جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید

هر ساعتی در روز کنار شما هستیم

با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید
در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

انواع سهام در شرکتهای سهامی

انواع سهام در شرکتهای سهامی

با توجه به شرایط و صدور سهام در شرکت های سهامی ، انواع سهام در شرکتهای سهامی قابل صدور است. هر یک از این سهام ها ویژگی های خاص خود را دارند و برای صدور آنها در مجمع تصمیم گیری می شود. به ادامه این مطلب توجه نمایید.

سهام در شرکتهای سهامی

سرمایه هر شرکت سهامی به قطعاتی تقسیم می شود که به هریک از آنها سهم می گویند، بنابراین سهم عبارت از قطعاتی است که مجموع آنها سرمایه شرکت را تشکیل می دهد. در ماده ۲۴ اصلاحی قانون تجارت، سهم چنین تعریف شده است:

در شرکت سهامی عام قانون حداکثر قیمت اسمی هر سهم را ده هزار ریال تعیین کرده است. در شرکتهای سهامی خاص برای مبلغ اسمی سهم حداقل یا حداکثر تعیین نشده است.

 سهام در شرکتهای سهامی
انواع سهام در شرکتهای سهامی

سهام با نام

در این گونه سهام، دارنده سهم معلوم و مشخص است و در محل شرکت دفتری وجود دارد که شماره ردیف سهام و نام دارنده در آن ذکر شده است. بنابر این هر سهم از روی شماره ردیف آن معلوم است که متعلق به چه شخصی می باشد.

انتخاب سهام با نام به خاطر آن است که شرکت مایل است شرکای خود را بشناسد. انتقال این گونه سهام از انتقال سهام بی نام تشریفات بیشتری دارد و باید در دفتر سهام شرکت ثبت گردد.

سهام بی نام

سهام بی نام ورقه ای است که اسم دارنده آن در ورقه و یا در دفاتر شرکت ثبت نشده ون سی که آن را در دست داشته باشد مالک آن شناخته می شود. اگر کسی خواست سهام بی نام خود را بفروشد کافی است که قیمت آن را دریافت و سهم را مانند اسکناس تسلیم خریدار کند.

سهام با نام یا بی نام در تمام مراحل دارای یک ارزش می باشند و دارندگان آنها در نفع و ضرر و استفاده از شرکت یکسان اند.

سهام ممتازه

سهام ممتازه هنگامی منتشر می شود که شرکت نیاز به ورود اشخاص سرشناس به شرکت را داشته یا احتیاج به افزایش سرمایه داشته باشد، ولی در شرایط عادی کسی حاضر به خرید سهام عادی نیست.

سهام ممتازه نسبت به سهام با نام و بی نام امتیازاتی دارد که به دارنده آن تعلق می گیرد، مثل داشتن حق دو رأی یا سود بیشتر از سایرین و نظایر آن. کلیه سهام شرکت را نمی توان ممتاز دانست.

بهتر است بدانید شرکتها را می توان در انواع 7گانه به ثبت رساند و در صورت تمایل تغییراتی را در نوع شرکت ها در آینده ایجاد کرد. اگر درخصوص امور ثبتی سوالی داشتید تنها کافی است با مجتمع ثبتی ایلیا تماس گرفته و از مشاوره حقوقی بهره ببرید.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها