جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید

هر ساعتی در روز کنار شما هستیم

با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید
در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

قانون اجازه ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت های خارجی

اجازه ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت های خارجی

اگر می خواهید ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت های خارجی را به صورت قانونی انجام دهید ما در کم ترین زمان راهنمای شما عزیزان خواهیم بود تنها نیاز است با کارشناسان ثبتی ایلیا در این زمینه تماس گرفته و مشاوره حقوقی بگیرید.

اجازه ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت های خارجی

ماده واحده. شرکت های خارجی که در کشور محل ثبت خود، شرکت قانونی شناخته می شوند مشروط به عمل متقابل از سوی کشور متبوع می توانند در زمینه هایی که توسط دولت جمهوری اسلامی ایران تعیین می شود در چارچوب قانون اجازه ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت های خارجی خود اقدام نمایند.

تبصره.آیین نامه اجرایی این قانون بنا به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی با هماهنگی سایر مراجع ذی ربط به تصویب هیات وزیران خواهد رسید.

براساس آیین نامه اجرایی مورخ 12/2/1378 تصویب هیات وزیران، زمینه های فعالیت برای شرکت های خارجی در امور مربوط به ارائه خدمات بعد از فروش کالاها یا خدمات شرکت خارجی، انجام عملیات اجرایی، قراردادهایی که بین اشخاص ایرانی و شرکت خارجی منعقد می شود.

سرمایه گذاری شرکت خارجی، همکاری با شرکت های فنی و مهندسی ایرانی برای انجام کار در کشورهای ثالث، افزایش صادرات غیر نفتی جمهوری اسلامی ایران و انتقال دانش فنی و فناوری از قبیل تولیدات صنعتی و کشاورزی و صنایع دستی، دانش فنی ساخت محصولات فناوری(تکنولوژی) محصولات صنعتی فراهم گردید.

مطابق تعاریف آیین نامه مذکور شعبه شرکت خارجی چنین تعریف گردیده است (شعبه شرکت خارجی واحد محلی تابع شرکت صالی (مادر) است که مستقیما به وسیله نماینده یا نمایندگان خود موضوع و وظایف شرکت اصلی را در محل انجام می دهند) فعالیت شعبه در ایران تحت نام و با مسئولیت شرکت اصلی(مادر) خواهد بود. بنابراین کلیه وظایف و مسئولیت های قانونی را شرکت اصلی دارد ودر صورت لزوم پاسخگو خواهد بود.

اجازه ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت های خارجی
قانون اجازه ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت های خارجی

شرایط نماینده یا نمایندگی شرکت خارجی

(شخص حقیقی یا حقوقی است که براساس قرارداد نمایندگی، انجام بخشی از موضوع و وظایف شرکت طرف نمایندگی را در محل برعهده گرفته است و نماینده یا نمایندگی شرکت خارجی نسبت به فعالیت هایی که تحت نمایندگی شرکت طرف نمایندگی در محل انجام می پذیرد، مسئولیت خواهد داشت)

اداره امور نمایندگی ثبت شده طبق آیین نامه اجرای قانون اجازه ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت های خارجی باید توسط یک یا چند شخص حقیقی مقیم ایران انجام می گیرد.

لذا در حقوق تحلیلی ثبت شرکت ها، مسئولیت اصلی شعب شرکت خارجی برعهده شرکت مادر خارجی می باشد اما در خصوص نمایندگی شرکت خارجی، مسئولیت اصلی برعهده نماینده یا نمایندگی شرکت خارجی نه شرکت مادر است.

همچنین در سایر قوانین و مقررات کشور، برای تاسیس شعب و نمایندگی خارجی با موضوعات فعالیت خاص مقرراتی در نظر گرفته شده است که می توان به آیین نامه اجرایی نحوه تاسیس و عملیات شعب بانک های خارجی در ایران ثبت بانک های خارجی مورخ 3/10/1387 و آیین نامه سرمایه گذاری خارجی در بورس ها و بازارهای خارج از بورس و قانون تشویق سرمایه گذاری خارجی و آیین نامه آن اشاره نمود.

با عنایت به موضوع کتاب مبنی برثبت شرکت ها تجارتی، مراتب ثبت شعب و نمایندگی خارجی هر چند از موضوع بحث خارج می باشد لکن به علت اهمیت موضوع و تسری وظایف اصلی و ذاتی ادارات ثبت شرکت ها به مختصری در خصوص برخی از مفاهیم وشرایط تاسیس و تغییرات آن خواهیم پرداخت.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها