• نشان حلال

حلال واژه ایست با ریشه ی عربیکه برای غذاها و نوشیدنیها به کار میرود و برای مسلمانان از اهمیت خاصی برخوردار است. زمانی كه کلمه ی حلال با غذا و آشاميدني ها مورد استفاده قرار مي گيرد به مفهوم مجاز براي مصرف مسلمانان است

غذای حلال  از مهمترین خواسته های هر مسلمان میباشد. گواهي حلال تاییدی میباشد كه تركيبات بكار برده شده در محصول حلال ر ا مجاز میکند و  گواهی میدهد که محصول خالی از هر نوع محتویات حرام مي باشد . اين گواهي از فريب مصرف كننده در مراحل تدارك ، توزيع و فروش محصولات حلال جلوگیری  مي كند .محصولات و خدمات حلال، جهاني میباشد و همینطور براي همه حتی   غير مسلمانان نیز  مورد استفاده میباشد .

صنعت حلال به دو دسته تقسيم مي شود

محصولات : غذا و تركيبات آن -گروهها:  مواد آرايشي و بهداشتي و ترکیبات آنها

خدمات : كيترينگ وهتلداري و فعاليتهاي مرتبط

: غذاي حلال هم گوشت و ماكيان را شامل مي شود هم سایر اقلام غذايي من جمله

شيريني جات ، كنسرو غذاي منجمدشده ، محصولات لبني ، فرآورده هاي ناني ، فرآورده هاي ارگانيك ، محصولات گياهي ، نوشيدني ها.

 توسعه همكاري صنعت حلال خلاقانه میباشد و به واسطه ی دولت مالزي برای  ضمانت توسعه جامع و يكپارچه صنعت ملي حلال که از راه وزارت دارايي دولت مالزي در 18 سپتامبرسال  2006 تاسيس شده است و اخيرا تحت نظارت وزارت صنعت و تجارت بين المللي مالزي قرار گرفته است.  توسعه صنعت نشان حلال از جمله مشاغلی میباشد  كه مايل هستند در بازار جهاني حلال شركت نمایند حمایت مي كند.

اخذ  نشان حلال

تقاضا و هزينه : کامل کردن فرم پرسشنامه و پرداخت هزينه

بازرسي و گزارش : بازرسي از محل و نمونه برداري و تجزيه و تحليل

تائيد واجد شرايط بودن و گواهي : اظهار نظر و تائيد و صدور گواهي

مزایای لوگوی نشان حلال

  • اطمينان : به مصرف كنندگان مسلمان نسبت به محصول خریداری شده  اعتماد ميدهد
  • صلاحيت : تائيد مي كند كه محصولات حلال هستند و سيستمي جهت نظارت غذاي حلال وجود دارد
  • برچسب زدن : گزينه اي را به اطلاع كليه مصرف كنندگان در مورد خريد غذا  و آشامیدنی مي رساند
  • گسترش محصول ، جايگاه ويژه بازار : مزيت رقابتي بر روي ديگر شركتها
  • كيفيت : خاطر نشان مي كند كه محصول نه تنها مقررات حلال بلكه شيوه هاي اكيدا بهداشتي را رعايت مي كند

 در اين راستا ثبت شرکت ایلیا آمادگي خود را جهت اعطای گواهینامه ی حلال براساس شرايط فوق اعلام ميدارد ، لطفا جهت كسب اطلاعات بيشتر در اين زمينه با واحد ماركتينگ موسسه ایلیا با شماره تلفن 32137-026  تماس حاصل نمائيد.

فرآیند دریافت نشان حلال

مراحل:

  • دریافت فرم 173 از روی سایت
  • تکمیل فرم 173 وتهیه مدارک ذیل و ارسال آنها به صورت آنلاین  )بصورت عکس با فرمت (JPEG)

 

مدارک مورد نیازجهت اخذ نشان حلال 

  • گواهینامه های بین المللی و ایزوها از جمله استانداردهای 22000 ، 9001 ، HACCP ، GMP
  • آرم یا لوگوی تبلیغاتی شرکت
  • پروانه استاندارد اجباری
  • پروانه بهره برداری وزارت صنایع
  • پروانه بهره برداری  بهداشت
  • ثبت شرکت
  • پروانه ساخت محصولات
  • فلوچارت تولید  و بسته بندی
  • پروانه بهداشت مجوز ناظر شرعی در موردکشتارگاهها
  • پروانه دکتر دامپزشک در مورد کشتارگاهها
  • ارسال اسامی ترکیبات اصلی و افزودنیهای محصولات و منابع تهیه هر یک از آنها، فرآیند تولید هربخش، منابع آب مورد استفاده ومدارک مربوطه، نام هر یک از محصولات ومیزان تولید هر کدام

توضیحات:

اگر از  ژلاتین ، اسانس و امولسیفایر،آنالیز مربوطه و گواهی نشان حلال مربوط به آنهااستفاده شود،گواهی و آنالیز  ارسال گردد.

پس از اخذ مدارک، زمان بازدید از کارخانه به نماینده شرکت اعلام میشود و نماینده شرکت مکلف میباشد همه ی هماهنگی های مورد نیاز با کارشناسان مجتمع ایلیا جهت سهولت بازدید را انجام دهد.

زمان بازدید و در حالت  نیاز به آزمایش محصولات ، نماینده شرکت مکلف می باشد موارد  مورد آزمایش را در مخیره ی  کارشناسان و آزمایشگاه  مورد تایید این مرکز بگذارد.طبیعی میباشد که همه ی هزینه های سفر های درون و میان شهری ، اقامت ، بازرسی ، آزمایشگاه و ارزیابی و تهیه گزارش به عهده شرکت درخواست کننده می باشد .

پس  از بازدید و در صورت مثبت بودن گزارش، نامه هزینه ای شامل :حق  عضویت،تحقیقات، صدور گواهی نشان جهانی حلال و تبلیغ 1 ساله بر روی سایت کسب حلال برای   شرکت مربوطه فرستاده میشود.

تذکر :  همزمان با فرستادن فرم 173  مبلغ 2,000,000 ریال هزینه اولیه  به جهت تشکیل پرونده و بازدید از کارخانه اخذ میگردد.) مبلغ بالا بعد از صدور گواهینامه ، از مبلغ  هزینه پایانی  کسر میشود.(

اطلاعات مختصر و سریع پیرامون نشان حلال :

حلال نام مجموعه‌ای از علائم تجاری میباشد که بر  روی محصولات غذایی قید میگردد. این نام برگرفته از معنی غذای حلال است که در دین اسلام آمده است و نخستین بار محصولات غذایی حلال در کشور مالزی پایه ریزی شده است. در چند سال اخیر این نشان  تجاری غذایی به شکل  یک نشان جهانی ازسوی کشورهای اسلامی در دنیا معرفی شده‌است به‌ نحوی که در کشور های غیر اسلامی هم از استقبال خوبی بهره مند شده است.

حیطه های های محصولات حلال : غذای حلال ، داروی حلال ، مواد بهداشتی حلال ، مواد آرایشی حلال ، توریسم و موسسات مالی حلال.

نشان حلال :

در تنظیم این استاندارد به انضمام  استعمال از قوانین فقهی شرع اسلام ،  احکام حلیت ، صید و ذباحه و اصول فقهی مرتبط ، شامل اصاله  الصحه و عدم تزکیه و از نظرات صاحب نظران در این حیطه هم استفاده شده است.همینطور سعی شده است که علاوه بر عنایت  به شروط موجود و نیازهای جامعه ، در حد امکان بین این استاندارد و استانداردهای بین المللی و ملی  دیگر کشورهای اسلامی ، یکپارچگی ایجاد شود .مقصود از تنظیم  این استاندارد ، تعیین الزامات و خصوصیات  پایه جهت تطابق  مواد اولیه و فرآورده های غذایی در هر محله از زنجیره غذایی با احکام و قوانین اسلام منطبق با الزامات مذهب مبین فقه جعفری علیه السلام میباشد.

  • این استاندارد برای موضوعات زیر کاربرد دارد:

الف- مواد اولیه و افزودنی های غذایی که ریشه ی  حیوانی یا مستی آور دارند. این مواد می تواند شامل: انواع مواد افزودنی ، نگهدارنده ، طعم دهنده، قوام دهنده و مانند آن با پایه حیوانی و مستی آور مانند ژلاتین ، مایه پنیر، آلبومین و ترکیبات آنزیمی باشد.

ب- محصولات غذایی که در تولید و فرآوری آن ها ، به هر میزان هرچند اندک از مواد اولیه و افزودنی هایی که از فرآورده های حیوانی یا مستی آور استفاده شده باشد .این فراورده ها ممکن است  شامل : انواع فراورده های گوشتی،لبنی، ، روغنی ، آشامیدنی و فراورده های تخمیری و الکلی و مشتقات آنها باشد.

پ- مواد اولیه ، افزودنی ها و فرآورده های غذایی که امکان دارد در هر مرحله از زنجیره غذایی با مواد نجس یا غیر حلال در تماس باشند. این مراحل می تواند شامل دریافت ، آماده سازی ، فراوری ، جداسازی ، استحصال ، استخراج ، تعیین ، بسته بندی ، برچسب گذاری ، علامت گذاری ، کنترل، جابجایی، حمل ونقل ، توزیع ، انبارش ، عرضه و سرو کردن غذای حلال و محصولات آن اعم از اجزای تشکیل دهنده مواد غذایی و ترکیبات یاری دهنده ی  فراوری باشد.

ت- مواد اولیه افزودنی ها و محصولات غذایی که در شیوه ی تولید آنها این امکان  وجود دارد که به نحوی منجر به تغییر در اصل حلالیت ماده غذایی گردد. مثل آب انگور که بر اثر جوشیدن تا قبل از تبخیر دو سوم آن حرام می گردد.

همه ی الزامات و خصوصیات درج شده در این استاندارد، به جهت استفاده  در همه ی  مراجع قانونی کشور که در ارتباط با زنجیره غذایی هستند در نظر گرفته شده است.