جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید

هر ساعتی در روز کنار شما هستیم

با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید
در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

راهنمای انحلال شرکت تعاونی

انحلال شرکت تعاونی

وقتی که می خواهید شرکت تجاریتان را منحل کنید در واقع می خواهید حیات و ثبت شرکت را به پایان برسانید. در این مقاله به مطالب سودمندی در خصوص انحلال شرکت تعاونی پرداخته شده است.

انحلال شرکت تعاونی

در صورتی که موسسان شرکت تعاونی مصحلت بدانند که شرکت باید منحل شود باید ثبت تغییرات شرکت انجام شود که ما در این مقاله می خواهیم به مطالبی درباره آن بپردازیم.

به صورت کلی شرکتهای تعاونی هم مانند دیگر شرکتهای ثبتی ممکن است بعد از مدتی موسسان و سهامداران آن تصمیم به انحلال شرکت بگیرند. در این شرایط باید مجمع عمومی فوق العاده تشکیل شود و در خصوص انحلال تصمیمات لازم را بگیرند.

موارد انحلال شرکت تعاونی

تصمیم مجمع عمومی فوق العاده ، چنانچه تعداد اعضا از حد نصاب مشخص شده کمتر باشد.

به پایان رسیدن مدت زمان مشخص شده در اساسنامه مربوطه آن هم چنانچه در اساسنامه مدت زمانی مشخص شده باشد و مجمع عمومی مدت زمان آن را تمدید ننموده باشد.

در صورتی بدون داشتن هیچ عذر موجهی فعالیت بیشتر از یکسال متوقف شده باشد.

 

انحلال شرکت تعاونی

ورشکستگی طبق قوانین مربوط

پس از اعلام انحلال و ثبت آن در اداره ثبت محل، تصفیه طبق قانون تجارت صورت می گیرد. در بندهای دوم وچهارم و پنجم وزارت تعاون بلافاصله طبق آیین نامه مربوط انحلال تعاونی را به اداره ثبت محل اعلام می نماید.

اعلام نظر وزارت تعاون درمورد بندهای 4و5 در دادگاه صالح قابل شکایت و رسیدگی می باشد.

همه امتیازها، سرمایه و اموالی که از منبع های عمومی دولتی و بانکها در اختیار شرکت تعاونی قرار گرفته باشد با منحل شدن آن باید برگردانده شود.

در صورتی که مجمع عمومی فوق العاده یا وزارت تعاون رای به انحلال تعاونی بدهد، ظرف یک ماه سه نفر جهت تصفیه امور تعاون انتخاب و به اداره ثبت محل معرفی خواهند شد تا برطبق قانون و آیین نامه مربوط نسبت به تصفیه امور تعاونی اقدام نمایند.

در صورتی که هر تعاونی منحل گردد، قبل از انحلال باید به تعهداتی که در برابر اخذ سرمایه و اموال و امتیازات از منابع عمومی و دولتی وبانک ها و شهرداری سپرده است، عمل نماید.

انتخاب هیات تصفیه ممکن است بعد از انحلال صورت پذیرد و نیازی به اعلام همزمان انحلال شرکت تعاونی با انتخاب مدیران تصفیه نمی باشد. منحل شدن شرکتهای تعاونی اعتبار بدون مجوز از بانک مرکزی نیازی به دریافت مجوز از مرجع ندارد و مجوز وزارت تعاون برای انحلال کافی است.

اما شرکت های تعاونی اعتبار که دارای مجوز از بانک مرکزی می باشند، انحلال آن ها نیز نیاز به اخذ مجوز از بانک مرکزی و تعاون دارد.

در زمان انحلال شرکت مدیران تصفیه باید همه اموال، سرمایه، دفاتر و اوراق و اسناد مربوط به شرکت را تحویل بگیرند و بلافاصله امور تصفیه شرکت را به عهده بگیرند.

