جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید

هر ساعتی در روز کنار شما هستیم

با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید
در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

ثبت شرکت دانش بنیان در کرج 【ثبت موسسات دانش بنیان✔️】

ثبت شرکت های دانش بنیان کرج

به موجب آیین نامه های ثبت شرکت ها و موسسات ، شرکت های دانش بنیان در انواع موسسات خصوصی یا تعاونی بوده که برای افزایش علم و ثروت و هم چنین برای افزایش و رشدو توسعه اقتصادی بر طبق دانش و تحقق اهداف علمی و به جهت گسترش اختراعات و نوآوری ها در جامعه و هم چنین به جهت تجاری سازی موضوعات تحقیق و توسعه که مشمول: طراحی و تولید یک کالا و خدمات در حوزه فناوری های با ارزش افزوده انجام پذیرد تشکیل می شوند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در راه ثبت شرکت ها و موسسات می توانید به مقاله ثبت شرکت ها در کرج مراجعه کنید و از این طریق اطلاعات تکمیلی در خصوص شرایط و مراحل ونیز مدارک ثبت شرکت بدست آورید.

ثبت شرکت دانش بنیان در کرج

شرکت دانش بنیان شرکتی است که موضوع آن اختصاص به مسائل علمی و دانش محور دارد . این شرکتها می کوشند تا در راستای رفع نیازهای کشور فعالیت کرده و دروازه ورود علم و دانش به عرصه های صنعتی محسوب می شوند.

صاحبان صنایع در سالهای اخیر پی بردند که تاثیر علم بر حوزه صنعت تا چه میزان اهمیت دارد و از آن زمان به بعد شرکتهای دانش بنیان نیز جایگاه خاصی در فضای کسب و کار پیدا نمودند.

دولت نیز در همین راستا اقدام به اعطای تسهیلات به اینگونه شرکتها نمود تا از کاربرد علم در صنعت حمایت نماید.

چگونگی ثبت شرکت دانش‌ بنیان در کرج

به منظور ثبت یک شرکت دانش بنیان باید با دانشگاهها و واحدهای علمی، پژوهشی به توافق برسید تا آنها بر روی ایده های دانش محور سرمایه گذاری کنند. اشخاصی که از اعضای هیات علمی دانشگاه ها و نهادهای پژوهشی هستند راحت تر می توانند، نسبت به ثبت شرکت اقدام نمایند.

زیرا سهام شرکت دانش بنیان باید از 1تا 100% متعلق به یک دانشگاه یا واحد پژوهشی باشد یا از 51 تا 100 درصد آن متعلق به اعضای هیات‌ علمی دانشگاه‌ها یا واحدهای پژوهشی باشد.

در صورتی که سهام دانشگاه کمتر از 50 درصد باشد شرکت دانش‌ بنیان شرکتی خصوصی محسوب شده و در غیر این صورت شرکت دانش‌ بنیان دولتی به شمار می آید.

ثبت شرکت دانش بنیان در کرج

اهداف ثبت شرکت دانش بنیان در کرج

  • ایجاد بستر مناسب در جامعه جهت استفاده از پتانسیل دانشگاه‌ها و واحدهای پژوهشی و اعضای هیات علمی از طریق ثبت شرکت دانش بنیان
  •  تبدیل دستاوردهای علمی پژوهشی به پول و سرمایه
  • انگیزه دادن به اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و واحدهای پژوهشی نسبت در راستای فعالیت بیشتر درجهت رفع نیاز جامعه و درآمدزایی بیشتر برای قشر دانش پژوه جامعه
  •  فزونی درآمدهای اختصاصی دانشگاهها و واحدهای پژوهشی
  • پژوهش کاربردی و توسعه گرایانه
  •  ارائه خدمات مشاوره و خدمات تخصصی (شامل خدمات علمی،‌ تحقیقاتی و فنی)
  •  تولید محصولات با تکنولوژیک با هدف گسترش فناوری‌های مدرن از طریق ثبت شرکت دانش بنیان
  •  نظارت بیشتر بر طرحهای پژوهشی، ‌اجرائی و مشاوره ای
  • توسعه کارآفرینی و خدمات مربوطه
  •  ایجاد مراکز رشد
  •  گسترش محصولات دانش محور نوین
  •  ارایه خدمات ایجاد و بسط خوشه های کسب و کار
  •  شناسایی فرصت های کارآفرینی
  •  جلب حمایت سرمایه گذاران جهت انجام فعالیت دانش بنیان
  •  انجام خدمات ورود کسب و کارها به بازار بین الملل و جهانی کردن آنها
  • برنامه ریزی و پیاده سازی طرحهای توسعه کارآفرینی در سطوح ملی، منطقه ای و محلی

ثبت شرکت دانش بنیان در کرج

شرکت های دانش بنیان به دو گروه تقسیم می شوند:

  • شرکتهایی که دانشگاه سهامدار آن است.
  • شرکتهایی که اعضای هیات علمی در آن عضو هستند .

در صورتی که سهام دانشگاه در شرکت دانش بنیان کمتر از %50 باشد،‌ شرکت دانش بنیان، شرکتی خصوصی تلقی می گردد که باید تابع قانون تجارت باشد و در اداره ثبت شرکت ها ثبت شود.

دانشگاه ها و واحدهای پژوهشی می‌توانند بر طبق قانون هیئت های امناء پس از تصویب هیئت امناء دانشگاه در شرکت های خصوصی سهامدار باشند و نیز در قوانین به دولت اجازه داده شده است که از تشکیل شرکت های غیردولتی درزمینه توسعه فناوری و شرکتهای خدمات مهندسی حمایت کنند.

چنانچه سهام دانشگاه 51% یا بیشتر باشد، شرکت دانش بنیان، شرکتی دولتی محسوب می شود در قوانین نیز اینگونه مقرر شده است که دانشگاهها و واحدهای پژوهشی دولتی مصوب می توانند پس از تصویب هیئت امنا شرکت دولتی تاسیس کنند به این شرط که :

  • خدمات این شرکت ها صرفاً‌ در حوزه تحقیقات و خدمات علمی ، فناوری باشد و دانشگاه را از اهداف اصلی آموزشی و پژوهشی خود دور نسازد.
  • اعضای هیئت علمی، کارشناسان و محققین ، اپراتوردستگاهها و کارکنان دانشگاه یا مرکز تحقیقاتی می توانند دارای حداکثر 49% سهام شرکت دانش بنیان باشند.
  • هیات وزیران اساسنامه شرکتهای دانش بنیان دولتی ، دانشگاهها و مراکز پژوهشی را به پیشنهاد معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری به تصویب می رساند.
  • اعضا و صاحبان سهام در شرکت دانش بنیان دولتی مشمول قانون محدودیت مداخله وزراء و نمایندگان مجلس، دولت و کارمندان دولت در معاملات دولتی و کشوری نمی شوند.
  • شرکت های دانش بنیانی که با واگذاری مالکیت آنها به اعضای هیات علمی دانشگاه ها و موسسات پژوهشی مورد تصدیق وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار می گیرند ، تابع قانون تجارت بوده و بر اساس قوانین مذکور و با حمایت دولت تاسیس می شوند.
  • توجه داشته باشید هر گونه تعامل مالی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی دولتی با این گونه شرکتها ممنوع است و کلیه قراردادهای این شرکتها بعد از پایان قرارداد با تایید وزارت علوم، تحقیقات و فنّاوری بر روی پایگاه اینترنتی به آدرس (irandoc.ac.ir) قابل مشاهده است.

نکات شرکت دانش بنیان در کرج

پس از به تصویب رسیدن مبحث شراکت در تشکیل شرکت دانش بنیان یا امکان ثبت شرکت دانش بنیان در هیات امنای دانشگاهها و نهادهای تحقیقاتی ، این مراکز می توانند نسبت به ثبت این نوع شرکت اقدام نمایند.

برای ثبت شرکت دانش بنیان ممکن است اعضای هیات علمی تاسیس آن را به دانشگاه پیشنهاد دهند و در صورت موافقت دانشگاه این کار انجام شود و یا بالعکس توسط دانشگاه و واحد پژوهشی به اعضاء هیئت علمی پیشنهاد گردد.

