جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید

هر ساعتی در روز کنار شما هستیم

با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید
در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

درخواست تشکیل مجمع عمومی شرکتها | نمونه صورتجلسه تشکیل مجمع عمومی فوق العاده + فایل PDF

درخواست تشکیل مجمع عمومی فوق العاده

شرکت های قابل ثبت در کشور بحث درخواست تشکیل مجمع عمومی شرکتها قابل توجه می باشد. مجامع عمومی تصمیماتی چون مقررات وضع شده و شرایط مربوط به ثبت شرکت های تجاری قابل ذکر است.

در این مجامع تمامی اعضا و حداقل نصفی بیشتر از اعضا شرکت خواهند کرد و در مجامع تشکیل شده به امورات شرکت ها رسیدگی خواهد شد.

برای اطلاع از موارد مربوط به ثبت تغییرات شرکت ها به مقاله آن مراجعه شود.

درخواست تشکیل مجمع عمومی فوق العاده

در شرکت های قابل ثبت در کشور بحث تشکیل مجامع عمومی قابل توجه می باشد. مجامع عمومی تصمیماتی چون مقررات وضع شده و شرایط مربوط به ثبت شرکت های تجاری قابل ذکر است.

هر یک از مجامع باید با تمامی اعضاء و حداقل نصفی بیشتر از اعضا شرکت یابند. در مجامع تشکیل شده به امورات شرکت ها رسیدگی خواهد شد.

این مجامع به مانند تمامی مجامع دارای شرایط کاری خاص خود بوده و دارای وظایفی مخصوص به خود هستند که در ادامه حتماً به آن اشاره خواهیم کرد.

برای حمایت از اعضاء و برای جلوگیری از سوء استفاده­ی مدیران یا بازرسان از موقعیت خود، قانونگذار به اعضاء شرکت های تعاونی حق داده است که تشکیل مجامع عمومی را از هیأت مدیره خواستار شوند.

بنابراین یک پنجم اعضاء برای دعوت مجمع عمومی عادی و یک سوم اعضاء برای دعوت مجمع عمومی فوق العاده می توانند تشکیل مجمع عمومی را درخواست نمایند.

البته باید عنوان گردد که این حق دعوت در مورد اولین مجمع عمومی عادی صدق نمی کند چون در این میان هنوز اعضاء هیأت مدیره و بازرسان انتخاب نگردیده اند تا بتوان دعوت مجامع عمومی را از آنان خواستار شد.

با اعطا شدن حق مزبور اعضائی که در اقلیت قرار دارند می توانند بر خلاف نظر اکثریت، خواستار دعوت مجامع عمومی شوند و مسائلی را به طور رسمی در مجمع طرح و از آن دفاع نمایند.

بر اساس ماده­ی 9 لایحه­ی اصلاحی قانون تجارت مصوب 1347، سهامدارانی که اقلاً یک پنجم سهام شرکت را مالک می باشند می توانند دعوت صاحبان سهام را برای تشکیل مجمع عمومی از هیأت مدیره خواستارشوند و در صورتی که هیأت مدیره به تکلیف خود عمل نکند. صاحبان سهام مذکور می توانند از بازرس درخواست نمایند. در صورت استنکاف بازرس، رأساً می توانند از صاحبان سهام برای تشکیل مجمع عمومی با رعایت تشریفات مقرر دعوت به عمل بیاورند.

در ثبت شرکت تعاونی پیش بینی نشده است که درصورت امتناع اعضای هیأت مدیره صاحبان سهام مزبور بتوانند از مرجع دیگری تقاضای دعوت مجامع عمومی را بنمایند و یا خود رأساً از آن مجامع دعوت به عمل بیاورند.

و نتیجه پایانی بر خلاف شرکت های سهامی، مقررات شرکت های تعاونی برای تضمین حقوق سهامداران کافی به نظر نمی رسد. البته به نظر می رسد در این هنگام اعضاء می توانند از وزارت تعاون درخواست تشکل مجمع را بنمایند.