مدارک مورد نیاز برای ثبت انحلال شرکت تعاونی

  • ارائه همه مدارک مربوط به ثبت شرکت تعاونی.
  • ارائه همه مدارک هویتی و شناسایی شرکا و سهامداران.
  • ارائه صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده شرکت تعاونی که همه شرکا و مدیر تصفیه آن را تایید نموده باشند.
  • مجوز انحلال شرکت تعاونی از وزارت تعاون
  • اخذ و ارائه مجوز انحلال شرکت تعاونی از جانب وزارت تعاون

مراحل انحلال شرکت تعاونی

نخستین گام از مراحل ثبت انحلال شرکت این است که باید مجمع عمومی فوق العده تشکیل شود و تصمیم به انحلال شرکت بگیرد. بعد از تصمیم گیری در این خصوص مجمع باید در مجمع عمومی فوق العاده جهت مشخص نمودن مدیر تصفیه اقدام کند.

سپس باید رونوشتی از صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده شرکت که تصمیم به انحلال شرکت گرفته است و مدیر تصفیه را هم مشخص نموده است و به امضای شرکا و سهامداران شرکت و مدیر تصفیه رسیده است به همرا مدارک فوق الذکر به اداره ثبت شرکتها به وسیله باجه های پستی انتخاب شده وبه وسیله پست پیشتاز ارسال شود.

بعد از آنکه پرونده به وسیله کارشناس اداره ثبت شرکتها مورد بررسی قرار گرفت در صورتی که در آن همه موارد قانونی رعایت شده باشد و مدارک هم کامل باشد اقدام به انحلال شرکت می گیرند و در سامانه اداره ثبت شرکت ها به متقاضی ابلاغ می گردد که به اداره ثبت شرکتها مراجعه کند و هزینه های قانونی مربوط به ثبت انحلال شرکت را پرداخت نماید و هم چنین ذیل دفاتر مربوطه را امضا و مدارک را نیز دریافت کند.

بعد از این مرحله باید ثبت انحلال شرکت در روزنامه های رسمی و روزنامه کثیرالانتشار آگهی شود تا همه مردم مطلع شوند.

از این به بعد مدیر تصفیه باید همه اقداماتی که برای تصفیه امور شرکت و دریافت بدهی های شرکت و پرداخت بدهی ها به اشخاص خارج از شرکت و سهامداران و شرکا است را انجام می دهد و در حقیقت شرکت منحل شده است و در حال تصفیه شمرده می شود.

پس از آنکه شرکت منحل شد در همه آگهی ها، اوراق، نوشته ها و اسناد شرکت باید بعد از اسم شرکت عبارت در حال تصفیه ذکر شود.

جهت انجام اقدامات مربوط به انحلال شرکت تعاونی در کم ترین زمان می توانید با کارشناسان حقوقی ایلیا در تماس بوده و نکات تخصصی را از آن ها اخذ کنید.

3.5/5 - (2 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
4 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
نسیم
نسیم
11 ماه قبل

من میخوام شرکتمو منحل کنم منتهی پدرم فوت کرده چی کار باید بکنم

کارشناس حقوقی(مینو یاوری)
کارشناس حقوقی(مینو یاوری)
ویرایشگر
پاسخ به  نسیم
11 ماه قبل

با سلام در صورتی که پدر شما عضو شرکا و سهامدار شرکت باشد باید با تشکیل مجمع عمومی فوق العاده خروج شریک را اعلام و سپس در صورتجلسه انحلال شرکت را اعلام کنید. با ما تماس بگیرید تا راهنمای مجرب شما باشیم.

اگر مجمع رای به انحلال نداد تکلیف چیست
اگر مجمع رای به انحلال نداد تکلیف چیست
4 سال قبل

اگر مجمع رای به انحلال نداد تکلیف چیست

ثبت شرکت ایلیا ®
ثبت شرکت ایلیا ®

اگر به حد نصاب نرسه باید از طریق دادگاه اقدام کنین