جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید

هر ساعتی در روز کنار شما هستیم

با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید
در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

تشکیل مجمع عمومی موسس در شرکت سهامی

تشکیل مجمع عمومی مؤسس در شرکت سهامی

تشکیل مجمع عمومی موسس در شرکت سهامی گامی پس از ثبت شرکت می باشد. در صورتی که شرکت به حد نصاب مقرر قانونی برسد با تصویب اساسنامه و تعیین مدیران شرکت، به طور رسمی شرکت تاسیس می شود. برای ایجاد ماهیت قانونی باید صورت جلسه مجمع عمومی موسس به ثبت اداره ثبت شرکت ها برسد.

نحوه تشکیل مجمع عمومی موسس در شرکت سهامی

مجمع عمومی موسس، مانند هر مجمع عمومی، از اجتماع صاحبان سهام تشکیل می شود. به موجب تبصره ماده 75 لایحه قانونی 1347: «در مجمع عمومی موسس کلیه مؤسسین و پذیره نویسان حق حضور دارند.» در اینجا به ترتیب، زمان و شکل دعوت از مجمع، ترکیب مجمع و نحوه تصمیم گیری اعضای شرکت کننده در مجمع را بررسی می کنیم.

قواعد مربوط به زمان مجمع عمومی موسس

1- زمان و شکل دعوت از مجمع . مؤسسان، پس از انجام تشریفات مندرج در ماده 16 لایحه قانونی 1347، مجمع عمومی موسس را دعوت خواهند کرد. به موجب ماده مزبور: «پس از گذشتن مهلتی که برای پذیره نویسی معین شده است.

در صورتی که مدت تمدید شده باشد بعد از انقضای مدت تمدید شده، موسسین حداکثر تا یک ماه به تعهدات پذیره نویسان رسیدگی و پس از احراز اینکه تمام سرمایه شرکت صحیحاً تعهد گردیده و اقلاً 35 درصد آن پرداخت شده است. تعداد سهام هر یک از تعهدکنندگان را تعیین و اعلام و مجمع عمومی مؤسس را دعوت خواهند نمود».

بنابراین، دعوت از مجمع عمومی مؤسس پس از انجام اقداماتی که این ماده بر عهده موسسان گذاشته است صورت می گیرد. موسسان باید دقت کنند تمام سرمایه شرکت تعهد و مبالغ لازم پرداخت شده باشد.

مراتب مزبور باید به صورت گزارش تهیه شود. حداقل پنج روز قبل از تشکیل مجمع عمومی موسس در محلی که در آگهی دعوت مجمع تعیین شده است برای مراجعه پذیره نویسان سهام آماده باشد. (تبصره ماده 74 لایحه قانونی 1347)

دعوت از مجمع باید از طریق روزنامه های کثیرالانتشار صورت گیرد. این روزنامه همان روزنامه ای است که نام آن در طرح اعلامیه پذیره نویسی ذکر شده است. (بند 14 ماده 9 لایحه قانونی 1347).

قانون گذار در ماده 100 لایحه قانونی 1347 مواردی را که باید در آگهی دعوت از صاحبان سهام برای تشکیل مجمع عمومی موسس قید شود، معین کرده است به موجب ماده اخیر این موارد عبارت اند از: دستور جلسه و تاریخ و محل تشکیل مجمع با قید ساعت و نشانی کامل.

تشکیل مجمع عمومی مؤسس در شرکت سهامی

حضور اعضاء شرکت سهامی در مجمع عمومی موسس

2- ترکیب مجمع در مجمع عمومی موسس همه موسسان و پذیره نویسان حق حضور دارند؛ چه موضوع جلسه مجمع، تشکیل شرکت است. قانون گذار این نکته را با وجود بدیهی بودن، در تبصره ماده 75 لایحه قانونی 1347 به صراحت بیان کرده است تا بر جنبه امری بودن قاعده تأکید کند.

همچنین در این تبصره آمده است که هر سهم دارای یک رای خواهد بود. این قاعده زمانی که تصویب ارزیابی آورده های غیرنقدی یا مزایای سهام، مورد نظر است، اعمال نمی شود؛ چه – همان طور که در قسمتهای بعدی خواهیم گفت – اشخاص ذی نفع در رأی گیری شرکت ندارند.

حق رای در مجمع عمومی موسس

3- طریق تصمیم گیری، تصمیم گیری در مجمع عمومی موسس از طریق دادن رأی صورت می گیرد. ماده 2 لایحه قانونی 1347 پیش بینی کرده است. «مقررات مربوط به حضور عده لازم برای تشکیل مجمع عمومی و آرای لازم جهت اتخاذ تصمیمات در اساسنامه مشخص خواهد شد. مگر در مواردی که به موجب قانون تکلیف خاص برای آن مقرر شده باشد».

به موجب ماده 75 لایحه قانونی 1347: «در مجمع عمومی موسس حضور عده ای از پذیره نویسان که حداقل نصف سرمایه شرکت را تعهد نموده باشند ضروری است.» به نظر می رسد منظور قانون گذار فقط حضور پذیره نویسان نبوده است. بلکه می خواسته حضور تمام شرکایی را که حداقل نصف سرمایه شرکت را تعهد کرده اند، شرط صحت جلسه اول قرار دهد.

ترتیبی که قانون گذار مقرر کرده است در بسیاری موارد اشکال ایجاد می کند. فرض کنیم موسسان شرکت خود بیش از نصف سرمایه شرکت را تعهد کرده باشند؛ بنابراین، حضور تمام پذیره نویسان در جلسه اول نیز تصمیمات مجمع را قانونی کرده باشند؛ بنابراین، حضور تمام پذیره نویسان در جلسه اول نیز تصمیمات مجمع را قانونی نخواهد کرد و باید جلسه دیگری تشکیل شود.

به هر حال، «اگر در اولین دعوت اکثریت مذکور حاصل نشد، مجامع عمومی جدید فقط تا دو نوبت توسط موسسین دعوت می شوند، مشروط بر اینکه لااقل بیست روز قبل از انعقاد آن مجمع، آگهی دعوت آن با قید دستور جلسه قبل و نتیجه آن در روزنامه کثیرالانتشاری که در اعلامیه پذیره نویسی معین شده است منتشر گردد.

مجمع عمومی جدید وقتی قانونی است که صاحبان لااقل یک سوم سرمایه شرکت در آن حاضر باشند. در هر یک از دو مجمع فوق کلیه تصمیمات باید به اکثریت دو ثلث آرای حاضرین اتخاذ شود.

در صورتی که در مجمع عمومی یک سوم اکثریت لازم حاضر نشد مؤسسین عدم تشکیل شرکت را اعلام می دارند.» (قسمت اخیر ماده 75 لایحه قانونی 1347). مقررات ماده مذکور جنبه آمره دارد. بنابراین، نمی توان خلاف آن را در اساسنامه شرکت مقرر کرد.

مجمع عمومی مؤسس توسط هیئت رئیسه ای مرکب از یک رئیس و یک منشی و دو ناظر اداره می شود. رئیس مجمع از بین سهام داران حاضر در جلسه به اکثریت نسبی انتخاب خواهد شد. ناظران نیز از بین صاحبان سهام انتخاب خواهند شد، ولی منشی جلسه ممکن است صاحب سهم نباشد (ماده 101 لایحه قانونی 1347).

هرگاه در مجمع اخیر در مورد تمام موضوعات مندرج در دستور مجمع تصمیم گیری نشود. هیئت رئیسه مجمع با تصویب مجمع می تواند، تحت شرایط مندرج در ماده 104 لایحه قانونی 1347 ، اعلام تنفس کند .

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
2 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مجید حدادی
مجید حدادی
1 سال قبل

حداکثر اعضای سهامدار در مجمع موسس چند نفره؟ سرمایه اولیه چقدر باید تسلیم بشه؟