لیکن چون وزارت تعاون مرجع قانونی ناظر بر شرکت های تعاونی است باید ابتدا موضوع تقاضا را به دقت مورد بررسی قرار داده و هرگاه اشخاص مذکور در تقاضای خود دچار اشتباه شده اند، آن ها را راهنمایی نماید.

به این ترتیب دعوت مجمع عمومی منتفی می شود. اما اگر نظر مسئولان تعاون با درخواست موصوف منطبق باشد، رسیدگی به موضوع باید به عنوان دستور جلسه تعیین و اعلام گردد.

ناگفته نماند که برای اطلاع از این که یک پنجم یا یک سوم اعضاء شرکت به چه تعدادی بالغ می شود، آگاهی از تعداد کل اعضاء مورد نیاز است. براین اساس هیأت مدیره یا مدیر عامل مکلف است رقم کل تعداد اعضاء شرکت تعاونی را در اختیار متقاضیان ذیربط قرار دهند.

در آلمان هم یک دهم اعضاء حق دارند تقاضای دعوت مجمع عمومی بنمایند و در صورت مورد اجابت قرار نگرفتن تقاضا، آن­ها می توانند از طریق مراجع قضایی به دعوت مجمع عمومی اقدام کنند. همانطور که ملاحظه می شود، در آلمان تضمین بیش تری برای اعضاء وجود دارد.

لازم به ذکر است که در فرانسه این حق به سه چهارم اعضاء داده شده است که اکثریت بالایی است.

نمونه درخواست تشکیل جلسه مجمع عمومی سالیانه یا بطور فوق العاده

نمونه درخواست تشکیل جلسه مجمع عمومی سالیانه یا بطور فوق العاده

هر تغییری که در شرکت ها ایجاد شود ملزم به اطلاع رسانی ادارات مربوطه می باشند از این رو بحث تنظیم و تکمیل صورتجلسه مجامع متشکله در شرکت مهم تلقی می شود که باید برای انجام آن ها اقدامات لازم را در شرکتها انجام داد. یکی از این اقدامات مهم و ضروری که نیاز به تجربه و تبحر دارد تشکیل جلسه مجمع عمومی در شرکت است که می تواند به صورت عادی یا عادی به طور فوق العاده تشکیل شوند. در زیر ما نمونه صورتجلسه مجمع عمومی عادی سالانه و فوق العاده ا ذکر کردیم که می تواند در زمینه تغییرات در شرکت راهنمای شما باشد. البته باید دقت کنید تغییراتی که در شرکت نیاز به انجام دارید در چه زمینه ای است زیرا هر تغییر باید صورتجلسه متفاوت را در بر داشته باشد و توسط افراد کاربلد و وکلایی حاذق تنظیم گردند. در انتها تمامی تغییرات را به همراه صورتجلسات آن ها باید به ادراه ثبت شرکت ها ارسال کرده تا مورد تایید و بررسی کارشناسان قرار گیرد. مجتمع ثبتی و حقوقی ایلیا برای تسهیل امور شما نمونه صورتجلسه مجمع عمومی را در قالب فایل PDF در ادامه ارائه می کند که می توانید تنها با یک کلیک آن را اختصاصی دریافت کنید.

نمونه صورتجلسه مجمع عمومی سالیانه یا عادی یا فوق العاده

 

بسمه تعالی

نام شرکت:……………….

شماره ثبت ……………

سرمایه شرکت ثبت شده………………..

صورتجلسه مجمع عمومی عادی سالیانه ( یا عادی بطور فوق العاده ) شرکت…………. سهامی خاص ثبت شده به شماره………………..در تاریخ …………………ساعت………………با حضور کلیه/ اکثریت سهامداران در محل قانونی شرکت ( اگر جلسه در محل دیگری غیر از محل قانونی شرکت تشکیل شده آدرس آن محل نوشته شود) تشکیل گردید.

