جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید

هر ساعتی در روز کنار شما هستیم

با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید
در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

محجورین چه کسانی هستند؟

محجورین چه کسانی هستند ؟

اگر تا کنون کلمه محجورین را در شرکت شنیده اید و معنی حقوقی آن را نمیدانید ما به راحتی و در چند ثانیه توضیحات لازم را از طریق مشاوره مجتمع ثبتی ایلیا ارائه می دهیم . در ادامه نکات تخصصی در زمینه محجور و وظایف آن را ارائه می دهیم.

محجور یعنی چه

در پاسخ به سوال افراد محجور چه کسانی هستند و چه خصوصیاتی دارند باید بگوییم که در اصطلاح حقوقی معنی محجور به کسی گفته می شود که از قسمتی از تصرفات و کارهای حقوقی منع شده باشد.

به بیان دیگر معنی محجور در حقوق به معنای منع شخص به حکم قانون از اینکه بتواند کارهای خود را به صورت مستقل و بدون دخالت شخص دیگری اداره نماید و خودش کارهای حقوقی را انجام بدهد.

در حقوق ایران محجورین به کسی می گویند که به دلیل کم بودن سن و سال و یا زوال عقل قادر به انجام امور حقوقی خود نباشد اموری که در طول زندگی روزمره به آنها احتیاج است.

دولت از این افراد حمایت ویژه ای به عمل می آورد. به طور کلی محجورین به سه دسته تقسیم می شوند : 1- صغیر -2- سفیه- 3- مجنون

صغیر به شخصی گفته می شود که زیر سن قانونی سن دارد و به دلیل همین صغر سن قادر به تشخیص خیر و صلاح خود نیست و به همین دلیل قیمی مانند پدر ، پدربزرگ پدری یاشخصی به انتخاب دادگاه برای او در نظر گرفته می شود تا امور حقوقی او را انجام دهد.

در اغلب کشورها سن قانونی 18 سال تمام می باشد. سفیه یا غیر رشید کسی است که اگرچه به سن بلوغ رسیده اما نمی تواند عاقلانه فکر میکند و خوب و بد را از هم تشخیص دهد.

باید بدانید که درست است که سفیه محجور محسوب‌ می‌شود و نیاز به ولی و قیم دارد تا تصمیمات او را تأیید کنند اما حجرِ سفیه تنها محدود به امور مالی است و در امور غیرمالی (ازدواج، طلاق، حضانت ) حق انجام اعمال حقوقی بدون تأیید ولی یا قیم خود را دارد.

همچنین کسی که گاه مالش را بد و غیرعاقلانه صرف میکند سفیه محسوب نمیشود و این فعل باید دائم باشد.

مجنون به فردی گفته میشود که کلاً قوای مدرکه ندارد و اختلال روانی و فقدان عقل دارد و مسلماً محجور است و نیاز به قیم دارد تا به عنوان نماینده قانونی اش امضا نموده و امور حقوقی را انجام دهد زیرا معاملات و دخل و تصرف مجنون در اموالش مجاز نیست مگر با اجازه ولی یا قیم او.

همچنین باید گفت که مجنون به هر درجه از جنون که رسیده باشد فرقی نمیکند و حسب شدت و ضعف جنون سبب نداشتن ولی و قیم نخواهد بود.

همانطور که گفته شد در صورت نبود اشخاصی از اقوام برای قیومیت، دادگاه به صلاحدید و تایید خود شخصی را به عنوان قیم محجور منصوب می کند.

محجور یعنی چه

معنی محجور

در پاسخ به سوالاتی از قبیل محجور یعنی چه و محجور به چه معنی باید بگوییم که در تعاریف حقوقی شخصی که اهلیت تمتع ( شایستگی دارابودن حق ) و اهلیت استیفا ( اجرای حق ) خود را نداشته باشد محجور خوانده میشود .

محجور معنی در اصطلاح حقوقی به کسی گفته می‌شود که از بخشی از تصرفات و اعمال حقوقی منع شده‌است به عبارت دیگر حجر عبارت است از منع شخص به حکم قانون از اینکه بتواند امور خود را بطور مستقل و بدون دخالت دیگری اداره کند و شخصاً اعمال حقوقی انجام دهد و فاقد اهلیت استیفا باشد. محجور از ریشه حجر و به معنی منع و بازداشتن برگرفته شده‌است.

4.4/5 - (11 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
2 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مهدی مرادپور
مهدی مرادپور
1 سال قبل

از متن های فوق کاملا اعلام رضایت می نمایم
با تقدیر و تشکر و خسته نباشید خدمت شما بزرگواران
قانون مند?