جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید

هر ساعتی در روز کنار شما هستیم

با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید
در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

تفاوت حق اولاد و حق عائله مندی در چیست؟

حق اولاد و حق عائله مندی

آیا تفاوت حق اولاد و عائله مندی را میدانید؟ در زمینه مسائل حقوقی اطلاعاتی ندارید و در راستای اخذ حق و حقوقتان می خواهید تحقیق کنید؟ ما در مجتمع ثبتی ایلیا تمامی نکات حقوقی در این زمینه را به رایگان در اختیار شما قرار می دهیم تا راهنمای مناسب و به صرفه شما در این راستا باشد. در ادامه متن زیر با ما در ادامه همراه باشید.

حق عائله مندی چیست ؟

به موجب اینکه اشخاص متاهل هزینه های بیشتری در بردارند،سازمان وزارت کار و تامین اجتماعی حق عائله مندی را برای آن ها جهت یاری رساندن به هزینه خانواده در نظر گرفته است.

از دیگر شرایط حق عائله مندی این است که اشخاص باید فرزند داشته باشند.

به طور معمول در بیشتر کشورها حق عائله مندی در مقررات و قوانین تامین اجتماعی آن ها ذکر می گردد اما در کشور ایران فقط در بعضی از شرکتها اشخاص متاهل را از نظر حمایت های غیر مالی پوشش دهی می نمایند.

به طور دقیق تر قانون تامین اجتماعی، موضوع عائله مندی را در اولویت قرار می دهد. از دیگر شرایط حق عائله مندی این است که این حق را فقط تا دو فرزند پرداخت نموده است.

تفاوت حق اولاد و عائله مندی

تفاوت عائله مندی و حق اولاد چیست؟ هزینه عائله مندی چیست؟ آیا با هم تفاوت دارند؟ اگر ندارند چرا در لیست حقوق برخی شرکتها در دو گزینه مجزا آورده می شوند؟ برخی کارشناسان بر پرداخت هر دو تاکید دارند؟

  • آنچه در مواد ۸۶ و ۸۷ قانون تامین اجتماعی ذکر شده، اگرچه تحت عنوان عائله مندی آمده ولی در واقع حق اولاد است و پرداخت آن بابت فرزندان است و همسر را شامل نمی شود. مورد دیگری که مربوط به حق عائله مندی باشد، در قانون کار نیامده است، مگر اینکه کارفرما در این زمینه مزایای دیگری برای کارگر یا کارگران خود منظور کرده باشد که تعهدات مربوط به آن معتبر و قابل اجرا خواهد بود.
  • مبلغ کمک عائله مندی برای هر فرزند در ماه معادل سه برابر حداقل مزد روزانه کارگر ساده در مناطق مختلف است و شرایطی دارد بدین قرار: بیمه شده حداقل سابقه پرداخت حق بیمه ۷۲۰ روز کار را داشته باشد. ا سن فرزندان او از ۱۸ سال کمتر باشد یا منحصرا به تحصیل اشتغال داشته باشند و تا پایان تحصیل یا در اثر بیماری یا نقص عضو طبق گواهی کمیسیون های پزشکی موضوع ماده ۹۱ قانون تامین اجتماعی قادر به کار نباشند.
  • کارفرما قبل از پرداخت حق عائله مندی لازم است سابقه بیمه کارگر را از سازمان استعلام کند و در صورت وجود سابقه لازم (۷۲۰ روز) حق عائله مندی را بپردازد. لازم به توضیح است که عائله مندی فقط به مشمولین قانون تامین اجتماعی و قانون کار تعلق می گیرد و به مشمولین صندوق های دیگر، که در ساعات خاصی در کارگاههای مشمول قانون کار اشتغال دارند ولی مشمول صندوق تامین اجتماعی نمی شوند، قابل پرداخت نیست.

حق اولاد و حق عائله مندی

عائله مندی چیست ؟

در صورتی که سن یکی از فرزندان از 18 سال بیشتر باشد، دیگر حق عائله مندی به او تعلق نمی گیرد و تا زمانی که گارگر دارای فرزند باشد که شرایط حق عائله مندی را دارد فرزند اول حذف شده و فرزند دیگر جایگزین او خواهد شد و کارگر هم چنان حق عائله مندی را دریافت خواهد کرد .

البته شایان ذکر است یکی دیگر از شرایط حق عائله مندی کارگران شرط داشتن 720 روز سابقه کاری و سن کمتر از 18سال فرزندان (در صورتی که سن فرزندان بیشتر از 18 باشد باید اشتغال به تحصیل داشته یا از کار افتاده باشند تا بعد از 18 سالگی نیز به آنها حق اولاد یا حق عائله مندی تعلق گیرد ) بود که میزان آن سه برابر حداقل حقوق و دستمزد روزانه کارگر محاسبه می شود.

در واقع در شرایط حق عائله مندی این حق فقط برای فرزندان در نظر گرفته شده است و کارگرهایی که پس از مشغول به کار شدن صاحب فرزند شده اند تا زمانی که سابقه بیمه پرداختی آنها به 2 سال نرسیده باشد حق عائله مندی به آنها تعلق نمی گیرد و فقط کمک هزینه ازدواج است که در این مدت به زوجینی که دارای 2 سال سابقه پرداخت بیمه داشته و شاغل هم باشند معادل یک ماه مزد خود را از سازمان تامین اجتماعی به عنوان کمک هزینه ازدواج دریافت می کنند.

این حقی مسلم و قانونی بوده و وظیفه سازمان تامین اجتماعی است که آن را به دارندگان تمامی شرایط پرداخت نماید.

در بخش های خصوصی حق اولاد همان حق عائله مندی محسوب میشود ولی در شرکت ها و یا سازمان های دولتی به دلیل هماهنگی در نظام پرداخت حق عائله مندی جدا از حق اولاد محاسبه می شود. حق عائله مندی معاف از بیمه می باشد.

محاسبه حق عائله مندی

محاسبه حق عائله مندی یا همان حق اولاد در بخش بخش خصوصی حداقل دستمزد سالانه را در عدد 3 ضرب کرده و جواب بدست آمده را در تعداد فرزندان ضرب نماییم به عبارتی :

1 × حداقل دستمزد روزانه × 3 = حق اولاد برای یك فرزند
2 × حداقل دستمزد روزانه × 3 = حق اولاد برای دو فرزند

3/5 - (6 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
8 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
رضایی
رضایی
1 ماه قبل

سلام کارگری از شرکت خصوصی مدعی تست که حق عائله مندی از حق اولاد جداست وباید 2بار پرداخت شود یعنی هم حق اولاد و هم حق عائله مندی . به نظر جنابعالی درست میگه درحالی که طبق ماده 86و87تامین اجتماعی برا ی بخش خصوصی هردو یک مبلغ 3برابر حداقل دستمزد برای هر فرزند است

شماره تماس:
9122114147
آخرین ویرایش 1 ماه قبل توسط رضایی
سعید فرهان
سعید فرهان
مدیر
پاسخ به  رضایی
1 ماه قبل

درود بر شما.
آنچه در مواد ۸۶ و ۸۷ قانون تامین اجتماعی ذکر شده، اگرچه تحت عنوان عائله مندی آمده ولی در واقع حق اولاد است و پرداخت آن بابت فرزندان است و همسر را شامل نمی شود.
طبق این موضوع، داشتن اولاد شرط دریافت حق عائله مندی به حساب می آید و در واقع یک مرتبه پرداخت می شود. در صورتی که نیاز به راهنمایی بیشتری دارید با کارشناسان حقوقی ما تماس بگیرید.

پوریا سرتیپی
پوریا سرتیپی
2 سال قبل

سلام آیا 720 روز باید در کارگاه کهمشغول هست باشه یا به کل ثوابق بیمه نگاه میکنه

شماره تماس:
9120564331
پوریا سرتیپی
پوریا سرتیپی
پاسخ به  کارشناس حقوقی(مینو یاوری)
2 سال قبل

720 روز ثابقه پرداخت بیمه یا
720 روز ثابقه کار در کارگاهی که مشغول به کار هست ؟

علی خانی
علی خانی
3 سال قبل

حق اولاد برای هر تعداد فزرند قابل پرداخت میباشد

ثبت شرکت ایلیا
ثبت شرکت ایلیا
پاسخ به  علی خانی
3 سال قبل

سلام بله منتهی باید مبلغ آن را با یک وکیل در این حوزه مشورت نمایید تا براتون مشخص کنند