الف: در اجرای ماده 101 لایحه اصلاحی قانون تجارت:

  1. خانم /آقای………به سمت رئیس جلسه
  2. خانم/آقای………به سمت ناظر جلسه
  3. خانم/آقای……..به سمت ناظر جلسه
  4. خانم/آقای…….به سمت منشی جلسه انتخاب شدند.

ب: در خصوص دستور جلسه 1- انتخاب مدیران 2- انتخاب بازرسین 3- انتخاب روزنامه کثیرالانتشار 4-تصویب ترازنامه حساب سود و زیان به شرح ذیل اتخاذ تصمیم شد.

1.اعضای هیات مدیره عبارتند از خانم/آقای……………خانم /آقای……………..خانم/آقای……………برای مدت دو سال انتخاب و با امضاء ذیل صورتجلسه قبولی خود را اعلام می دارند. مجمع تصویب نمود در اجرای ماده 124 لایحه اصلاحی قانون تجارت می تواند رئیس هیات مدیره و مدیر عامل یک نفر باشد.

2.با رعایت ماده 147 لایحه اصلاحی قانون تجارت خانم /آقای …………….به سمت بازرس اصلی خانم / آقای……………..به سمت بازرس علی البدل برای مدت یک سال مالی انتخاب شدند.

3.روزنامه کثیرالانتشار ……………….جهت نشر آگهی های شرکت انتخاب شد.

4.پس از قرائت گزارش بازرس قانونی ترازنامه و حساب سود و زیان شرکت منتهی به سال ………………مورد تصویب قرار گرفت.

ج: به خانم/آقای………………….احدی از سهامداران یا احدی از مدیران یا وکیل رسمی شرکت وکالت داده می شود که ضمن مراجعه به اداره ثبت شرکت ها نسبت به ثبت صورتجلسه و پرداخت حق الثبت و امضاء ذیل دفاتر ثبت اقدام نماید.
امضاء هیات رئیسه
رئیس جلسه ……………….

ناظر جلسه………………..

منشی جلسه……………….

امضاء اعضای هیات مدیره:

1…………..

2…………..

3…………..

4…………..

امضاء بازرسین

بازرس اصلی:

بازرس علی البدل:

  • تذکرات:

1.در صورتیکه دستور جلسه برای مجمع عمومی عادی سالیانه یا عادی به طور فوق العاده موارد انتخاب هیات مدیره و انتخاب بازرسین و انتخاب روزنامه و تصویب تراز و حساب سود و زیان و یا یک یا دو مورد از آن ها باشد می توانید از نمونه صورتجلسه استفاده و در دستور جلسه موارد مورد نیاز قید شود.
2.نیازی به انتخاب روزنامه کثیرالانتشار در هر مجمع نمی باشد و تا زمانی که قصد تغییر روزنامه را ندارید همان انتخاب اولیه دارای اعتبار می باشد.
3.زمان برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه در ظرف چهار ماه اول سال مالی می باشد و چنانچه در آن مدت مجمع بنا به دلایلی تشکیل نشد باید مجمع عمومی عادی بطور فوق العاده برگزار شود.
4.اعضای هیات مدیره و بازرسین با امضای ذیل صورتجلسه قبولی خود را اعلام می نمایند و هم چنین می توانند طی نامه ای جداگانه قبولی خود را اعلام نماید.این برگ ها باید به ضمیمه صورتجلسه تحویل اداره ثبت شرکت ها شود.
5.چنانچه در نظر باشد رییس هیات مدیره و مدیر عامل شرکت یک نفر باشد و این امر در اساسنامه مقرر نشده باشد و با رعایت ماده 124 لایحه اصلاحی قانون تجارت باید مراتب به تصویب دو سوم اعضای مجمع برسد.
6.صورتجلسه هیات مدیره با استفاده از نمونه ضمیمه در خصوص تعیین سمت اعضای هیات مدیره و تعیین دارندگان حق امضاء تنظیم شود.
7.صورتجلسه در سه نسخه تنظیم و کلیه صفحات به امضاء هیات رئیسه جلسه برسد و یک نسخه آن تحویل اداره ثبت شرکت ها شود.
8.در صورتی که مجمع با حضور اکثریت سهامداران تشکیل شده با رعایت تشریفات دعوت وفق اساسنامه شرکت و مواد لایحه اصلاحی قانون تجارت ( ماده 99) الزامی است.
9.در صورتیکه مجمع با حضور اکثریت سهامداران تشکیل شده اصل روزنامه حاوی آگهی دعوت به همراه صورتجلسه تحویل اداره ثبت شرکت ها شود.
10.نام سهامداران حاضر در مجمع و تعداد سهام آن ها در یک لیست نوشته و به امضاء آن ها برسد و هیات رییسه مجمع صحت آن را تایید و به همراه صورتجلسه تحویل اداره ثبت شرکت ها شود.
11.صورتجلسه حداکثر ظرف یک ماه از تاریخ تشکیل جلسه تحویل اداره ثبت شرکت ها شود.

 

درخواست تشکیل مجمع عمومی فوق العاده

نمونه درخواست تشکیل مجمع عمومی فوق العاده

بسمه تعالی
جلسه هیئت مدیره شرکت / اتحادیه تعاونی ……………………. (درشرف تأسیس) در ساعت ……… روز ……… مورخ ………….. با حضور
1-
2-
3-
4-
در محل ……………………………………………………………………..
تشکیل گردید و پس از بحث و تبادل نظر تصمیات زیر را اتخاذ نمود:
1- آقای / خانم ………… به سمت رئیس و آقای / خانم …………….. سمت نایب رئیس و آقای / خانم …………… با سمت منشی هیئت مدیره انتخاب شدند و با امضای ذیل این صورتجلسه قبلی خود را اعلام می‌دارند
2- آقای / خانم ………………. نام پدر ………………….. دارای شماره شناسنامه ……………… صادره از ………………. بسمت مدیر عامل شرکت انتخاب و با امضای ذیل این صورتجلسه قبولی خود را اعلام می‌دارد.
3- کلیه قرارددها و اسناد رسمی و تعهد آور بانکی از قبیل چک، سفته، برات و اوراق بهادار با امضای یک یا دو نفر از اعضای هیئت مدیره (با ذکر سمت) …………… به اتفاق آقای/خانم ………………… مدیر عامل و مهر شرکت دارای اعتبار است و اوراق عادی و نامه‌ها با امضای آقای / خانم …………………. (باذکر سمت) و مهر شرکت معتبر خواهد بود.
4- هیئت مدیره به آقای / خانم …………………… با حق توکیل به غیر وکالت می دهد تابه اداره ثبت شرکتها مواجه و ضمن انجام کلیه تشریفات قانوین ذیل دفاتر اداره را از طرف و بوکالت هیئت مدیره امضاء نماید.
نام و نام خانوادگی و امضاء اعضاء هیئت مدیره و مدیر عامل

شرایط تشکیل مجمع عمومی فوق العاده

هر نوع گردهمایی که در شرکت ها برای تصمیم گیری در خصوص فعالیت های آتی در شرکت انجام پذیرد باید در جلساتی تحت عنوان مجامع عمومی فوق العاده انجام پذیرد.

به صورت کلی صاحبان سهام در شرکتها باید در این جلسات حضور پیدا کرده و تصمیمات نهایی را برای ادامه حیات شرکت در صورتجلسه مربوط به مجامع عمومی قید کنند.

در مجمع عمومی فوق العاده نیز حضور دارندگان بیش از نصف سهامی که حق رأی دارند ضروری است. برای اطلاع از شرایط و مراحل مربوط به تشکیل مجمع عمومی فوق العاده با کارشناسان مجرب مجتمع حقوقی ایلیا در تماس باشید.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها