اگر در فکر ثبت موسسه غیرتجاری هستید و اطلاعی در این زمینه ندارید، در این مقاله سعی داریم برایتان در رابطه با ثبت موسسه فوری و سریع آن هم به صورت کاملاً فوری و سریع اطلاعات کاملی را ارائه دهیم پیشنهاد می شود تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
راهنمای ثبت موسسه فوری و سریع
ثبت موسسه سریع و تخصصی براساس لایحه مصوب سال 1337 بدین گونه تعریف می شود موسسات غیرتجاری با هدف انجام اموری به غیر از تجارت خواهند پرداخت و به صورت کلی این موسسات اموری مانند امور هنری ، خدماتی و علمی و خیریه ای را در حیطه کاری خود خواهند داشت. این نوع موسسات می توانند اهدافی به جهت کسب سود یا به صورت خیریه ای و با دریافت پول انجام می دهند.
تشكیل موسسات غیرتجاری باید از تاریخ شروع ثبت شخصیت حقوقی پیدا کرده که این موسسات می تواند عنوان هایی از جمله انجمن ها ، بنگاه ها و كانون و امثال آن را به خود اختصاص دهند.
تقسیم بندی موسسات غیر تجاری فوری و سریع
- موسساتی كه هدفشان جلب سود و تقسیم سود بین اعضا خود نیست.
- موسساتی كه هدفشان جلب سود و نیز تقسیم منافع ذکر شده بین اعضا خود یا غیر باشد مانند كانون های فنی و حقوقی و غیره.
حداقل شركا در موسسات غیرتجاری نباید كم تر از دو شخص را شامل خواهند شد و میزان سرمایه ورودی آن ها بر طبق آورده هر شریک می باشد. موسسات غیر تجاری همانند موسسات تجاری باید در اداره ثبت شركت های هر استان و در دایره ثبت شركت های اداره ثبت مركز اصلی این موسسات را به ثبت برسانند.
برای انجام تمامی اقدامات تاسیس شركتها را به همراه رعایت مواد مندرج در آیین نامه اصلاحی ثبت شرکت ها در اداره ثبت اسناد و املاک کشوری انجام پذیرد الزامی است.
جهت ثبت شرکت های غیر تجاری ارائه اظهارنامه ( شامل نسخه چاپی تقاضانامه ثبت موسسه به همراه مدارک لازم که باید در دو نسخه با تاریخ و امضا ارائه می شود و باید مشمول نسخه اصلی یا رونوشت از وكالتنامه وکیل به جهت انجام امور ثبتی باشد.
چنانچه دو نفر یا بیشتر قصد انجام فعالیتهای غیر بازرگانی را داشته باشند می توانند موسسه غیرتجاری خود را به ثبت برسانند این فعالیتها می توانند شامل امور ادبی، خیریه، علمی و… باشد. هم چنین جهت ارائه خدمات حقوقی، حسابداری و سایر خدمات نیز لازم است موسسه به ثبت برسانید.
این موسسات از تاریخ ثبت شخصیت حقوقی پیدا می کنند و می توانند عنوان های انجمن ، بنگاه و یا کانون را برای خود انتخاب نمایند. شرکا در موسسات غیرتجاری از دو نفر کمتر نمی باشد.
شرایط ثبت موسسه سریع و تخصصی
برای فعالیت های غیرتجاری و تجاری یا همان انتفاعی و غیر انتفاعی باید یک شرکت به ثبت برسانید با عنوان موسسه که اصلی ترین اهداف ان ها مالکیت بر بخش عمومی و یا خصوصیه که نسبت به سایر شرکت های تجاری هدف کمتری برای منفعت و سود دهی خود اعضا دارد.
موسسات به دو نوع تقسیم می شوند که هرکدام دارای ویژگی های خاص خود بوده که در زمان ثبت و مراجعه به اداره ثبت شرکت ها به آن ها توجه خواهد شد. به صورت کلی موسسات غیرتجاری به دو صورت قابل ثبت می باشند. در ادامه به بحث در مورد ثبت موسسات خواهیم پرداخت.
موسسه های غیر تجاری انتفاعی
موسسه ها به دو دسته مختلفی تقسیم بندی می شوند ابتدا موسسه غیر تجاری که این موسسه ها سود و منفعت جذب و این ها را بین تمام اعضا تقسیم می کنند.
موسسات غیر تجاری غیر انتفاعی
همانطور که قبلا توضیح داده شد موسسات به دو دسته تقسیم بندی می شوند موسسات غیر تجاری غیر انتفاعی یکی دیگر از این موسسات است که اهداف از ثبت آن رساندن یک کمک و همیاری و سود به دیگران است تا به خود اعضا.
شما می توانید جهت تکمیل اطلاعات خود در خصوص ثبت موسسات غیرتجاری با کارشناسان مجتمع ثبتی ایلیا در تماس باشد. به منظور تکمیل اطلاعات خود در این زمینه به کادر مشخص شده در این صفحه با عنوان توضیحات تکمیلی مراجعه فرمایید.
انتخاب نام برای ثبت موسسه فوری و سریع
برای ثبت موسسه باید یک اسم مشخص شده انتخاب نمایید البته 5 نام را انتخاب و آن را به ترتیب الویت بندی به اداره ثبت شرکت ها ارسال مینمایید حال باید به شما بگوییم این اسامی چگونه انتخاب می شوند.
ابتدا اسامی باید از لغت نامه دهخدا یا لغت نامه های معتبر فارسی استخراج شود و در شهر مورد نظر قبلا به ثبت نرسیده باشد.
میزان سرمایه برای ثبت موسسه غیر تجاری
میزان سرمایه به هر میزان برای شروع فعالیت مجاز می باشد اما توجه داشته باشید از 1.000.000 ریال یا همان 100 هزار تومان است سرمایه اعلامی است و میزان سهم هر یک از اعضای موسسه باید در اساسنامه قید شود سرمایه موسسه نباید کمتر از 100 هزار تومان باشد و لازم به ذکر است که اگر بیشتر از 100 تومان باشد اعتبار موسسه افزایش می شود.
ثبت موسسه فوری و سریع
چنانچه دو نفر یا بیشتر قصد انجام فعالیتهای غیر بازرگانی را داشته باشند میتوانند موسسه غیرتجاری به ثبت برسانند این فعالیت ها می تواند شامل امور ادبی، خیریه، علمی و غیرهباشد.
همچنین جهت ارائه خدمات حقوقی، حسابداری و سایر خدمات نیز لازم است موسسه به ثبت برسانید.
این موسسات از تاریخ ثبت شخصیت حقوقی پیدا می کنند و می توانند عنوان های انجمن، بنگاه و یا کانون را برای خود انتخاب نمایند. شرکا در موسسات غیرتجاری از دونفر کمتر نمی باشد.
میزان سرمایه به هر میزان برای شروع فعالیت مجاز می باشد اما توجه داشته باشید از 1.000.000 ریال نباید کمتر باشد.
جهت ثبت موسسه از کجا شروع کنیم؟
پس از انتخاب فرد یا افراد واجد شرایط جهت راه اندازی موسسه و تصمیم گیری در رابطه با نوع فعالیت و نام موسسه خود، شما متقاضی محترم می توانید با مراجعه به مجتمع ثبتی ایلیا از خدمات مشاوره ی ثبتی کارشناسان و مشاوران ما بهره مند گردید.
در این مسیر مشاورین مجتمع ایلیا گام به گام در کنار شما متقاضی محترم می باشد. در نتیجه اولین قدم جهت ثبت موسسه غیرتجاری تنها تماسی از جانب شخص شما با کارشناسان ما است.
اولین گام برای ثبت موسسه انتخاب موضوع فعالیت و طراحی این موضوع به صورت کاملا تخصصی می باشد کارشناسان مجتمع ثبتی ایلیا می توانند شما را در این زمینه راهنمایی فرمایند انتخاب سرمایه ای مناسب، تعیین سمت اعضاء هیئت مدیره و نیز تعیین نام مناسب از دیگر مراحل اولیه هستند که میتوانند در به ثمر رسیدن اهداف شما را کمک نماید.
مراحل ثبت موسسه فوری و سریع
اولین گام برای ثبت موسسه انتخاب موضوع فعالیت و طراحی این موضوع به صورت کاملا تخصصی می باشد کارشناسان مجتمع ثبتی ایلیا میتوانند شما را در این زمینه راهنمایی فرمایند انتخاب سرمایه ای مناسب، تعیین سمت اعضاء هیئت مدیره و نیز تعیین نام مناسب از دیگر مراحل اولیه هستند که می توانند در به ثمر رسیدن اهداف شما را کمک نماید.
در ابتدا مدارک شناسایی ( کپی برابر اصل شناسنامه و کارت ملی ) اعضاء هیئت مدیره و شرکا را تهیه فرمایند ، اوراق اساسی شرکت که شامل : اساسنامه ، تقاضانامه و متن صورتجلسه می باشد تنظیم میگردد چنانچه موضوع فعالیت شما نیازمند مجوز باشد ارائه مجوز الزامی می باشد . متقاضیان می توانند 5نام مورد نظر خود را به ترتیب اولویت در سامانه ثبت شرکتها وارد نمایند.
روش ثبت موسسات غیرتجاری
- تکمیل فرم تقاضانامه ثبت موسسه وامضا توسط کلیه ی شرکا.
- تکمیل فرم صورت جلسه موسسین و امضا توسط کلیه ی شرکا.
- تنظیم و تدوین کلیه ی صفحات اساسنامه توسط شرکا.
- چند نام را بصورت پیشنهادی انتخاب می نماییم وتحویل متصدی تعیین نام در اداره ثبت شرکتها می دهیم . نام انتخابی می بایست کاملا فارسی سه سیلابی و مطابق شئون انقلابی باشد. بعد از بررسی ها مسئول مربوطه گواهی لازم را جهت انتخاب یکی از اسامی پیشنهادی صادر می نماید.
- بعداز اینکه یکی از نام ها برگزیده شد متصدی مربوطه بعداز توجهات لازم به موضوعیت ثبت موسسه و اخذ مجوز در صورت احتیاج به مرجع مرتبط ارجاع داده می شود.
- بعد از وصول و در اختیار گذاشتن مجوز های لازم در ارتباط با موضوع ثبت موسسه متصدی مرجع ثبت شرکتها مشروط براینکه نواقصی در مدارک وجود نداشته باشد . متقاضی را به بخش حسابداری راهنمایی می نماید. و برعهده ی مسئول حسابداری است که با توجه به میزان سرمایه ی ثبت موسسه و معین ساختن مبلغ حق الثبت متقاضی را جهت پرداخت مبلغ حق الثبت به بانک ملی ایران هدایت و بعد از پرداخت مبلغ مورد نظر و ارائه ی فیش پرداختی به حسابداری ، حسابدار اقدام به مهر کردن تقاضانامه متقاضی می نماید. متصدی مربوطه دستور ثبت را صادر می نماید و متقاضی ثبت موسسه به واحد ثبت شرکت مراجعت می نماید.
مدارک تاسیس موسسه غیر تجاری
- تقاضانامه ثبت موسسه از اداره ثبت شرکتها وتکمیل و امضا توسط شرکا.
- تنظیم اساسنامه جهت ثبت موسسه ” دو نسخه “و امضا تمام صفحات آن توسط شرکا.
- تنظیم صورت جلسه مجمع عمومی موسسین جهت ثبت موسسه حداقل در دو نسخه.
- کپی مدارک هویتی شرکا در صورت مشمول بودن هریک از شرکا ارائه ی کپی پایان خدمتی الزامی می باشد.
- اخذ مجوز در ارتباط با موضوع ثبت موسسه در صورت نیاز.
در قسمت ثبت شرکت پیش نویس آگهی تاسیس ثبت موسسه مهیا شده و بعد از پایان مهلت منقضی ریاست ثبت شرکتها و نوشتار آگهی مربوط متقاضی دوباره به بخش ثبت شرکتها مراجعه و بعد از کسب احراز هویت به واسطه ی مسئول بخش از متقاضی ثبت موسسه پایین دفتر را به شکل اصیل یا وکیل امضا می نماید.
بعد از آن یک نسخه از مدارک اساسنامه ، صورتجلسه و تقاضانامه ثبت موسسه که با مهر اداره ثبت شرکت ها مهر شده است را به متقاضی ثبت موسسه تحویل دهد.
متقاضی می بایست در این مرحله به دبیرخانه اداره مراجعت و پرونده را تحویل داده و یک برگ آگهی تایپ شده را به اداره کل دفتر روابط عمومی و امور بین الملل برده و بعداز معین ساختن مبلغ جهت روزنامه کثیرالانتشار به بانک مراجعه و همراه رسید پرداخت شده به دبیرخانه مراجعه می کند.
بعد از امضا کردن نسخه تایپی توسط رئیس مرجع ثبت شرکتها در این مرحله آگهی به صدور می رسد و دو نسخه ی تایپ شده به متقاضی ثبت موسسه تحویل داده می شود . یک نسخه برای درج آگهی در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی واقع در خیابان بهشت ضلع جنوبی پارک شهر و نسخه ی دیگر به انضمام رسید پرداختی به قسمت دایره آگهی ها جهت درج در روزنامه کثیرالانتشار داده شود. ثبت موسسه در این مرحله انجام و مراحل به صورت کامل پایان می یابد.
برای ثبت موسسه ابتدا مشخص کردن موضوع فعالیت اسم و شرکا و همچنین تکمیل مدارک جز مهم ترین اقداماتی است که انجام می دهید حدود 10 الی 15 روزکاری زمان نیاز است و هزینه ی ثبت این موسسه بر اساس قانون تجارت مشخص شده است اما ممکن است براساس تغییر سرمایه حداقلی و میزان کارکترهای که در روزنامه رسمی چاپ می شود سرمایه ی شرکت متفاوت است.
زمان لازم برای ثبت موسسه سریع و تخصصی
مدت زمان ثبت موسسه با توجه به نوع و موضوعیت فعالیت موسسات دستخوش تغییرات میشود.اما برای ثبت موسسه در صورتی که موضوع پیشنهادی متقاضیان محترم ثبت موسسه نیازی به اخذ مجوز نداشته باشد ، حدود 25 الی 30 روز کاری زمان لازم می باشد.
هزینه ثبت موسسه فوری و سریع
هزینه ی ثبت شرکت را نوع نیاز درخواستی شما موکل گرامی معین می سازد . به طور مثال میزان سرمایه ی شرکت، نوع موضوع، تعداد اعضا ،میزان کاراکترهایی که در فعالیت شرکت ذکر می شود، حق الثبت شرکت و حق الدرج آگهی روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران از این پارامترها محسوب می شود.
سرمایه در ثبت موسسه چقدر می باشد ؟
جهت ثبت هر شخصیت حقوقی سرمایه ای باید در نظر گرفته شود که این سرمایه برای موسسات غیرتجاری حداقل یک میلیون ریال است و سرمایه اولیه تنها در اوراق ذکر شده و نیازی به واریز آن نمی باشد .
سایر شرایط ثبتی موسسه نیز مانند سرمایه اولیه آن بی شباهت به شرکت با مسئولیت محدود نیست به این معنا که برای ثبت با حداقل دونفر شریک یا موسس قابل ثبت می باشد .
احتیاج به آدرس ثابت و اقامتگاه مشخص دارد .برای ثبت موسسات غیرتجاری مثل شرکتهای تجاری باید 5 اسم با سه سیبلاب فارسی در نظر گرفته شود که نهایتاً یک اسم به عنوان اسم موسسه تایید شده و در اوراق ثبتی موسسه ( اساسنامه ، صورتجلسه موسسین و… ) قید می شود.
موسسات غیر تجاری نیز مانند شرکتهای تجاری پس از ثبت شخصیت حقوقی یافته و مودی مالیاتی محسوب می شوند ، لذا باید مانند شرکتها دفاتر پلمپ اخذ کرده و پس از تعیین حوزه مالیاتی کد اقتصادی دریافت کنند
سرمایه در موسسه غیر تجاری
موسسه غیرتجاری شخصیت حقوقی است که با توجه به نامش جهت انجام امور غیر تجاری تشکیل و ثبت می شود و خود بر دو قسم است:
موسسه غیر تجاری انتفاعی یعنی موسسه ای که هر چند موضوع فعالیت آن غیر تجاری است لیکن برای اعضا و موسسان سود و منفعت به همراه دارد مثل موسسه آموزشی موسسه غیر تجاری غیر انتفاعی موسسه ای است که علاوه بر موضوع غیر تجاری نفعی نیز برای اعضایش در پی ندارد مانند موسسه خیریه ثبت موسسات غیر تجاری نیز مانند شرکتهای تجاری در ایران تابع مقررات مخصوصی است.
هرنوع اقدامی برای ثبت موسسه غیرتجاری را می توانید از طریق مشاوره تخصصی کارشناسان ثبتی و حقوقی ایلیا پیگیری کرده و در زمینه انجام امور حقوقی خود بصورت حرفه ای گاه بردارید. برای این امر تنها کافی است با کارشناسان ثبتی ایلیا در تماس باشید و نکات را از آن ها دریافت کنید.