نکات تخصصی در زمینه ثبت شرکت های خارجی راهنمای مسیر تجارت شماست، در این مقاله ما سعی داریم برایتان در رابطه با ثبت شرکت های خارجی در ایران توضیحات جامع و مفیدی را ارائه دهیم با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.
راهنمای ثبت شرکت های خارجی در ایران
ثبت شرکت خارجی در ایران طی سال های 1310 به این صورت بود که هر شرکتی که داخل ایران ثبت بشود داخلی و شرکت ایرانی و شرکتی که خارج از ایران ثبت بشود خارجی و در ایران به رسمیت شناخته نمی شود یعنی اصلاً اجازه ثبت در ایران را نداشت.
یعنی غیر قابل ثبت در ایران بودند اما بعد از آن طی یک قانونی مطرح شده که در ایران این شرکت های خارجی می توانند شعبه داشته باشند. با شعبه خود در ایران ثبت و فعالیت کنند.
برای ثبت شرکت تجاری در ایران و راهنمایی ثبت شرکت می توانید به متن لینک شده مراجعه کنید.
در قانون تجارت به این نوع شرکت ها شرکت های فرعی می گویند.
زمانی که یک شرکت خارجی در ایران به ثبت می رسد یعنی شعبه تاسیس می کند و شرکت مادر در خارج از ایران فعالیت می کند به شعبه ای که در ایران تاسیس میشه شرکت فرعی گفته می شود.
کلیه حقوق ای که برای شرکتها ثبت شده در خود ایران رعایت می شود باید برای شرکت فرعی نیز رعایت شود کلیه قوانین قابل اجرا برای این نوع شرکتها همان قوانینی است که برای شعبات در منظر گرفته شده است.
بر اساس ماده 3 قانون ثبت شرکتها افراد اگر بخواهید شرکت فرعی یا همان شعبه به ثبت برسانند باید این شرایط را رعایت نمایند:
یک شرکت زمانی می تواند نمایندگی داشته باشد و یا شرکت فرعی به ثبت برساند که در ایران قبلاً یک شرکت مادر یا همان اصلی داشته باشد و شرکتهای خارجی در مملکت خود شرکت مادر به ثبت رسانده باشند.
شرایط ثبت شرکت های خارجی در ایران
براساس ماده 4 قانون ثبت شرکت ها برای تکمیل شعبه شرایطی وجود دارد این شرایط عبارتند از :
شرکتهای خارجی که در ایران شروع به فعالیت می کنند 4 ماه از تاریخ شروع فعالیت فرصت دارند تقاضای ثبت شرکت نمایند. اگر در مدتی که مدارک خود را به اداره ثبت ارجاع می دهند مدارک تکمیل نباشد دوماه دیگر به مهلت ثبت شرکت خارجی اضافه می شود اما حتماً مدارک تکمیل و شرکت فرعی به طور رسمی باید به ثبت برسد.
طبق قانون و براساس مقررات وضع شده در جمهوری اسلامی ایران و براساس اصل 81 قانون شرکتهای خارجی نمی توانند در حوزه تجاری، صنعتی، کشاورزی، معادن و خدمات شرکت تاسیس کنند.
اما در سال 1376 به دلیل نیازهایی که به نیروهای خارجی وجود داشت در این قانون تجدید نظر شد. در موارد استثنایی زمان های که قانون تشخیص می دهد امکان ثبت شرکتها خارجی با موضاعات ذکر شده وجود دارد.
تفاوت عمده ای بین شعبه و نمایندگی شرکتهای خارجی وجود دارد در این بخش میخواهیم در مورد آنها برایتان توضیحات مختصری ارائه دهیم:
زمانی که شرکت ها در خارج از ایران محصولات خود و یا خدمات پس از فروش خود را به یک شرکت ایرانی که در ایران به ثبت رسیده است بدهند. تا در ایران آنها را عرضه کنند در این شرایط آن شرکت نماینده یک شرکت خارجی محسوب می شود .
زمانی که در ایران یک شرکت خارجی به ثبت می رسد در حالی که شرکت اصلی خارج از ایران فعالیت دارد و تمامی افراد حاضر در این شرکت خارجی هستند را شعبه شرکت خارجی می گویند.
برای راهنمایی در زمینه ثبت شرکتتان می توانید با اعتماد به مجتمع ثبتی ایلیا در کم ترین زمان به اهدافتان دست پیدا کنید.