برای اخذ کارت بازرگانی باید با مراجعه به سامانه ثبت نام کارت بازرگانی و ارائه مدارک مربوط به تجارت و هویت متقاضی فعالیت خود را آغاز کنید.
مطابق قوانین گمرگی جمهوری اسلامی ایران کارت بازرگانی از جمله مجوزهایی می باشد که شخصیت هایی حقوقی و حقیقی می توانند در زمینه واردات و صادرات کالا فعالیتهای خود را انجام دهند.
اینگونه فعالیت های تجاری و بازرگانی برای کلیه عموم آزاد نمی باشد فقط اشخاصی که این مجوز را دارا می باشند می توانند تجارت خود را شروع کنند هم چنین به عنوان تاجر شناخته شوند.
تاجران کشورهای خارجی در صورتی می توانند در ایران به امر تجارت بپردازند که متقابلاً تاجرین ایرانی هم بتوانند در کشور آنها تجارت خود را انجام دهند.
سامانه اخذ کارت بازرگانی
برای انجام این کار در ابتدا باید وارد سامانه الکترونیکی به آدرس http://cscs.chambertrust.ir/ شده و اقدامات و مراحل مربوط به ثبت کارت بازرگانی را به سرانجام برسانید .
در این سامانه می توانید علاوه بر اخذ کارت بازرگانی، تمدید و یا انتقال و یا المثنی کارت و یا تغییر نوع عضویت را انجام دهید .
با در نظر گرفتن شرایط اخذ کارت بازرگانی و هم چنین کامل کردن مدارک ثبت، سپس ثبت خود را آغاز نمایید.
راهنمای ثبت نام کارت بازرگانی
اطلاعات مربوط به خودتان را در پیشخوان وارد نمایید سپس فرم های که در پیشخوان به شما داده می شود را چاپ نمایید و به اورگان های مربوطه مراجعه کنید تا بتوانید گواهی های مورد نیاز خود را دریافت کنید.
و آخرین مرحله اسکن مدارک و بارگزاری آنها در سامانه و بعد از آن ثبت نهایی که در این مرحله پرونده ی شما به اتاق بازرگانی ارسال خواهد شد .
- به صورت غیر حضوری پرونده متقاضی در اداره بررسی می گردد.
- در صورت اینکه پرونده و اطلاعات ناقص باشد و یا مغایرتی داشته باشد از طریق پیامک و یا ایمیل به متقاضی اطلاع داده می شود که مجدد به سامانه مراجعه نماید و مدارک و اطلاعات را تکمیل و رفع نقص نماید.
- اما در صورتی اینکه پرونده متقاضی کامل و بدون نقص باشد که از طری پیامک و یا ایمیل به متقاضی اطلاع رسانی می شود که با تکمیل مدارک خود به اتاق بازرگانی مراجعه نماید .
زمان ثبت نام در سامانه اطلاعات شما در سامانه ذخیره می گردد که اگر به هر دلیلی سامانه قطع شد اطلاعات تان در آنجا ذخیره شود و شما بتوانید به راحتی این اطلاعات را داشته باشید و هر زمانی که بخواهید مجدد کارتان را از سر بگیرید البته در بازده زمانی یک ماه ( زمان نوشتن اطلاعات نیاز به این نیست که صفحه کلید را تغییر دهید. ) اطلاعاتی که از شما در خواست شده و علامت ستاره * دارد حتما پر شود.
در زمان پر کردن اطلاعات از هر بخش که عبور کردید گزینه مرحله ی بعد را بزنید اطلاعات ذخیره خواهند شد.
مزایای داشتن کارت بازرگانی
- از گونه امتیازاتی است که دارنده این کارت می تواند بدست بیاورد که یک فرد عادی نمی تواند داشته باشد .
- از جمله مزایای آن راحتی در امر صادارت و واردات و سفر به کشورهای دیگر ، برای تاجرانی که به مسافرت به کشورهای دیگر دارند ویزای مخصوص تجار صادر می شود .
- با در دست داشتن این کارت می تواند در اتاق بازرگانی عضویت داشته باشد .
- از طریق مناطق آزاد کشور می تواند واردات کالا را انجام دهند .
- امکان ثبت علائم تجاری لاتین و غیر فارسی.
ثبت نام اتاق بازرگانی برای اخذ کارت بازرگانی
بر اساس ماده 1 آیین نامه عضویت در اتاق بازرگانی در کشور می تو.اند مشمول افراد حقیقی و حقوقی در ایران شود. امور بازرگانی و نیز افرادی که به انجام امور خدماتی و صنعتی مشغول هستند می توانند عضو اتاق بازرگانی باشند .
هیج شخصی نمی تواند بیش از یک کارت عضویت در اتاق بازرگانی را به نام خود اخذ کند. مگر در زمانی که شخص علاوه بر اینکه کارت عضویت برای خود اخذ کرده به عنوان نماینده یک شخص حقوقی به عضویت اتاق بازرگانی در آید .
شرایط اخذ کارت بازرگانی
شرایط درخواست کارت بازرگانی برای افراد حقیقی و حقوقی متفاوت می باشد :
الف ) اشخاص حقیقی
گرفتن کارت بازرگانی برای اشخاص حقیقی بر این اساس است که :
سن افراد باید به صورت حداقلی 24 سال باشد و محل فعالیتشان مناسب با نوع فعالیتی که انجام می دهند باشد.
مدرک تحصیلی فرد متقاضی مربوط به امور بازرگانی و یا 3 سال سابقه ی کار در این رشته .
فرد باید از نظر مالی تایید صلاحیت شود همچنین از نظر اخلاقی و اجتماعی .
به قوانین مربوط به تجارت و گمرک آشنایی داشته باشد . دفاتر پلمپ مربوط به اداره دارایی را اخذ کرده باشد.
ب) اشخاص حقوقی
شرکتها و یا موسسات و یا اتحادیه هایی که در ایران در اداره ثبت شرکتها به ثبت رسیده اند.
هم چنین در امور تجاری و بازرگانی مشغول هستند می توانند با رعایت موازین و مقررات درخواست کارت بازرگانی را از وزرات بازرگانی کشور داشته باشند .
شرایط شرکتهایی که تقاضای اخذ کارت بازرگانی دارند:
- برای اتباع خارجی باید پروانه کار و اقامت معتبر را از مراجع ذی صلاح اخذ کرده باشند.
- سفارتخانه های کشور صلاحیت مدیران خارجی را اخذ کرده باشند .
- در صورتی برای مدیران عامل شرکت های خارجی که در ایران به ثبت رسیده اند کارت بازرگانی صادر می شود که متقابلاَ کشور متبوع آنان این حق را برای ایرانیان محفوظ بدارد.
- مطابق ماده 6 آیین نامه، هیچگونه از اشخاص حقیقی و یا حقوقی نمی تواند بیش از یک کارت بازرگانی داشته باشد. در مواردی که بخواهد درخواست کارت در شهرستانهای دیگر دهد باید کارت خود را در محلی که صادر شده است باطل نماید.
- در صورتی که در یکی از شهرستان ها اداره کل بازرگانی نباشد می توانند از طریق فرمانداری به یکی از نزدیک ترین اداره کل بازرگانی مدارک را ارسال نمایند.
- شرکت های تولیدی که در شهرستان دارای مدیر شعبه مستقل می باشند مدیر شعبه مستقل می تواند ثبت نام کارت بازرگانی را انجام دهند.
به عنوان یک شخصیت حقوقی چه شرایطی باید برای اخذ کارت بازرگانی داشته باشید. کسانی که اتباع خارجی هستند باید اقامت معتبر و پروانه کار داشته باشند. و سفارت خانه های معتبر صلاحیت مدیران خارجی را باید تایید و به اداره صنعت و معدن ارسال نمایند.
لازم است بدانید زمانی کارت بازرگانی برای اتباع خارجی صادر می شود که کشوری که آنها تابعیتش را دارند باید متعاقبن برای اتباع ایرانی کارت بازرگانی صادر نمایند.
بر اساس قانون و ماده 6 آیین نامه شما اگر بخواهید برای شرکت خود و حتی برای شخص خود کارت بازرگانی از چند شهر بگیرید کارتان منع قانونی خواهد داشت به این معنی که شما اگر شخص حقیق هستید و یا حقوقی در تهران کارت بازرگانی دارید و می خواهید در خرم آباد نیز کارت بازرگانی بگیرید باید ابتدا کارت بازرگانی تهران را باطل سپس برای خرم آباد اقدام نمایید.
مالیات کارت بازرگانی
داشتن کارت بازرگانی به تنهایی برای پرداخت مالیات کافی نمی باشد لذا درآمد حاصل مشمول مالیات می باشد. برای اشخاص حقیقی مطابق با ماده 131 قانون مالیت های مستقیم محاسبه می شود و برای اشخاص حقوقی 25 درصد از درآمد آنها محاسبه و اخذ می گردد.
در نتیجه با توجه به بخشنامه گمرک کشور ، مالکین کارت بازرگانی الزامی است که مالیات علی الحساب واردات قطعی کالا را به میزان 4 درصد جمع ارزش گمرکی و حقوق ورودی را پرداخت نمایند.
از همراهیتان سپاسگزاریم. در صورت تمایل به اخذ کارت بازرگانی و انجام امور مربوط به دریافت آن تنها کافی است به سامانه اتاق بازرگانی مراجعه کنید و با پیمودن گام های اخذ آن اقدام کنید .
البته راه دیگری که با بهره مندی از ان می توانید در کم ترین زمان به اهدافتان دست پیدا کنید مراجعه به موسسات حقوقی و ثبتی است که با رزومه موفق خود در طول فعالیتشان صفرتا صد امور ثبتی و حقوقی برای اخذ کارت بازرگانی شما را تا ارائه ان به شما بدون نقص بپیمایند. برای این امر با موسسه ثبتی و حقوقی ایلیا در تماس باشید.
ثبت بازرگان
منظور ثبت شرکت هستش یا کارت بازرگانی ؟