزار مبلغ سرمایه اولیه .
بر اساس قوانین در هنگام تشکیل پرونده مالیاتی می بایست دو در هزار سرمایه شرکت به عنوان مالیات به حساب دولت واریز گردد در صورت عدم پرداخت این مورد شرکت مشمول پرداخت جریمه می گردد. پس نسبت به تشکیل پرونده مالیاتی و نیز پرداخت به موقع الیات باید مراحل لازم را طی نموده و اقدام فرمایید.
مراحل تشکیل پرونده مالیاتی
ابتدا باید بدانید نزدیک ترین حوزه ی مالیاتی به شمما کجاست ( این کار را با توجه شهری که در آن زندگی می کنید مشخص می نماید. ) سپس کد پستی دقیق را از اداره پست میگیرید زیرا اگر ادرس دقیق نباشد دچار مشکل خواهید شد سپس مدارک گفته شده در قسممت بالا را به همراه اظهارنامه اینترنتی ثبت و به اداره ی مالیات برای تشکیل پرونده تحویل می دهید
تشکیل پروندهی مالیاتی و دریافت شمارهی اقتصادی چقدر زمان میبرد؟
مدت زمان تشکیل پرونده مالیاتی حدود یک هفته کاری زمان می برد اما لازم به ذکر است در غرب تهران به دلیل بازدید حضوری که مودیان دارند در نتیجه زمان بیشتری صرف تشکیل پرونده مالیاتی خواهد شد و مدت زمان دریافت کد اقتصادی به احتساب بعد از تشکیل پرونده مالیاتی و دریافت آن دو هفته ای 3 هفته زمان خواهد برد
تعیین حوزه مالیاتی و کد اقتصادی
زمانی که ثبت شرکت انجام می شود شما باید برای تشکیل پرونده مالیاتی اقدام نمایید البته ابتدا باید حوزه ی مالیاتی خود را مشخص نمایید که تنها راه آن مشخص کردن کدپستی دقیق و سپس تایین حوزه مالیاتی بر اساس قرار گیری آدرس شرکت تان و پس از تشکیل پروند نوبت به اقدام برای کداقتصادی که آن کد نیز بر اساس حوزه ی مالیاتی شما به شما تحویل داده خواهد شد.
به طور مثال افرادی که حوزه مالیاتی شان در شهریار است پس کداقتصادی شهریار را دریافت می نمایند.
اشخاص مشمول مالیات
بر اساس قانون مالیات کلیه ی ایرانیان مقیم داخل ایران اموال و درآمد های حاصل شده از فعالیتشان شامل مالیات خواهد شد
کلیه ایرانیان مقیم خارج از ایران تمام اموال و درآمد های به دست آمد با ورود به ایران شامل ممالیات خواهد شد
افراد غیر ایرانی اگر در ایران اموالی داشته باشند و یا امتیازی به آنها واگذار شود مثلا یک فیلم یا یک قطعه زمین و هر چیزی باید مالیات مورد نظر را پرداخت نمایند.