جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید

هر ساعتی در روز کنار شما هستیم

با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید
در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

تجزیه شرکت تجاری

تجزیه شرکت تجاری

در زمینه تجزیه شرکت تجاری بر خلاف ادغام و مواردی این چنین برای ثبت تغییرات شرکت مفادی ارائه نشده از این رو باید در صورت تصمیم به تجزیه از کارشناسی مجرب و دارای رزومه موفق و چندین ساله بهره ببرید که ما این امر را در مجتمع حقوقی ایلیا تنها در یک جلسه حضوری یا تلفنی ارائه می کنیم. در ادامه نکات حقوقی را ارائه خواهیم کرد که راهنمای شما می باشد.

تجزیه شرکت تجاری در قانون تجارت

در لایحه جدید قانون تجارت، با اختصاص مواد متعددی از لایحه به موضوع تجزیه و ادغام مواد ۵۹۰ تا ۶۱۶) سعی شده است خلأ قانونی حاضر رفع و همگام با حقوق تجارت کشورهای دیگر، در مورد انواع تجزیه، آثار و احکام آن پیش بینی های لازم صورت گیرد که علاقمندان می توانند برای آشنایی به مواد فوق مراجعه نمایند.

تجزیه در لغت به معنای جدا کردن ، قسمت کردن و جزء جزء کردن به کار رفته است و در اصطلاح حقوقی بر حسب مورد در معانی مختلف به کار برده شده است .
در شرکت های تجاری تجزیه در واقع در مقابل ادغام به کار می رود و منظور از تجزیه شرکت تجاری این است که یک شرکت تجاری به دو یا چند شرکت تجاری دیگر تقسیم شود به طوری که بعد از تجزیه هر کدام دارای شخصیت حقوقی مستقلی باشند .

تجزیه شرکت تجاری

تجزیه حاصل تفکیک و تقسیم دارایی یک شرکت میان دو یا چند شرکت قبلاً موجود یا جدید است که در فرض اخیر گفته می شود شرکتی از شرکت قدیمی جدا شده است . برای مثال ، اگر سرمایه شرکت ” الف ” بین دو شرکت ” ب ” و” ج ” تقسیم شود با ایجاد شرکت های ب و ج ، شرکت الف از بین می رود .

  • انواع تجزیه

تجزیه به دو نوع کلی و جزئی تقسیم می شود که به اختصار به هر یک از آنها اشاره می شود.

  • تجزیه کلی

منظور از تجزیه کلی این است که یک شرکت تجاری ، همه دارایی و سرمایه و دیون خود را به حداقل دو یا چند شرکت جدید واگذار نماید که در تجزیه کلی ، شرکت تجزیه شده شخصیت حقوقی خود را از دست داده و منحل می شود‌.

  • تجزیه جزئی

تجزیه جزئی آن است که یک شرکت تجاری ، قسمتی از دارایی ، سرمایه و دیون خود را به یک یا چند شرکت جدید واگذار نماید که در تجزیه جزئی ، برخلاف تجزیه کلی ، شخصیت حقوقی شرکت تجزیه شده باقی می ماند و همچنان به فعالیت های خود ادامه می دهد.

تجزیه شرکت تجاری
تجزیه شرکت تجاری در قانون تجارت

شرایط تجزیه شرکت های تجاری

با توجه به فقدان هرگونه مقررات قانونی در مورد تجزیه به نظر می رسد از مقررات قانونی مقرر در مورد ادغام می توان در مورد تجزیه نیز استفاده کرد بدین ترتیب که در شرکت های سهامی و تعاونی که دارای مجمع عمومی می باشند تصمیم گیری در مورد تجزیه از اختیارات مجمع عمومی فوق العاده شرکت با حد نصاب های مقرر در قانون می باشد.

برای این منظور مدیران شرکت باید طرح توجیهی و دلایل خود را به مجمع یاد شده ارائه نمایند که البته اگر تجزیه شرکت منجر به ایجاد شرکتی جدید گردد که مسئولیت شرکاء در آن تضامنی یا حتی نسبی باشد ، تصمیمات راجع به تجزیه با توجه به ماده ۹۴ لایحه اصلاحی قانون تجارت باید با رضایت همه سهامداران انجام گیرد .

در شرکت های تضامنی چنانچه تجزیه کلی باشد باید با موافقت همه شرکاء انجام پذیرد زیرا چنانچه ذکر گردید تجزیه کلی منجر به ایجاد انحلال شرکت تجزیه شده می شود که تصمیم راجع به انحلال در شرکت های تضامنی به موجب بند ب ماده ۱۳۶ قانون تجارت با رضایت تمام شرکاء امکان پذیر می باشد .

در صورت تمایل به اخذ صورتجلسه انحلال شرکت به مقاله مرتبط با این موضوع مراجعه کنید: صورتجلسه انحلال شرکت

اما در مورد تجزیه جزئی باید بین دو مورد قائل به تفکیک شد و اگر شرکت تضامنی با حفظ شخصیت حقوقی خود به یک یا چند شرکت تضامنی دیگر تجزیه شود در این صورت نیز باید با رضایت تمام شرکاء انجام گیرد ولی اگر به ” شرکت سرمایه ” تجزیه شود با موافقت اکثریت شرکاء امکان پذیر است.

در مورد بقیه شرکت های تجاری نیز می توان همانند ادغام عمل کرد.

  •  شرکت های سرمایه

شرکت های هستند که برخلاف شرکت های شخص، مسئولیت شرکاء محدود بوده و شخصیت شرکاء از اهمیت زیادی برخوردار نیست.

  •  شرکت های شخص

شرکت های هستند که شخصیت شرکاء در آن از اهمیت بسیاری برخوردار بوده به طوری که اعتبار شرکت بیشتر از آنکه به سرمایه شرکت بستگی داشته باشد به شخصیت شرکاء و اعتبار آنها بستگی دارد.

شما متقاضی عزیز می توانید جهت آشنایی با راهکارها و روش های تغییرات در شرکتها با کارشناسان مجتمع حقوقی ایلیا در ارتباط باشید.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها