جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید

هر ساعتی در روز کنار شما هستیم

با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید
در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

تفاوت شرکت تجاری با موسسات غیرتجاری

تفاوت شرکت تجاری با موسسات غیرتجاری

برای درک بهتر تفاوت ثبت شرکت تجاری با موسسات غیرتجاری باید بدانیم اگر چه برخی افراد ممکن است موسسه و شرکت را با یکدیگر هم معنا بدانند و گاهی بجای شرکت از نام موسسه استفاده ‎کنند و بالعکس، اما باید گفت این دو متفاوت از یکدیگر هستند. از این رو در ادامه متن زیر نکات تخصصی را به شما ارائه میکنیم تا راهنمای شما یاشید.

قانون حاکم بر موسسات غیر تجاری

قانون تجارت بر اساس قوانینی که وضع کرده بین شرکت و موسسه تفاوت اساسی ایجاد نموده است به طور کلی در شرکت ها یا همان شرکت تجاری رکن اصلی را درامد زایی در نظر گرفته است و بیشتر به کار های امور تجاری مانند صادرات و واردات می پردازند اما در موسسات غیر تجاری رکن اصلی را بر پایه خدمات رسانی به مشتریان قرار داده و کارهای مربوط به فرهنگ و هنر ، حقوقی، خیریه را انجام میدهند. موسسه در زیر مجموعه یا همان تملک دولت قرار میگیرد.

براساس ماده 1 ثبت موسسه غیر تجاری طبق مصوب 1337 و بر اساس ماده های 585 قانون تجارت و 1311 گفته شده : موسسات غیر تجاری برای امور خیریه ، فرهنگی وهنری ، ادبی ، تشکیل می شود که قصد آنها در ابتدا خدمت رسانی است و سپس مالی .

زمانی که شرکت شما به ثبت می رسد بدون آنکه بین اعضای شرکت هدف تقسیم سود و منافع مالی باشد را موسسه گویند.

به این نکته بسیار مهم دقت نماید موسسات معمولا باید برای به ثبت رسیدن و یا شروع فعالیت مجوز های لازم را از مراجع ذی صلاح اخذ نمایید .

برای مثال ثبت موسسات آموزشی نیازمند اخذ مجوز از وزارتخانه­ های فرهنگ و ارشاد، آموزش و پرورش و وزارت علوم وتحقیقات و فناوری می­باشد.

برای انتخاب نام موسسه غیر تجاری باید به این نکته دقت کنید که شما نمی توانید از نام های که نشان دهنده تشکلات دولتی است استفاده کنید ولی براساس ماده 1 می توانید از عنوان های مانند ( کانون ، انجمن و بنگاه ) استفاده کنید و منع قانونی ندارد.

بعضی گمان میکنند چون نوع شرکتی که ثبت کرده اند موسسه و غیر تجاری است پس نیازی به اخذ دفاتر پلمپ نمی باشند. اما این باور اشتباه است تمامی شرکت ها و موسساتی که در قانون تجارت به ثبت می رسند باید بعد از ثبت برای اخذ دفاتر پلمپ اقدام نمایند.

انواع موسسات غیرتجاری

  • موسسه حقوقی
  • موسسه فرهنگی هنری
  • موسسه ادبی

تفاوت شرکت تجاری با موسسات غیرتجاری

تفاوت اصلی شرکت تجاری با موسسات غیر تجاری

در دسته بندی اشخاص حقوقی خصوصی، برخی از موسسات عملیات و فعالیت خود را امر غیرتجاری قرار می دهند و برخی دیگر فعالیت تجاری می نمایند.

لذا تفاوت اصلی شرکت های تجارتی با موسسات غیرتجاری در قلمرو و نوع فعالیت و اهداف و وضعیت و قوانین حاکم برآن و همچنین آثار حقوقی و مالی و مالیاتی و ثبتی آن می باشد. در ماده یک آیین نامه اصلاحی ثبت تشکیلات و ثبت موسسات غیرتجاری آمده است:

زمانی که شرکت ثبت می شود بر اساس بندی که در اساسنامه قید شده تجاری بود یا نبودن در آن مشخص می شود و با آوردن عنوان موسسه اول نام و تنظیم بند های اساسنامه با توجه به رویکرد غیر تجاری چارچوب موسسه تشکیل میشود.

موسسه های غیر تجاری به دو دسته تقسیم بندی می شوند :

زمانی که هدف از تشکیل مالی و منافع نباشد.

موسسه های که هدف از تشکیل منافع مالی برای خود و یا غیر باشد مثل کانون های فنی و حقوقی .

ماهیت شرکت تجاری

شرکت یک تشکل بین چند نفر می باشد در ماهیت کلی از جمع چند شریک در کنار یکدیگر تشکیل شده و همانطور که از نامش پیداست از اجتماع شرکا بدست می آید هیچ شخصیت حقیقی در شرکت قابل هضم نیست و به طور کلی یک نفره نمی توان شرکت را تشکیل داد زیرا از شریک خبری نیست پس ماهیت قانونی و ثبتی ندارد.

قانون حاکم بر موسسات غیر تجاری

انواع موسسات تجاری

شرکتها بر اساس قانون تجارت و اهدافی که در ثبت دنبال میکنند به دودسته تقسیم می شوند ( تجاری و مدنی )

و بر همین اساس وماده قانونی شرکت های تجاری طبق ماده 20 به 7 نوع تقسیم بندی می شوند.

مسئولیت محدود ، سهامی خاص ، سهامی عام ، تضامنی ، غیر سهامی ، مختلط سهامی ، شرکت نسبی ، و تعاونی .

اقامتگاه شرکت تجارتی

اقامتگاه یا همان آدرس شرکت در شرکت های تجاری باید یک آدرس معتبر به همراه کدپستی ثبت شده باشد و در شهرهای مانند استان تهران بایستی حتما مکان تجاری اداری باشد و امکان ثبت شرکت در یک آدرس مسکونی برای تهران نمی باشد ولی در شهرستان ها معمولا برای ثبت یک آدرس مسکونی ممانعتی وجود ندارد .

2.5/5 - (4 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها