• شرایط اخذ نشان سیب سلامت بهداشت و ضوابط ان

این روزها هنگام مشاهده بسته های مواد غذایی، دارویی و بهداشتی علاوه بر درج نام و مشخصات آن ، ترکیب مواد به کار رفته ، وزن و زمان تولید و انقضا ، علامت هایی نیز در بخش های پایین آنها چاپ شده است.

یکی از این علامت ها که به طور معمول در کنار نشان استاندارد و ایرزوها قابل مشاهده است ، نشان سازمان غذا و دارو با تصویر سیب رنگی است که بخش سمت راست آن آبی و سمت چپ به شکل برگ با رنگ سبز می باشد.

 برگ وسط آرم به صورت یک چشم طراحی شده است که نمادی از وظیفه نظارتی سازمان غذا و دارو است و برگ نیز به عنوان نماد رویش و زندگی نظارتی که سعی در حفظ و ارتقای سلامت مصرف کننده دارد در نظر گرفته شده است.

برگ سبز رنگ دوم که در بالای نماد قرار داده شده است، نشان دهنده خط مشی متعالی سازمان بوده و روند ارتقای سازمان را نشان می دهد.

به طور کلی مبنای طراحی آرم سازمان غذا و دارو بر اساس نام مبارک الله و تداعی سیب به عنوان نماد سلامتی است. در نیمه چپ آرم از حرف F لاتین، حرف اول کلمه FOOD و به معنای غذا استفاده شده است.

در نیمه راست نماد نیز حرف D نخستین حرف کلمه DRUG به معنای دارو است و در نهایت شکل کلی آرم نشانگر F.D.O مخفف سازمان غذا و دارو(ORGANIZATION FOOD AND DRUG ) است.

نشان و آرم سازمان غذا و دارو که از ابتدای تشکیل وزارت بهداشت تحت عناوین چون ˈمعاونت دارویی و غذاییˈ، ˈمعاونت درمان و داروˈ فعالیت داشت و هم اکنون با عنوان ˈسازمان غذا و داروˈ فعالیت می کند، ۲۱۱ مهر ماه سال ۱۳۹۰ و همزمان با روز جهانی غذا رونمایی شد.

 

شرایط اخذ نشان سیب سلامت بهداشت

آيين نامه شرایط اعطاء نشان ايمنی سیب سلامت و سامانه سیب سلامت

 

۱- هدف

           به استناد مصوبه پنجمین جلسه شورای عالي سلامت و امنیت غذایی مورخ ۸/۵/۸۶ و در راستای اهداف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و به منظور ایجاد انگیزه و تشویق تولید کنندگان و ارتقاء ایمنی و سلامت فرآورده های غذایی و آشامیدنی به فرآورده های دارای پروانه ساخت از وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دارای ویژگیهای خاصی که در این آیین نامه و دستورالعملهای اجرایی مرتبط ذکر شده است، نشان ایمنی و سلامت اعطاء می گردد .

۲- تعاریف

  • ۲- ۱- فرآورده ایمن و سالم

            فرآورده ای است که از مواد اولیه سالم و در شرایط خوب بهداشتی تولید شده و ضمن دارا بودن ویژگیهای خاص، دارای خصوصیاتی است که به ارتقاء ایمنی و سلامت مصرف کننده کمک می نماید.

  • ۲-۲- نشان ايمني و سلامت

            نشان ايمني و سلامت، نشانی است که مطابق این آیین نامه  از سوی سازمان غذا و دارو  به فرآورده اعطاء می گردد و نگاره آن سیب سبز رنگی است که نماد سلامت بوده و عبارت ایمنی و سلامت در کنار آن نوشته شده است و دارندگان نشان می توانند نگاره آن را روی برچسب فرآورده تولیدی خود درج نمایند.

  • ۲-۳-  کمیته عالی اعطاء نشان ایمنی و سلامت

           کمیته ای است که صلاحیت فرآورده های غذایی و آشامیدنی واجد شرایط را مورد ارزیابی قرار می دهد که در این آیین نامه به اختصار کمیته عالی اعطاء نشان نامیده می شود.

۳- ارکان کمیته عالی اعطاء نشان ایمنی و سلامت

  • رئیس کمیته
  • دبیر کمیته
  • دبیرخانه کمیته
  • اعضای کمیته عالی اعطاء نشان ایمنی و سلامت

۴- اعضای کمیته عالی اعطاء نشان ایمنی و سلامت

           اعـضاء این کمیته به شـرح زیر و برای مدت ۲ سال بعنوان عضو کمیته منصوب می گردند.

  • رئیس سازمان غذا و دارو (رئیس کمیته)
  • مدیر کل نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی (دبیر کمیته عالی و رئیس دبیرخانه کمیته نشان ایمنی و سلامت)
  • رئیس مرکز آزمایشگاه های مرجع کنترل غذا و دارو
  • مدیرعامل سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان ( یا نماینده تام الاختیار)
  • معاون بهداشتی وزارت بهداشت یا نمایندگان تام الاختیار از مرکز سلامت محیط وکار و دفتر بهبود تغذیه جامعه
  • نماینده تام الاختیار سازمان ملی استاندارد ایران
  • يك نفرکارشناس یا عضو هیأت علمی در زمينه صنايع غذايي به پيشنهاد رئیس سازمان غذا و دارو و با حکم وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
  • نماینده کانون انجمن های صنفی صنایع غذایی ایران

تبصره  : کمیته عالی اعطاء نشان می تواند در زمینه خدمات مشورتی بسته به موضوع از افراد مختلف دعوت نماید .

۵- دبیرخانه کمیته نشان ایمنی  و سلامت

        این دبیرخانه به عنوان ستاد اجرایی در اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی مستقر بوده و مسئول اجرای آیین نامه و دستورالعمل اجرایی صدور و تمدید اعطاء نشان ایمنی و سلامت می باشد. از وظائف این دبیرخانه ارسال دعوتنامه به اعضاء، تهیه صورتجلسات کمیته عالی اعطاء نشان، انجام مکاتبات لازم و صدور گواهی نشان ایمنی و سلامت با امضاء دبیرکمیته می باشد.

۶- معيارهاي اعطاء نشان ایمنی و سلامت

         برخی از معیارهای اعطاء نشان عبارتند از:

  • نداشتن مواد افزودنی شیمیایی سنتتیک
  • به حداقل رساندن میزان کالری فرآورده از طریق کاهش مصرف کربوهیدراتهای ساده و چربی ها
  • به حداقل رساندن ترکیبات و عوامل خطرساز از قبیل اسیدهای چرب ترانس و اشباع و...
  • به حداقل رساندن میزان نمک مصرفی
  • استفاده از مواد افزودنی و مواد اولیه طبیعی
  • تولید بهداشتی و صنعتی فرآورده های سنتی
  • عاری بودن فرآورده از سموم قارچی، باقی مانده سموم دفع آفات نباتی و داروهای دامپزشکی، عوامل آلودگی بیولوژیک، هورمونها و عوامل آلرژن
  • دارا بودن مواد موثره طبیعی که در ارتقاء سلامت مصرف کننده نقش مفیدی دارند.

۷- نحوه اعطاء نشان ایمنی و سلامت

            نحوه اعطاء نشان ایمنی و سلامت در دستورالعمل اجرایی آن، با توجه به سیاستهای سلامت محور سازمان غذا و دارو،  توسط دبیرخانه کمیته تهیه، تدوین و توسط رئیس کمیته عالی اعطاء نشان ایمنی و سلامت تصویب و ابلاغ می گردد و در صورت نیاز به انجام اصلاحات در شرایط اخذ گواهی نشان ایمنی و سلامت این تغییرات، در دستورالعمل مذکور اعمال می شود.

۸- پایش فرآورده های دارای نشان ایمنی و سلامت

            فرآورده های تولیدی دارای نشان ایمنی و س��امت در سطح عرضه از نظر معیار ها و خواص ایمنی و سلامت ادعا شده در سوابق کمیته اعطاء نشان مطابق با دستورالعمل نحوه پایش فرآورده های دارای نشان ایمنی و سلامت که توسط دبیرخانه کمیته تهیه، تدوین و توسط رئیس کمیته عالی اعطاء نشان تصویب و ابلاغ می گردد، پایش و کنترل می شود.

سرچ کاربران در خصوص اخذ سیب سلامت در گوگل

  • شرایط دریافت نشان سیب سلامت
  • سامانه سیب سلامت
  • دریافت سیب سلامت
  • هزینه دریافت سیب سلامت
  • سیب سلامت وزارت بهداشت
  • شرایط دریافت نشان سیب سلامت
  • آرم و لوگوی و عکس سیب سلامت
  • استعلام سیب سلامت
  • هزینه دریافت سیب سلامت

در صورت نیاز به مشاوره های تخصصی با کارشناسان مجتمع ایلیا تماس حاصل نمایید.

 

شرایط اخذ نشان سیب سلامت بهداشت