پس از ثبت هر شرکتی به هر دلیلی امکان تغییر وجود دارد که بهتر است در مورد انواع مجامع در تغییرات شرکت ها بدانید که ما به صورت تخصصی در ادامه به توضیح آن می پردازیم. قبل از هر اقدامی برای تغییر در شرکت باید از انواع مجامع در تغییرات شرکت ها اطلاع کسب کنید.
مجامع ایجاد تغییرات در شرکت ها
بعد از به انجام رسانیدن همه تغییرات شرکت ها بعد از آنکه در اساسنامه تصویب شد باید به اداره ثبت شرکتها اطلاع رسانی شود. به موجب همین امر تنظیم نمودن صورتجلسه ای بر اساس نوع تغییر مورد نظر بهترین روش جهت انجام این کار محسوب می شود.
قبل از تنظیم نمودن صورتجلسه ها مطابق نوع تغییرات موسسان شرکتها باید در یکی از سه مجمع: مجمع عمومی فوق العاده، مجمع عمومی عادی، مجمع عمومی موسس تصمیم گیری کنند.
باید توجه داشته باشید همه تصمیم هایی که منجر به تغییر محتوای اساسنامه می گردد شامل مواردی اعم از: انحلال شرکت، ورود و خروج اعضای شرکت، تغییر آدرس باید در مجمع عمومی فوق العاده تنظیم بشوند.
نکاتی که درباره تغییر اعضای هیات مدیره و انتخاب اعضا باشد در مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده بررسی و تصمیم گیری می شود و در نهایت همه تصمیم هایی که درباره تعیین سمت اعضا و حق امضای مجاز شرکت است در مجمع هیات مدیره صورت می پذیرد.
مجمع در تغییرات شرکت ها
به هرگونه نشست سهامداران و مدیران شرکت سهامی به منظور تعیین وضعیت شرکت و اتخاذ تصمیم مجمع می گویند. به عبارت دیگر تجمع صاحبان سهام شرکت به منظور تصمیم گیری در رابطه با مواردی که معمولا منجر به ایجاد منافعی برای آنها میگردد را مجمع می گویند مهم ترین مجامع شرکت های سهامی عبارت است از مجمع عمومی عادی و مجمع عمومی فوق العاده.
به طور کلی دعوت از اعضا برای شرکت در مجامع عمومی اعم از عادی سالیانه .عادی.عادی به طور فوق العاده و مجمع فوق العاده برعهده هیات مدیره شرکت سهامی است.
در کلیه موارد دعوت از سهامداران برای تشکیل مجامع عمومی باید به وسیله چاپ اگهی در روزنامه کثیر الانتشار که آگهی های مربوط به شرکت در آن درج می شود انجام پذیرد.
در آگهی دعوت قید این موارد الزامی می باشد : دستور جلسه و تاریخ و محل تشکیل مجمع به همراه ساعت و نشانی کامل.
فاصله بین نشر اگهی تا تاریخ تشکیل مجمع عمومی نباید کم تر از ده روز ویا بیشتر از چهل روز باشد.
جواز ورود هر سهامدار به جلسه با ارائه ورقه سهم هریک از سهامداران پیش از برگزاری مجمع صادر می شود. فقط سهامدارانی می توانند در مجمع شرکت کنند که مجوز ورود را دریافت کرده باشند.
هر سهامدار این حق را دارد که به شخص دیگری وکالت دهد که به عنوان نماینده رسمی به جای او در مجمع حاضر شود .
درباره انواع مجامع در تغییرات شرکت ها
- مجمع عمومی موسس.
- مجمع عمومی عادی.
- مجمع عمومی فوق العاده.
انواع صورتجلسات مجامع تغییرات شرکتها
- صورتجلسه هیات مدیره.
- صورتجلسه مجمع عمومی عادی سالیانه.
- صورتجلسه مجمع عمومی عادی به طور فوقالعاده.
- صورتجلسه مجمع عمومی فوقالعاده.
انواع مجامع تغییرات بورسی
- مجمع عمومی عادی سالیانه.
- مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده.
- مجمع عمومی فوق العاده.
انواع صورتجلسات مجامع
- صورتجلسه هیات مدیره.
- صورتجلسه مجمع عمومی عادی سالیانه.
- صورتجلسه مجمع عمومی فوقالعاده.
- صورتجلسه مجمع عمومی عادی به طور فوقالعاده.
مدارک مورد نیاز برای تنظیم صورتجلسه مجامع شرکت ها
- ارائه تصویر آگهی یا روزنامه رسمی تاسیس شرکت
- ارائه تصویر آگهی یا روزنامه رسمی تغییرات شرکت ( در صورت وجود )
- ارائه تصویر پشت و روی اظهارنامه ثبتی شرکت
- ارائه تصویر شناسنامه و کارت ملی تمامی سهامداران و هیئت مدیره و بازرسین شرکت و یا نماینده شخص حقوقی
- ارائه کپی برابر با اصل شناسنامه و کارت ملی سهامداران یا هیئت مدیره و بازرسین جدید شرکت
- ارائه آخرین لیست سهامداران شرکت در صورت داشتن نقل و انتقال از تاریخ تاسیس
- ارائه تصویر آخرین روزنامه رسمی شرکت و احکام نمایندگی اشخاص حقوقی هیئت رئیسه و هیات مدیره و سهامداران اشخاص حقوقی ( چنانچه شرکای جدید اشخاص حقوقی باشند.)
- تکمیل و ارائه فرم اطلاعات مورد نیاز شرکت.
مدت زمان تنظیم صورتجلسه مجامع شرکت ها
مدت زمان ثبت تغییرات شرکت 15 الی 20 روز کاری طول می کشد و این تمکان وجود دارد که این مدت زمان متغییر باشد زیرا باید به وسیله مرجع ثبت شرکتها ثبت و بررسی گردد.
هزینه تنظیم صورتجلسه مجامع شرکت ها
هزینه تنظیم و ثبت صورتجلسات نیز بسته به نوع تغییر مورد نیاز و نوع صورتجلسه یا تعداد آن متفاوت خواهد بود. شما بازدید کننده گرامی می توانید جهت اطلاع از ریز هزینه ها با مشاورین و کارشناسان دپارتمان تخصصی مجتمع ثبتی ایلیا تماس حاصل نمایید.
مجمع عمومی عادی در شرکت ها
مجمع عمومی عادی گردهمایی است که به موجب قانون جهت تعیین خط مشی سالانه شرکت تحت نظر شرکا و سهامداران سالی یک بار برگزار می گردد.
این مجمع ناظر بر جریان و فعالیت یک ساله شرکت بوده و در موارد ذیل تصمیم گیری می نماید:
- انتخاب هیات مدیره
- گزینش بازرسان شرکت
- تصویب ترازنامه
- تقسیم منافع
- تصویب یا رد پیشنهاداتی که از طرف هیات مدیره و یا بازرسان و سهامداران شرکت ارائه می شود.
- تعیین خط مشی شرکت و تصویب و یا اقدام به هر عملی که به صلاح شرکت باشد.
توجه : طبق قوانین مصوب پس از تصویب مجمع عمومی عادی مبنی بر تقسیم سود ، تقسیم ده درصد از سود خالص بین سهامداران الزامی است .
حد نصاب تشکیل مجمع عمومی سالیانه در شرکت ها
مجمع عادی سالیانه با حضورصاحبان حداقل بیش از نصف سهام و دارای حق رای اعتبار می یابد. اگر در اولین دعوت حد نصاب مذکور حضور نیافتند، دعوت از مجمع برای بار دوم باید انجام می گردد و با حضور هر عده از سهامداران که حق رای دارند اخذ تصمیم خواهند نمود.
به شرط ان که در دعوت دوم نتیجه دعوت اول به همراه اسامی اعضایی که حضور یافتند قید شده باشد. در مجمع تصویب تصمیمات در مجمع همواره با اکثریت یعنی نصف بعلاوه یک آرا حاضرین در مجمع صورت می پذیرد.
مجمع عمومی فوق العاده در شرکت ها
این مجمع در شرایط خاصی که برای شرکت پیش می آید و تصمیم گیری در مورد این شرایط منوط به تصویب صاحبان شرکت است و در حوزه مسئولیت مجمع عمومی عادی نیست ، برگزار می گردد.
از وظایف مجمع عمومی فوق العاده می توان به مواردی در تصمیم گیری همچون تمدید یا تقلیل مدت شرکت ، تغییر نام یا محل شرکت و افزایش یا کاهش سرمایه، یا تغییر موضوع شرکت، یا تغییر در تعداد مدیران و مدت خدمت آن ها یا مجوز انتشار اوراق مشارکت و انحلال شرکت یا هر گونه تغییر در مفاد اساس نامه اشاره نمود.
حد نصاب تشکیل مجمع عمومی فوق العاده
مجمع عمومی فوق العاده هنگامی معتبر است که دارندگان بیش از نیمی از سهام دارای حق رای در جلسه حاضر باشند.اگر در اولین دعوت حد نصاب مذکور در جلسه حاضر نشدند ، مقام دعوت کننده باید دعوت از مجمع برای بار دوم را انجام دهد.
حد نصاب مجمع دوم حضوردارندگان بیش از یک سوم سهام می باشد. مشروط بر ان که در اگهی دعوت مجمع فوق العاده برای نوبت دوم نتیجه عدم تشکیل مجمع اول به دلیل عدم حصول حد نصاب لازم ذکر گردد.
شرایط برگزاری مجمع در غیر از مواعد سالیانه
در صورت لزوم و در شرایط ویژه هیأت مدیره و هم چنین بازرس میتوانند، مجمع عمومی عادی را به طور فوقالعاده دعوت نمایند. در این صورت دستور جلسه مجمع باید در آگهی دعوت ذکر شود .
وظایف مجمع عمومی موسس شرکت ها
- رسیدگی به گزارش مؤسسین و تصویب آن و نیزانجام پذیره نویسی کلیه سهام شرکت و تادیه مبالغ لازم .
- تصویب طرح اساسنامه شرکت و در صورت لزوم، تغییر و اصلاح آن.
- انتخاب اولین مدیران و بازرس یا بازرسان شرکت.
- تعیین روزنامه کثیرالانتشاری که هرگونه دعوت و اطلاعیه بعدی برای سهامداران تا تشکیل اولین مجمع عمومی عادی در آن منتشر خواهد شد.
زمان تشکیل مجمع عمومی به منظور تقسیم سود
سال مالی بیشتر شرکتها خصوصا شرکتهای بورسی در پایان اسفند ماه به پایان می رسد و از آن جایی که شرکت وظیفه دارد مجمع عمومی عادی سالیانه را حداکثر 4 ماه بعد از پایان سال مالی برگزار نماید. به موجب همین امر بیشتر مجمع های شرکتها در تیر ماه و خرداد برگزار می گردد.
حد نصاب تشکیل و رأی گیری جلسات هیأت مدیره
برای رسمیت یافتن جلسات، حضور بیش از نیمی از اعضاء و برای تصمیمگیری، اتفاق اکثریت آراء حاضرین لازم میباشد مگر اینکه اساسنامه اکثریت بیشتری را پیش بینی کرده باشد.
مجمع عمومی فوقالعاده و زمان برگزاری آن
موضوع های اصلاح و یا تغییر محتوای اساسنامه شرکت، افزایش و یا کاهش سرمایه و انحلال شرکت تنها در مجمع عمومی فوق العاده بررسی می شود.
در مجمع عمومی فوقالعاده دارندگان بیش از نصف سهام شرکت که حق رأی دارند باید حاضر باشند و تصمیمات مجمع همواره با اکثریت دو سوم آراء حاضر در جلسه رسمی معتبر خواهد بود .
نحوه اعلام زمان و دستور جلسات مجامع عمومی در شرکتهای بورسی
شرکت ها وظیفه دارند که تاریخ، زمان، محل تشکیل و دستور جلسه مجمع های عمومی را در روزنامه های کثیرالانتشار پایگاه اینترنتی خود قید نمایند و مراتب را حداقل تا 10 روز قبل از برگزاری مجمع عمومی مطلع کنند.
هم چنین نمونه آگهی مجمع شرکتهای بورسی در سایت www.codal.ir و سایت www.tsetmc.com قابل رویت است .
10 روز قبل از برگزاری مجمع عادی سالانه شرکتهای بورسی برای تصمیمگیری بهتر سهامداران شرکت، قبل از برگزاری مجمع شرکتها، صورت های مالی سالانه حسابرسی شده با همه یاد داشت های پیوست آن و گزارش فعالیت هیئت مدیره به مجمع را منتشر می نمایند.
در صورتی که شرکت بورسی، دارای شرکتهای زیر مجموعه باشد، علاوه بر اطلاعات فوق، صورتهای مالی تلفیقی حسابرسی شده و صورتهای مالی سالانه حسابرسی شده شرکتهای وابسته به آن نیز منتشر میگردد.
هم چنین جدول زمانبندی پرداخت سود نقدی پیشنهادی توسط هیئت مدیره نیز قبل از برگزاری مجمع عمومی عادی افشا میگردد .