دانشگاهها و واحدهای پژوهشی به صورتهای زیر میتوانند در شرکت های دانش بنیان سهامدار باشند:

– برای بهره مندی ازاعتبار دانشگاه یا واحد پژوهشی بخشی از سهام شرکت دانش بنیان به نام دانشگاه یا واحد پژوهشی میشود.

– در صورت استفاده از نتایج تحیقات دانشگاهی در شرکت دانش بنیان بخشی از سهام این شرکت با توافق همه اعضای حقیقی و حقوقی به دانشگاه واگذار می شود که می تواند از 1 تا 100% باشد.

– از آنجایی که دانشگاهها و نهادهای پژوهشی بر روی طرحههای شرکت دانش بنیان سرمایه گذاری می کنند به نسبت میزان سرمایهگذاری آنها سهام شرکت دانش بنیان به نام دانشگاه یا این نهادها می گردد.

– به جهت سایرخدماتی که دانشگاه به شرکت دانش بنیان ارائه می دهد قسمتی از سهام شرکت دانش بنیان حسب میزان خدمات به نام دانشگاه می شود.

– اگر شرکت دانش بنیان دولتی باشد بدون نیاز به ارائه هیچ خدماتی حداقل %51 سهام آن به نام دانشگاه یا واحد پژوهشی می گردد.

– هر دانشگاه در سال نخست این امکان را داردکه یک شرکت هولدینگ یا مادر تخصصی راه اندازی نماید.

– تاسیس شرکت دانش بنیان با همکاری شهرداری ها یا مشارکت دانشگاه های منطقه در اولویت است.

تبصره1: اداره شرکت دانش بنیان بصورت شرکتی و مستقل از تشکیلات دانشگاه انجام می شود و دانشگاه به میزان سهامی که در شرکت دانش بنیان دارد در مدیریت آن حق دخالت دارد و به همان میزان در سود و زیان آن شریک است.

تبصره2: اشخاص حقوقی (خصوصی یا دولتی) خارج از دانشگاه به موازات مبلغ سرمایه گذاری خود می توانند سهامدار شرکت دانش بنیان باشند. (تاسیس شرکت های دانش بنیان با مشارکت صنایع دولتی یا خصوصی و دستگاه ها و سازمان های اجرائی در موفقیت آنها تاثیر مهمی دارد.) چنانچه بیش از %51 سهام اینگونه شرکت ها دولتی باشد تصویب هیات وزیران لازم است.

تبصره3: رییس و معاونین دانشگاه یا واحد پژوهشی در زمان تصدی مسئولیت می توانند سهامدارشرکت های دانش بنیان نیز بشوند، اما مدت زمان این سمت نامحدود نیست ، بدین معنی که نمی توانند تا پایان سمت خود در دانشگاه عضو هیات مدیره و یا مدیر عامل شرکت دانش بنیان باشند.

تبصره 4: در شرکت های دانش بنیان خصوصی اعضاء هیئت علمی دانشگاهها و واحدهای پژوهشی براساس میزان صرف وقت و نوع فعالیت در شرکت (علاوه بر انجام وظایف دانش بنیان) یا براساس میزان مشارکت در مالکیت فکری موضوعی که در شرکت استفاده می شود و یا به نسبت میزان سرمایه گذاری واقعی(نه اسمی) که در شرکت دارند، سهامدار می شوند.

تبصره 5: در شرکت های دانش بنیان خصوصی، افراد حقیقی داخل یا خارج از دانشگاه یا نهاد پژوهشی (غیر از اعضاء هیئت علمی) می توانند به دلایل خاص و یا بنا بر شرایطی که دانشگاه یا واحد پژوهشی معین میکند، صاحب بخشی از سهام بشوند.

تبصره 6: برای ایجاد شرکت های دانش بنیان که اعضای هیات علمی صد در صد مالکیت آن را دارند، نیازی به تصویب دانشگاه نمی باشد و تاییدیه عضویت هیات علمی برای تاسیس و ثبت شرکت دانش بنیان اکتفا می کند.

برای کسب اطلاعات بیشتر و نیز انجام امورات مربوط به ثبت شرکت دانش بنیان در کرج با شماره تماس های مجتمع بخش مشاوران و کارشناسان مجرب ایلیا تماس حاصل فرمایید تا در کم ترین زمان ثبت شرکت شما با موفقیت به پایان برسد .

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها