جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید

هر ساعتی در روز کنار شما هستیم

با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید
در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

ضمانت اجرای کیفری بدون موافقت مالک طرح صنعتی

مجازات کپی طرح صنعتی

ضمانت اجرای کیفری بدون موافقت مالک طرح صنعتی باید بر اساس اصول و قواعد اداره ثبت طرح صنعتی که همان مالکیت معنوی است. برای درج شکواییه خود مبنی بر رسیدگی به سوء استفاده اشخاص از طرح صنعتی خود با شماره های مجتمع حقوقی ایلیا تماس حاصل فرمایید تا مشاوران و کارشناسان مجرب این مجتمع با بهره مندی از تجارب و تخصص خود در امور رسیدگی به پرونده های شما، یاریتان کنند. در ادامه همراه ما باشید تا موارد مهمی را به شما ارائه دهیم.

مجازات کپی طرح صنعتی

مجازات کپی طرح صنعتی به همان شکل که از قبل ذکر شد و در پرونده های کیفری مطرح می باشد و حکم مجازاتی که قانونگذار برای کپی طرح صنعتی در نظر گرفته است از سوی دادگاه کیفری دو باید صادر گردد.

در حال حاضر از طریق شعبه های دادگاه کیفری دو مجتمع قضایی قدوسی این امر محقق می شود. بنابراین ضمانت اجرای کیفری بدون موافقت مالک طرح صنعتی امکان پذیر می باشد.

مجازات وارده بر کپی طرح صنعتی و زمان اجرای مجازات به عوامل مختلفی که مدنظر وکیل طرح صنعتی باشد بستگی دارد. در صورت کپی برداری از طرح صنعتی ثبت شده فرد دارنده طرح می تواند با مراجعه به موسسات حقوقی اعتراض خود را مبنی به مجازات فرد کپی کننده طرح اعلام دارد. با اعتراض و انجام مجازات اشخاص، دارنده طرح از سوء استفاده افراد جلوگیری خواهد کرد.

برای این کار دو راه برای رسیدگی به شکایات و جلوگیری از سوء استفاده افراد وجود دارد. برای این کار باید دادخواستی را مبنی بر شکایت از طرح صنعتی به اداره ثبت علائم تجاری فرستاده شود.

مجازات کپی طرح صنعتی

انواع ضمانت اجرای کیفری

هرشخصی که با علم و عمد، بدون موافقت مالک طرح صنعتی، از آن بهره برداری کند یعنی هرکس عالماً در ساخت، فروش کالا و وارد کردن اقلام تولیدات مربوط به یک طرح صنعتی از طرح به ثبت رسیده متعلق به دیگری، بدون رضایت وی استفاده کند، در واقع مرتکب تقلب شده و از شهرت و اعتبار طرح ثبت شده دیگری سوء استفاده کرده وبه نوعی مرتکب رقابت نامشروع شده است که عنوان قانونی جرم مزبور نقض حقوق دیگران است.( ماده 60 قانون ثبت طرح های صنعتی)

به موجب ماده 61 قانون ثبت طرحهای صنعتی ،اقدام به نقض حقوق دیگری غیرقانونی محسوب و عمل آن شخص، جرم تلقی شده است و مجرم علاوه برجبران خسارت به صاحب طرح یا قائم مقام قانونی وی، به پرداخت جزای نقدی از 10 میلیون (000/000/10ریال) تا پنجاه میلیون(000/000/50ریال) یا حبس تعزیری از نود و یک روز تا شش ماه و یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

طبق ماده 60 قانون یاد شده، نقض حقوق به معنای انجام هر گونه فعالیتی است در ایران که توسط اشخاصی غیراز مالک حقوق تحت حمایت این قانون وبدون موافقت وی، انجام می گیرد.

رسیدگی به تخلف و جرائم ارتکابی در صلاحیت دادسراها و دادگاه های کیفری است.

در مواد 60 و 61 قانون یاد شده مشخص نگردیده که جرم واقع شده جنبه عمومی دارد یا خصوصی وآیا گذشت شاکی و ذینفع موجب صدور قرار منع پیگرد می گردد یا این که گذشت شاکی خصوصی در تعقیب و عدم تعقیب متهم تاثیری ندارد.

شاید بتوان گفت نقض حقوق مالک طرح صنعتی ثبت شده یا قائم مقام وی کاملاً جنبه خصوصی دارد . با شکایت شاکی تعقیب متهم شروع وبا گذشت کردن شاکی رسیدگی و تعقیب موقوف خواهد شد.

ولی ممکن است گفته شود نقض حقوق صاحب طرح و تجاوز به آن، علاوه بر ورود خسارت به مالک طرح یا قائم مقام قانونی وی، به جامعه نیزضرر وارد خواهد کرد و به عموم مصرف کنندگان کالای تقلبی زیان می رساند و در نتیجه لطمه به جامعه وارد می شود.

لذا جنبه عمومی جرم واقع شده، قوی تر است و گذشت شاکی خصوصی و صاحب طرح یا قائم مقام قانونی وی تاثیری در اقدام مجرمامه ندارد و باعث صدور قرار موقوفی تعقیب نخواهد شد.

شاید ضرورت داشته باشد در این زمینه قانون صریحاً تعیین تکلیف کند هرچند جنبه خصوصی داشتن و قابل گذشت بودن جرائم به علت استثنایی بودن، نیاز به نص صریح قانونی دارد.

طبق ماده 181 آئین نامه، در ضمن اقامه دعاوی حقوقی و شکایت کیفری، ضرر و زیان وارده به عنوان خسارت، قابل مطالبه خواهد بود. البته بعد از صدور کیفرخواست وارسال پرونده به دادگاه باید دادخواست مطالبه خسارت به دادگاه کیفری تقدیم گردد.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها