اگر می خواهید با نحوه ثبت ختم تصفیه شرکت در انواع شعب و نمایندگی خارجی در ایران بیشتر بدانید لازم است اطلاعاتی از قوانین کلی ایران در این خصوص بدانید. ما در مجتمع حقوقی و ثبتی ایلیا این اطلاعات را برای شما عنوان کرده ایم. پیشنهاد می کنیم همراه ما تا پایان این مقاله باشید.
ختم تصفیه شرکت و نمایندگی خارجی
نحوه ثبت ختم تصفیه در انواع شعب و نمایندگی خارجی در مرجع ثبت شرکت های تهران به عنوان تنها متولی ثبتی در سرزمین اصلی (به غیر از مناطق آزاد) دارای ابهام می باشد.
وفق ماده 6آیین نامه اجازه ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت های خارجی: اشخاصی که مجوز فعالیت آن ها از سوی مراجع ذی ربط لغو می شود مکلفند در مهلت تعیین شده توسط اداره ثبت شرکت ها، نسبت به انحلال شعبه یا نمایندگی و انجام امور تصفیه آن اقدام نمایند و طبق تبصره ذیل آن شرکت هایی که مجوز فعالیت آن ها تمدید نمی شود، شش ماه مهلت دارند تا نسبت به انحلال شرکت ثبت شده و انجام امور تصفیه آن اقدام نمایند.
برای اطلاع از آدرس اداره ثبت شرکت های کل کشور می توانید به مقاله مربوط به آن مراجعه کنید.
نحوه ثبت ختم تصفیه شرکت
در راستای رعایت مفاد این ماده، مرجع ثبت شرکت ها نسبت به اخذ تعهدنامه مبنی بر رعایت تبصره مذکور در زمان تاسیس شعب و نمایندگی شرکت های خارجی اقدام می نماید.
عیلهذا با توجه به موارد فوق در خصوص انجام امور تصفیه از جمله تعیین مدیر تصفیه، تشریفات ثبت ختم تصفیه و … برای شعب و نمایندگی خارجی تعیین تکلیف نشده است. صرفاً به عبارت «انجام امور تصفیه» اشاره شده است.
از طرفی براساس ماده2 آیین نامه اجرایی ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت های خارجی، شعبه شرکت خارجی واحد محلی تابع شرکت اصلی (مادر) است که مستقیما به وسیله نماینده یا نمایندگان خود، موضوع و وظایف اصلی شرکت اصلی را در ایران انجام می دهند.
فعالیت شعبه در ایران تحت نام و با مسئولیت شرکت اصلی (مادر) خواهد بود. بنابراین کلیه وظایف و مسئولیت های قانونی را شرکت اصلی دارد و در صورت لزوم پاسخگو خواهد بود. لذا به نظر انجام تشریفات و مراحل تصفیه می بایست به تایید شرکت مادر برسد.
همچنین نماینده شرکت خارجی، شخص حقیقی یا حقوقی است که براساس قرارداد نمایندگی، انجام برخی از موضوع و وظایف شرکت طرف نمایندگی را برعهده گرفته است و نماینده یا نمایندگی شرکت خارجی نسبت به فعالیت هایی که تحت نمایندگی شرکت طرف نمایندگی در محل انجام می پذیرد، مسئولیت خواهد داست و به نظر مسئول انجام و تشریفات تصفیه خواهد بود.
با بیان موارد فوق، تشریفات قانونی مربوط به شرکت های ایرانی از جمله مراتب تشریفات تقسیم دارایی در مواد 215 قانون تجارت و یا ماده225 لایحه اصلاحی قانون تجارت، شامل شعب و نمایندگی شرکت های خارجی نمی گردد و مسئولیت اصلی اعلام ختم تصفیه شعب خارجی برعهده شرکت مادر خارجی می باشد.
جهت پاسخگویی مناسب به بستانکاران و طلبکاران احتمالی، می بایستی راهکارهای اجرای از جمله اخذ ضمانت های بانکی از شرکت های خارجی در زمان ایجاد شعب در ایران اخذ گردد.
با سلام
خواهشمند است رویه و مراحل ابطال ثبت شرکت/نمایندگی خارجی در ایران را اعلام فرمایید و یا با اینجانب . حمیدی به شماره ۰۹۱۲۱۰۷۱۳۴۷ . تماس بگیرید
با تشکر
حمیدی
۰
سلام بله حتما تماس میگیریم خدمتتون