ثبت تغییرات در شرکت ها می تواند در مواقعی مانند تبدیل شرکت در لایحه جدید تجارت انجام شود از این رو مطالب مفیدی را در ادامه متن زیر می توانید مطالعه کنید و در این مسیر هدفمند گام بردارید. در ادامه نکات حقوقی را ارائه می کنیم.
تبدیل شرکتها در لایحه جدید تجارت
1- طبق ماده ۶۱۷ تبدیل هر شرکت تجارتی به انواع دیگر شرکت های تجارتی دیگر با رعایت مفاد لایحه مجاز دانسته شده است. البته در تبصره ۱ماده ۶۱۸ تصریح شده است که شرکتهای تعاونی سهامی خاص و تعاونی غیرسهامی قابل تبدیل به سایر شرکتها نیستند ولی بقیه شرکت ها می توانند تحت شرایطی به این دو نوع شرکت تبدیل شوند.
همچنین در ماده ۶۲۰ مواردی ذکر شده است که در آن موارد تبدیل شرکتهای سهامی عام، سهامی خاص، مختلط سهامی عام و مختلط سهامی خاص به انواع شرکتهای دیگر مجاز دانسته نشده است.
به نظر می رسد اختصاص مواد متعدد به مجاز یا غیر مجاز بودن تبدیل درست نبوده و تبصره ۱ ماده ۶۱۸ و همچنین ماده ۶۲۰ را می توان به عنوان تبصره های ماده ۶۱۷ آورد.
۲- در ماده ۶۱۸ برای تبدیل شرکت شرایطی مقرر شده است که حاکم بر تمامی شرکتهای تجاری است ولی در تبصره ۲ و ۳ آن برخی شرایط اختصاصی برای بعضی از شرکتهای تجاری نیز ذکر شده است.
۳- بیشتر مواد ناظر به جنبه های شکلی مانند آگهی تبدیل، اظهارنامه تبدیل می باشد.
۴- ثبت تبدیل شرکتها الزامی بوده و از تاریخ ثبت، تبدیل تحقق می یابد (مواد ۶۲۱ و ۶۳۱)
۵- در ماده ۶۳۰ اگرچه مقرر شده است که اگر برای تبدیل شرکت سهام جدیدی عرضه شده باشد ولی به طور کامل تعهد نشود تبدیل انجام نمی گیرد ولی مشخص نشده است که در این صورت شرکت با وضعیت سابق باقی می ماند یا کلا شرکت منحل می شود.